PsychologyNow Team

«Beacon»: Ο σκύλος-ψυχολόγος της αμερικανικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής

«Beacon»: Ο σκύλος-ψυχολόγος της αμερικανικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής

PsychologyNow Team

Ένα 4χρονο Golden Retriever έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εκπληκτική παρουσία της αμερικανικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!


Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην ενόργανη γυμναστική ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παρίσι με εξαιρετικές επιδόσεις, με τους αθλητές και αθλήτριες της χώρας να κατακτούν συνολικά 10 ολυμπιακά μετάλλια (3 χρυσά, 1 ασημένιο, 6 χάλκινα)!

Η αποστολή των ΗΠΑ βέβαια δεν ήταν μόνη στην γαλλική πρωτεύουσα, αλλά είχαν μαζί τους ένα μεγάλο «όπλο»!

Ο λόγος για τον αξιαγάπητο Beacon! Ένα τετράχρονο Golden Retriever, το οποίο εδώ και αρκετό καιρό ακολουθεί την αμερικανική ομάδα ενόργανης γυμναστικής σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, αναλαμβάνοντας χρέη... ψυχολόγου!

Το αξιολάτρευτο τετράποδο αποτελεί τον σκύλο θεραπείας της ομάδας, βοηθώντας τους αθλητές και τις αθλήτριες να χαλαρώσουν και να αποσυμφοριστούν από το άγχος και την πίεση των αγώνων. Ένα απλό χάδι, ή ένα ολιγόλεπτο παιχνίδι με τον Beacon αρκεί για να νιώσουν καλύτερα οι αθλητές, όπως εξηγεί η ιδιοκτήτριά του, τονίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος ο σκύλος αντιλαμβάνεται τα συναισθήματά τους και σπεύδει όποτε τον χρειάζονται!

Μάλιστα, ο Beacon έχει εξελιχθεί σε μασκότ της ομάδας, έχοντας αποκτήσει και το δικό του nickname το οποίο δεν είναι άλλο από την παραλλαγή του MVP, «Most Valuable Puppy»!

BEACON SKYLOS E1

BEACON SKYLOS E2


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το www.sport-fm.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Διαβαστε ακομη

Βρείτε μας στα...