Σεμινάρια

[4 μέρες] mBIT Coach Certification | 23-26 Ιανουαρίου 2020

Dynamic Equilibrium System

Το mBIT (multiple Brain Integration Techniques) Coach Certification βασίζεται στις τελευταίες έρευνες στη νευρο-γαστροεντερολογία, τη νευρο-καρδιολογία, τη γνωσιακή νευρο- επιστήμη, τη συμπεριφορική ψυχολογία, το συμπεριφερικό μοντέλο του NLP (Neuro- Linguistic-Programming, Νευρο- Γλωσσικός Προγραμματισμός) και τη σύνθεση μιας σειράς αρχαίων εσωτερικών πρακτικών. Αυτή η πρωτοποριακή Coaching τεχνι

Πληροφορίες

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 20 - 26 Ιανουαρίου 2020

PsychologyNow Team

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 20 - 26 Ιανουαρίου 2020. ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Εισηγήτρια: Ελένη Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια ΤΡΙΤΗ 21/01/2020 18:30- 21:30 Δηλώστε συμμετοχή ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΩΣΕΙΣ Εισηγήτρια: Σοφία- Ερατώ Μερτζανάκη, Ψυχολόγος , Msc Παιδοψυχολόγος, Συστημική ψυχοθεραπεία ΤΕΤΑΡΤΗ 22/01/2020&nb

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Γονέας - Η τέχνη της αποτελεσματικότητας | 5ο Σεμινάριο: 07 Φεβρουαρίου 2020

Ινστιτούτο «Γαληνός»

Έξι αυτοτελή σεμινάρια για γονείς, 3 ωρών το καθένα, που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση όλων όσων συμβαίνουν στη ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών μας, στις σχέσεις τους, στις αλληλεπιδράσεις που έχουν με άλλους, στην κοινωνικότητα και επίδοσή τους.

Πληροφορίες

Εκπαίδευση στην Χρήση και Ερμηνεία του MMPI®-2 | 31 Ιανουαρίου - 01/02 Φεβρουαρίου 2020

Εταιρία ISON

Το Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μιννεσότα (MMPI®-2) είναι το πιο διαδεδομένο τεστ για την αξιολόγηση της ενήλικης ψυχοπαθολογίας στον κόσμο. Οι τίτλοι των επιστημονικών άρθρων που αναφέρονται στο MMPI®-2 ξεπερνούν τις 280 σελίδες (Μάρτιος 2018).

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία) Αξιολόγηση & Αποκατάσταση | 2η Ενότητα: 01 - 02 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΚΕΨΥ

Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Πληροφορίες

Δουλεύοντας με τη ΔΕΠ-Υ στα Διαφορετικά Στάδια της Ζωής: Από την Τεκμηρίωση στη Θεραπευτική Πρακτική με το Παιδί, την Οικογένεια, το Σχολείο, τον ενήλικα | 'Εναρξη: 25 Ιανουαρίου 2020

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η βελτίωση της θεραπευτικής και ευρύτερης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ πρακτικής των συμμετεχόντων, μέσω της εμβάθυνσης στους διαθέσιμους τρόπους παρέμβασης ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ανάλογα με τις υποκείμενες πυρηνικές και δευτερογενείς δυσκολίες του ατόμου με ΔΕΠ-Υ.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Αυτισμός και Θεραπευτική Αντιμετώπιση | 25 Ιανουαρίου 2020

Κέντρο Ιλίου Ψυχολογείν

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει γενικές και ειδικές γνώσεις σχετικά με τον αυτισμό και να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς και ειδικούς, αλλά και σε κάποιον που δεν έχει καμία απολύτως γνώση του αυτισμού, να κατανοήσει πώς και γιατί οι αυτιστικοί είτε είναι παιδιά, είτε έφηβοι, είτε ενήλικες σκέφτονται και λειτουργούν με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Απελευθερώνοντας τη Δύναμή μας | 26 Ιανουαρίου 2020

Gestalt Institute of San Francisco

Σε αυτό το σεμινάριο μάς δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουμε στο σώμα∙ να επιτρέψουμε να παίξουμε, να κινηθούμε, να αισθανθούμε, να αφήσουμε χώρο και να πειραματιστούμε με καινούργιους τρόπους, ανακαλύπτοντας την πραγματική μας δύναμη.

Πληροφορίες

Ομαδική Θεραπεία Gestalt | Έναρξη 9 Οκτωβρίου

Gestalt Institute of San Francisco

Η ομάδα του Gestalt Institute of San Francisco προσκαλεί κάθε τολμηρό να ξεκινήσει ένα ταξίδι με προορισμό τον εαυτό, αφετηρία την παρουσία στο εδώ και τώρα και με συνοδοιπόρους τους άλλους και την επαφή με την πραγματικότητα!

Πληροφορίες

Ομάδα Μουσικοθεραπείας 'Ψυχανάλυση και Μουσική' | Έναρξη: 2 Οκτωβρίου 2019

Η Ομάδα Μουσικοθεραπείας 'Ψυχανάλυση και Μουσική' εργάζεται ψυχαναλυτικά, σε ομαδικό πλαίσιο, μέσω της φωνής και της μουσικής, δουλεύοντας με τη μέθοδο 'Αναλυτικό Μουσικόδραμα' της Ξανθούλας Ντακοβάνου.

Πληροφορίες

Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας | Έναρξη: Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Κέντρο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Βήμα Κοινό»

Στις χοροθεραπευτικές συνεδρίες, με κύρια μέσα το σώμα και την κίνηση θα επικεντρωθούμε στην ελεύθερη κινητική έκφραση, την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Προβολικές Δοκιμασίες (Tat-Cat, Παιδικό Ιχνογράφημα & Τεστ Κηλίδων Rorschach) 2019 - 2020

ΔΙΚΕΨΥ

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες 19-20/10, 09-10/11, 23-24/11, 07-08/12, 14/12, 2019 για το THEMATIC APPERCEPTION TEST (Τ.Α.Τ.) & CHILDREN’ S APPERCEPTION TEST (C.A.T), στις 11-12/01, 2020 για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ και στις 01-02/02, 15-16/02, 14-15/03, 28-29/03, 11-12/04 2020 για το ΤΕΣΤ ΚΗΛΙΔΩΝ ΜΕΛΑΝΗΣ RORSCHACH

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία) Αξιολόγηση & Αποκατάσταση | ΕΝΟΤΗΤΑ: Αξιολόγηση

ΔΙΚΕΨΥ

Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Πληροφορίες

Προβλήματα όρασης, κοιν. ανάπτυξη και ένταξη. Εισαγωγή σε Braille

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Όλο και περισσότερα παιδιά με προβλήματα όρασης εντάσσονται στα σχολεία και πολλοί εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης θα δουλέψουν για πρώτη φορά με παιδιά με προβλήματα όρασης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε τη φύση των προβλημάτων των ατόμων με προβλήματα όρασης και να αποκτηθούν όλα τα εφόδια για την σωστή αντιμετώπιση αυτών των παιδιών σε μια σχολική τάξη.  

Πληροφορίες

Παράλληλη στήριξη - θεωρητικό πλαίσιο και πρακτική εφαρμογή - Μια οργανωμένη προσέγγιση

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Νομοθετικό πλαίσιο –Κριτήρια επιλογής παιδιού - Διαδικασία (χρήσιμοι σύνδεσμοι). Τρόπος λειτουργίας του θεσμού-Τί προσφέρει-Τυπικές και ουσιαστικές υποχρεώσεις του δασκάλου παράλληλης στήριξης. Τμήμα ένταξης και παράλληλη στήριξη. Δυσκολίες δασκάλου στην παράλληλη στήριξη. Ο ρόλος του σε σχέση με τη λειτουργία της τάξης και του σχολείου.  

Πληροφορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...