Σεμινάρια

NLP Practitioner Certification [Θεσσαλονίκη] | Έναρξη: 5 Μαρτίου 2020

Dynamic Equilibrium System

Μέσα από αυτό το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα μάθετε πώς να επαναπρογραμματίζετε το μυαλό σας ώστε να σπάτε ή να ανακατευθύνετε αυτά τα μοτίβα που σας μπλοκάρουν και σας εμποδίζουν να πετύχετε τους στόχους σας, τα όνειρα και τις βαθύτερες επιθυμίες σας.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Γονέας - Η τέχνη της αποτελεσματικότητας | 6ο Σεμινάριο: 06 Μαρτίου 2020

Ινστιτούτο «Γαληνός»

Έξι αυτοτελή σεμινάρια για γονείς, 3 ωρών το καθένα, που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση όλων όσων συμβαίνουν στη ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών μας, στις σχέσεις τους, στις αλληλεπιδράσεις που έχουν με άλλους, στην κοινωνικότητα και επίδοσή τους.

Πληροφορίες

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 17 - 23 Φεβρουαρίου 2020

PsychologyNow Team

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 17 - 23 Φεβρουαρίου 2020. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ JOB BURNOUT & BULLYING ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ (MOBBING) Εισηγήτρια: Σοφία – Ερατώ Μερτζανάκη, Ψυχολόγος- Msc Παιδοψυχολογία-Συστημική Ψυχοθεραπεία ΔΕΥΤΕΡΑ 17/02/2020  18:30- 21:30 Δηλώστε συμμετοχή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ Εισηγήτρια: 

Πληροφορίες

Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας | Έναρξη: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κέντρο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Βήμα Κοινό»

Στις χοροθεραπευτικές συνεδρίες, με κύρια μέσα το σώμα και την κίνηση θα πειραματιστούμε μέσω της ελεύθερης κινητικής έκφρασης και θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία) Αξιολόγηση & Αποκατάσταση | 3η Ενότητα: 22 - 23 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΚΕΨΥ

Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Ενίσχυση Της Αυτοεκτίμησης και Διαχείριση των Αρνητικών Σκέψεων | 7 Μαρτίου 2020

Αnimus Corpus

Η αυτοεκτίμηση – η αίσθηση της προσωπικής αξίας που έχουμε για τον εαυτό μας – αποτελεί σημαντική έννοια για την ψυχολογία και τη ψυχοθεραπεία.

Πληροφορίες

Η θεραπευτική σχέση του επαγγελματία Ψυχικής υγείας με τους γονείς παιδιού στο φάσμα του αυτισμού. 2η σειρά. Εκπαίδευση e-learning. | Έναρξη: Μάρτιος 2020

Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στα βασικά χαρακτηριστικά της θεραπευτικής σχέσης που αναπτύσσεται με τους γονείς παιδιού στο φάσμα του αυτισμού και τις διαφορετικές προσεγγίσεις της από την ψυχοδυναμική και συστημική οπτική.  

Πληροφορίες

Ομαδική Θεραπεία Gestalt | Έναρξη 9 Οκτωβρίου

Gestalt Institute of San Francisco

Η ομάδα του Gestalt Institute of San Francisco προσκαλεί κάθε τολμηρό να ξεκινήσει ένα ταξίδι με προορισμό τον εαυτό, αφετηρία την παρουσία στο εδώ και τώρα και με συνοδοιπόρους τους άλλους και την επαφή με την πραγματικότητα!

Πληροφορίες

Ομάδα Μουσικοθεραπείας 'Ψυχανάλυση και Μουσική' | Έναρξη: 2 Οκτωβρίου 2019

Η Ομάδα Μουσικοθεραπείας 'Ψυχανάλυση και Μουσική' εργάζεται ψυχαναλυτικά, σε ομαδικό πλαίσιο, μέσω της φωνής και της μουσικής, δουλεύοντας με τη μέθοδο 'Αναλυτικό Μουσικόδραμα' της Ξανθούλας Ντακοβάνου.

Πληροφορίες

Εξιχνίαση μιας Ανθρωποκτονίας - Ο Τόπος του εγκλήματος

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Σήμερα, με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλα είναι δυνατά στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης και η λύση έρχεται πολλές φορές από τη χρήση καινοτόμων τεχνικών αλλά και λίγης ανατρεπτικής σκέψης. Η συμβολή συγκεκριμένων επιστημών κρίνεται αναγκαία στην εξιχνίαση μιας ανθρωποκτονίας. Έτσι: ανακριτική , ιατροδικαστική, γενετική γίνονται σύμμαχοι ενάντια σε κάθε φόνο.  

Πληροφορίες

Σεμινάριο - Πρώιμο Αναπτυξιακό Τραύμα: Θεραπεία, περιορισμοί, προκλήσεις

Gestalt Institute of San Francisco

3ήμερο βιωματικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο με τον Olaf Trapp, διεθνώς αναγνωρισμένο Σωματικό Ψυχοθεραπευτή, Εκπαιδευτή και Επόπτη με 35 χρόνια εμπειρίας.

Πληροφορίες

Ταχύρυθμο Σεμινάριο Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Θεραπείας (Cbt)

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή και η εξοικείωση με το γνωσιακό συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας και με τις θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται . Θα αναλυθούν η γνωσιακή θεωρία, το γνωσιακό προφίλ, τα διαγνωστικά κριτήρια και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις εξής διαταραχές: κατάθλιψη, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, κοινωνική φοβία, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και διαταραχή

Πληροφορίες

Διάγνωση και Θεραπεία της Ψυχογενoύς Βουλιμίας-Νευρικής ανορεξίας

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο σεμινάριο είναι η κλινική εικόνα του ατόμου που πάσχει από διατροφική διαταραχή, η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση μέσω του γνωσιακού- συμπεριφορικού μοντέλου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος και το πρακτικό μέρος (επιμέρους γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπευτικές τεχνικές- role- playing).  

Πληροφορίες

Πρακτικές εφαρμογές στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο αποτελεί τη βάση για οποιαδήποτε άλλη εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και διδασκαλία σε βασικές τεχνικές που χρειάζεται ο ειδικός για να προσεγγίσει τον άνθρωπο που ζητά την επαγγελματική του βοήθεια. Στην ουσία παρουσιάζεται ένα αυθεντικό μοντέλο προσέγγισης του «άλλου», που είναι χρήσιμο τόσο στον ειδικό, όσο και σε κάθε ανειδίκευτο

Πληροφορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...