PsychologyNow Team

Ποιος χαρακτήρας της σειράς “Game of Thrones” είστε σύμφωνα με την ψυχολογία;

Ποιος χαρακτήρας της σειράς “Game of Thrones” είστε σύμφωνα με την ψυχολογία;

PsychologyNow Team
ο σιδερένιος θρόνος του Game of Thrones

Είστε αποφασιστικοί και φιλόδοξοι όπως η Σέρσεϊ Λάνιστερ ή ακολουθείτε έναν πιο ηθικό τρόπο ζωής όπως ο Τζον Σνόου;


Για περισσότερα από οκτώ χρόνια, η σειρά Game of Thrones υπήρξε η πιο συναρπαστική και δημοφιλής σειρά. Τα εντυπωσιακά τοπία, τα υπέροχα γραφικά, οι εκπληκτικές μάχες και οι μαγευτικοί χαρακτήρες μας καθήλωναν μπροστά στην τηλεόραση. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήσασταν αν ζούσατε στο Γουέστερος; Έχετε παρόμοια χαρακτηριστικά με μερικούς από τους χαρακτήρες ή σχετίζεστε με κάποιον συγκεκριμένα; Το ακόλουθο ψυχολογικό τεστ μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε με ποιον χαρακτήρα ταυτίζεστε στον αδίστακτο κόσμο του Game of Thrones.

Το τεστ των 16 προσωπικοτήτων των Myers-Briggs

Αυτό το τεστ προσδιορίζει τον τύπο της προσωπικότητας που έχει ένα άτομο με βάση τους ακόλουθους διαφορετικούς τύπους: εσωστρέφεια (I) και εξωστρέφεια (E), αίσθηση (S) και διαίσθηση (N), σκέψη (T) και συναίσθημα (F), κρίση (J) και αντίληψη (Ρ). Όπως και εμείς, έτσι και οι φανταστικοί χαρακτήρες μπορούν επίσης να ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες. Χαρακτήρες τόσο δημοφιλείς όσο αυτοί στο Game of Thrones, έχουν ερευνηθεί από ψυχολόγους. Έτσι, αν βρείτε τον ακριβή συνδυασμό σας, μπορείτε να δείτε με ποιον χαρακτήρα από τη σειρά Game of Thrones μοιράζεστε κοινά γνωρίσματα.

INFJ: Τζον Σνόου

CharacGameThrones esSnow

Είστε ήρεμος άνθρωπος και γεννημένος ηγέτης, παρόλο που αισθάνεστε πιο άνετα όταν είστε μόνος σας. Έχετε έναν πολύ αυστηρό κώδικα αξιών που σας καθοδηγεί για κάθε απόφαση που παίρνετε. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είστε ένας δίκαιος και ειλικρινής άνθρωπος, που φροντίζει τους γύρω του και τους νοιάζεται.

INFP: Νταινέρυς Ταργκάρυεν

CharacGameThrones esDaenerys

Η μητέρα των Δράκων έδειξε το αληθινό της πρόσωπο στο τελευταίο επεισόδιο, άρα αν λάβουμε υπόψη μας και όλα τα προηγούμενα επεισόδια μπορούμε να βγάλουμε ένα συνολικό συμπέρασμα για τον χαρακτήρα της. Πρόκειται για μια ιδεαλίστρια που αν το αποφασίσει, μπορεί να γίνει ηγέτιδα διότι έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση. Ωστόσο, έχει αδυναμίες που μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα, όπως η ευαισθησία της στην κριτική και η χαμηλή αυτοπεποίθησή της όταν είναι παρορμητική.

ENTP: Τύριον Λάννιστερ

CharacGameThrones esTyrion

Βαριέστε εύκολα τη ρουτίνα και για αυτό δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο να κάνετε πάντα αυτό που θέλετε και πράγματα που επιδεικνύουν τις ικανότητές σας. Είστε έξυπνοι και χαρισματικοί όπως ο Τύριον και αυτό μπορείς να σας ανοίξει πολλές πόρτες.

ENTJ: Σέρσεϊ Λάνιστερ

CharacGameThrones esCersei

Οι άνθρωποι με αυτή την προσωπικότητα είναι ισχυροί και έξυπνοι, αλλά και κάπως αδιάφοροι για τους άλλους. Τείνετε να είστε ανυπόμονοι και να κρίνετε τους άλλους χωρίς να έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε.

INTJ: Μελισάντρα

CharacGameThrones esMeliss

Είστε ιδιαίτερα ανεξάρτητα άτομα και έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Ένα από τα πράγματα που εκτιμάτε περισσότερο στους άλλους είναι η ειλικρίνεια, κυρίως επειδή αυτή είναι που σας καθοδηγεί στη ζωή σας. Είστε στρατηγικοί όταν πρόκειται να λάβετε αποφάσεις και για τον λόγο αυτό έχετε την τάση να αφήνετε τα αισθήματά σας στην άκρη, κάτι το οποίο μπορεί μερικές φορές να σας προκαλέσει προβλήματα.

INTP: Λόρδος Βάρυς

CharacGameThrones esVarys

Είστε ήρεμοι και διακριτικοί και ενώ είστε ικανοί να ηγηθείτε δε σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Είστε πολύ λογικοί αλλά και δημιουργικοί, με αποτέλεσμα να παίρνετε σωστές σημαντικές αποφάσεις και ιδιαίτερα σε ομαδικό πλαίσιο.

ESTP: Τζέιμι Λάννιστερ

CharacGameThrones esJaime

Αυτοί οι χαρακτήρες έχουν ως προτεραιότητα τον εαυτό τους, κάτι που τους κάνει λίγο εγωιστές και αρκετά παρορμητικούς. Αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας ελέγξουν, ακόμη και όταν γνωρίζετε πλήρως τους κινδύνους και τις συνέπειες.

ISFJ: Μπριέν του Ταρθ

CharacGameThrones esBrianne

Είστε ήρεμοι και λίγο εσωστρεφείς. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά σας είναι ότι είστε εξαιρετικά πιστός άνθρωπος, κάτι που σας κάνει λίγο υπερπροστατευτικό με αυτούς που αγαπάτε και νοιάζεστε.

ESFP: Όμπερυν Μαρτέλ

CharacGameThrones esOberyn

Αγαπάτε να είστε το επίκεντρο της προσοχής ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Έχετε μια πολύ έντονη και παθιασμένη προσωπικότητα που μερικές φορές μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες.

ISTP: Άρυα Σταρκ

CharacGameThrones esArya

Όπως κι η Άρυα, έτσι και εσείς τείνετε να είστε λίγο πεισματάρηδες – όμως αυτό ακριβώς σας δίνει τη δύναμη να προχωρήσετε μπροστά στις δύσκολες στιγμές. Σας αρέσει να ρισκάρετε για να επιτύχετε αυτό που θέλετε ακόμα κι αν σημαίνει ότι θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Για το λόγο αυτό, τα πάτε εξαιρετικά όταν βρίσκεστε υπό πίεση και τότε είναι που παίρνετε τις καλύτερες αποφάσεις. Η εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της ζωή σας δεν είναι μία περίπλοκη διαδικασία για σας, ωστόσο αυτή η δύναμη δεν σας προσφέρει απόλαυση στη ζωή.

ISFP: Σάμγουελ Τάρλυ

CharacGameThrones esSamwell

Η εσωστρέφεια είναι βασικά αυτό που σας οδηγεί και σας χαρακτηρίζει. Είστε ευαίσθητοι και πολύ συναισθηματικοί, με αποτέλεσμα να αποφεύγετε οποιαδήποτε αντιπαράθεση που θα μπορούσε να σας θέσει σε μια ευάλωτη θέση. Σας αρέσει να μαθαίνετε, να δημιουργείτε και να εξελίσσεστε, διότι έχετε μεγάλη κλίση στις τέχνες και γενικά στη δημιουργικότητα.

ESFJ: Σάνσα Σταρκ

CharacGameThrones esSansa

Είστε κοινωνικοί και εξωστρεφείς, αλλά και αποφασισμένοι να κάνετε αυτό που θέλετε εσείς. Είστε καλοί στο να επικοινωνείτε με τους γύρω σας και να δημιουργείτε δεσμούς, ενώ έχετε επίσης μια έντονη αίσθηση δικαιοσύνης και ενσυναίσθησης που σας κάνει να θέλετε να βοηθήσετε τους άλλους. Εκτιμάτε ιδιαίτερα τις παραδόσεις και τα έθιμα που συνδέονται με τις ρίζες σας.

ESTJ: Πήταϊρ Μπαίλις

CharacGameThrones esBaelish

Είστε εξωστρεφείς έχοντας μια πολύ ισχυρή και γοητευτική προσωπικότητα. Είστε φιλόδοξοι και έξυπνοι και θα κάνετε τα πάντα για να πάρετε αυτό που θέλετε, ακόμα όμως και αν καταλήξετε να πληγώσετε κάποιον άλλον.

ENFJ: Μάρτζερυ Ταϊρέλ

CharacGameThrones esMargaery

Έχετε μια κεφάτη προσωπικότητα που πολλοί βρίσκουν ακαταμάχητη. Μισείτε να είστε μόνοι σας επειδή είστε συνηθισμένοι να είστε το κέντρο της προσοχής. Ωστόσο, ενώ κάποιοι σας θεωρούν ίσως λίγο επιφανειακούς, κατά βάθος είστε πολύ συναισθηματικοί και πρόθυμοι να κάνετε οτιδήποτε για να βοηθήσετε όποιον το ζητήσει.

ENFP: Ρένλυ Μπαράθηον

CharacGameThrones esRenly

Είστε μια εκ φύσεως γοητευτική προσωπικότητα και απολαμβάνετε την προσοχή από ανθρώπους που σας επαινούν και σας θαυμάζουν. Είστε επίσης λίγο πεισματάρηδες και εγωιστές, ενώ ανησυχείτε αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχετε προγραμματίσει

ISTJ: Στάννις Μπαράθηον

CharacGameThrones esStannis

Είστε σταθεροί στις πεποιθήσεις σας και εξαιρετικά λογικοί, τόσο όμως που μπορεί να φτάσετε σε σημείο να είστε υπερβολικά πεισματάρηδες για αυτά που πιστεύετε και εν τέλει να χαθεί η λογική από τις πράξεις σας. Έχετε την τάση να είστε αρκετά υπεύθυνοι και οργανωμένοι, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε τα προβλήματά σας αρκετά εύκολα.


Kat Kakou

 

Πηγή: culturacolectiva.com
Απόδοση: Κατερίνα Κακουλάκη, Ψυχολόγος
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...