PsychologyNow Team

Μαγικές Χριστουγεννιάτικες φωτογραφήσεις για παιδιά που νοσηλεύονται, καθώς για ορισμένα μπορεί να είναι τα τελευταία τους Χριστούγεννα

Μαγικές Χριστουγεννιάτικες φωτογραφήσεις για παιδιά που νοσηλεύονται, καθώς για ορισμένα μπορεί να είναι τα τελευταία τους Χριστούγεννα

PsychologyNow Team
παιδί σε έλκηθρο ταϊζει ένα ελάφι

Τα Χριστούγεννα είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου, όπου οι περισσότεροι από εμάς αισθάνονται τη βαθιά επιθυμία να προσφέρουν βοήθεια σε άλλους ανθρώπους.


Ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η προσφορά, το να μοιράζεις λίγη αγάπη στους συνανθρώπους σου είναι πάντα μία εξαιρετική κίνηση. Για όσους έχουν τον πρόσθετο χρόνο για να προσφέρουν κάτι παραπάνω, ο εθελοντισμός σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να έρθουν πιο κοντά στους ανθρώπους που χρειάζονται περισσότερο την αγάπη μας.

Από το 2016 ένας οργανισμός που ονομάζεται «The Heart Project» επισκέπτεται νοσοκομεία όπου φωτογραφίζει άρρωστα παιδιά που κάθονται με τον Άγιο Βασίλη και μετατρέπει τη φωτογραφία μέσω γραφιστικών προγραμμάτων σε "μαγική"! 

SantaPho es1

Όλα ξεκίνησαν σε ένα νοσοκομείο στη Μελβούρνη, όπου οι εθελοντές έβγαζαν φωτογραφίες με παιδιά και τα μετέφεραν μέσω photoshop σε ένα μαγικό τοπίο. Η δράση αναπτύχθηκε γρήγορα και από φέτος ξεκίνησαν σε παγκόσμιο επίπεδο με επισκέψεις σε νοσοκομεία στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

SantaPho es2

 

Η ιδέα ξεκίνησε από μια συζήτηση με τον Adam Cubito (συνιδρυτής του Heart Project) το 2016. Γνωρίζαμε ότι η Φωτογραφική Τέχνη είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει τα παιδιά σε ένα "παραμυθένιο" κόσμο και συνειδητοποίησαμε ότι αυτό θα ήταν ένα απίστευτο έργο να το κάνουμε στο νοσοκομείο καθώς πολλές οικογένειες, λόγω της κατάστασης τους, δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν σπίτι τους για τα Χριστούγεννα, δήλωσε η συνιδρύτρια του Heart Project, Story Art Karen Alsop. 

Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν τις τελικές εικόνες και πολλά από αυτά μένουν έκπληκτα με το αποτέλεσμα.

SantaPho es3

Η Karen μοιράστηκε επίσης ότι πολλοί γονείς της είπαν ότι είναι το πρώτο επαγγελματικό πορτρέτο των παιδιών τους.

SantaPho es4

 

Για μερικούς γονείς είναι η τελευταία οικογενειακή φωτογραφία πριν ‘’φύγει’’ το παιδί τους. Είναι μια συναισθηματική πορεία για την ομάδα μας που έρχεται κοντά με αυτές τις οικογένειες.

SantaPho es5

Αυτό που κάνουμε είναι πραγματικά πολύτιμο και δεν θα το αλλάζαμε για τίποτα στον κόσμο.

SantaPho es6

 

Φέτος το έργο επισκέφθηκε 10 νοσοκομεία στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, την Αδελαΐδα, το Περθ, το Christchurch, το Auckland, τον Καναδά, το Bristol και το North Devon στην Αγγλία.

SantaPho es7

Το έργο ταξιδεύει συνήθως με τον Άγιο Βασίλη από τη Μελβούρνη, ο οποίος είναι η καρδιά αυτού του Χριστουγεννιάτικου έργου.

SantaPho es8

 

Η ιδρύτρια του έργου δήλωσε ότι ο Άγιος Βασίλης τους έχει μία εκπληκτική σχέση με τα παιδιά και τις φορές που δεν κατάφερε να έρθει, Άγιοι Βασίληδες από όλο τον κόσμο ήρθαν αφιλοκερδώς για να επισκεφτούν τα παιδιά στη θέση του.

SantaPho es9

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, έχουμε δει έναν κόσμο που χρειάζεται λίγο περισσότερη αγάπη, δήλωσε η Karen. Μέχρι τώρα, το 2018, οι εθελοντές έχουν επισκεφθεί 200 παιδιά.

SantaPho es10

 

Η αποστολή μας ήταν πάντα να βάζουμε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των οικογενειών που περνούν δύσκολες στιγμές τα Χριστούγεννα, βοηθώντας τους να ξεφύγουν από την πραγματικότητα - ακόμη και για μια μέρα - χάρη στη δύναμη της φωτογραφίας και του Photoshop.

SantaPho es11

Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο αμέσως ερωτεύτηκαν την πρωτοβουλία αυτή. Ένα έργο που δεν φωτίζει μόνο την ημέρα αυτών των παιδιών που νοσηλεύονται, αλλά μας υπενθυμίζει ότι χρειάζεται να δίνουμε χαρά στους γύρω μας.

SantaPho es12

 

Ακολουθούν και μερικές άλλες "μαγικές" φωτογραφίες από το φετινό πρόγραμμα.

SantaPho es13

 

SantaPho es14

 

SantaPho es15

 

SantaPho es16

 

SantaPho es17

 

SantaPho es18

 

SantaPho es19

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το απίστευτο έργο, δείτε το βίντεο!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...