PsychologyNow Team

Ο Μοράτα νίκησε και την κατάθλιψη: «Πάντα υπάρχει φως στο τούνελ»

Ο Μοράτα νίκησε και την κατάθλιψη: «Πάντα υπάρχει φως στο τούνελ»

PsychologyNow Team

Ο Άλβαρο Μοράτα μίλησε μετά την κατάκτηση του Euro 2024 για την μάχη του με την κατάθλιψη.


Σήκωσε ο αρχηγός της Ισπανίας το Euro 2024 αλλά δεν ξέχασε όσα πέρασε για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ο ίδιος είχε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν στη μάχη του με την κατάθλιψη, από την οποία τον βοήθησαν να βγει όχι μόνο η οικογένειά του, αλλά και συνάδελφοί του, όπως ο Αντρές Ινιέστα και ο Μπόγιαν Κρκιτς που αντιμετώπισαν ανάλογο ψυχολογικό πρόβλημα.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσω για το μέλλον μου. Θα ήταν εγωιστικό. Θέλω να το απολαύσω τώρα. Στέλνω τις ευχαριστίες μου στη σύζυγο μου, την οικογένεια μου και τον Αντρές Ινιέστα. Εάν δεν ήταν εκείνος και ο Μπόγιαν Κρκτς δεν θα έπαιζα στο Euro. Πάντα υπάρχει φως στο τούνελ. Είμαι ο πιο χαρούμενος Ισπανός οπαδός αυτή τη στιγμή. Το τρόπαιο αυτό είναι πιο σημαντικό κι από το να είχα βάλει 20 γκολ, τόνισε ο 31χρονος επιθετικός.

Το σημαντικότερο είναι πως επιτέλους βρήκα τον τρόπο και ψυχολογικά είμαι καλά. Στο ποδόσφαιρο, η φυσική κατάσταση είναι πολύ σημαντική, αλλά η ψυχολογία είναι το σημαντικότερο. Αν δεν έχεις την κατάλληλη ψυχολογία και καλή νοοτροπία, τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα. Υπήρχε μία περίοδος κατά την οποία μου έφταιγαν τα πάντα. Αν έβρεχε, ήμουν θυμωμένος που έβρεχε. Αν έχανα ένα γκολ, μου έφταιγε ότι ο αγωνιστικός χώρος είχε πολύ νερό. Πάντα είχα μια δικαιολογία. Αυτό δεν ήταν καθόλου καλό για μένα. Ο καθένας μπορεί να έχει μια άσχημη περίοδο στη ζωή του. Αλλά εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε διάσημοι, έχουμε πολλά υλικά αγαθά και μερικές φορές ο κόσμος νομίζει πως δεν είμαστε άνθρωποι, δεν έχουμε συναισθήματα, δεν έχουμε προβλήματα. Το σημαντικό είναι να βρίσκεις τη σωστή ισορροπία. Τώρα την έχω βρει και είμαι πολύ χαρούμενος. Μερικές φορές δεχόμουν τεράστια κριτική όταν η ομάδα έχανε ή δεν έπαιζε καλά. Αλλά δεν έχει σημασία. Είμαι πολύ καλύτερα τώρα. Μόνο η σύζυγός μου γνωρίζει τι πέρασα. Τώρα όλα είναι μια χαρά. Κάποια στιγμή ήμουν υπερβολικά πεσμένος ψυχολογικά. Δεν θα μπορούσα να ήμουν χειρότερα. Όταν φτάνεις στον πάτο, το μόνο που μπορείς να κάνει είναι να πας προς τα πάνω και να επιστρέψεις. Μου πήρε αρκετό καιρό γιατί είχα έναν τραυματισμό και δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν έπαιζα, πρόσθεσε.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το www.sport-fm.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...