Ψυχοθεραπεία: καλώς ήρθατε στη ζωή που πάντα επιθυμούσατε (video)

Χάρης Πίσχος

Ψυχοθεραπεία: καλώς ήρθατε στη ζωή που πάντα επιθυμούσατε (video)

Χάρης Πίσχος
νυχτερινός ουρανός με αστέρια και την επιγραφή welcome to my life

 Καθώς τα ζητήματα της ψυχικής υγείας απασχολούν όλο και περισσότερους ανθρώπους το τελευταίο, απαιτητικό, διάστημα, η ψυχοθεραπεία από επαγγελματίες ψυχολόγους, είναι επιστημονικά αναγνωρισμένη, ως αποτελεσματική μέθοδος για την βελτίωση και θεραπεία διαφόρων ψυχικών ζητημάτων.


Μία ευρεία κλίμακα από ψυχοπαθολογικές διαταραχές όπως αγχώδεις και διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη, κρίση πανικού, ψυχοσωματικά συμπτώματα και άλλες, μπορούν να θεραπευθούν μέσα από την κατάλληλη ψυχοθεραπευτική διαδικασία, πάντα υπό την καθοδήγηση ενός πτυχιούχου ψυχολογίας, με άδεια άσκησης επαγγέλματος, ειδικά καταρτισμένου και εξειδικευμένου σε μία θεραπευτική προσέγγιση, πολλές φορές ακόμα και με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές - δείτε εδώ το επάγγελμα του ψυχολόγου.

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ψυχικής ασθένειας σαν κάτι εύκολο και απλό, που θα περάσει γρήγορα. Όταν όμως αρχίζει και παίρνει υπόσταση, καθορίζοντας τη ζωή τους, έρχονται αντιμέτωποι με την επιλογή της θεραπείας. Αρκετοί θα επιδιώξουν την εύκολη, τη "μαγική λύση", επιλέγοντας κάτι που δεν θα τους ζορίσει, δεν θα τους κουράσει, δεν θα έχει κόστος αλλά ούτε όμως και αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, πολλές "μαγικές λύσεις" προτείνονται από "τεχνικές" που οικειοποιούνται τον όρο ψυχοθεραπεία, χωρίς επιστημονική εγκυρότητα, αξιοπιστία και κατάρτιση, με αμφίβολα και επικίνδυνα, για την υγεία του ανθρώπου, αποτελέσματα. Οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν στραφεί σε τέτοιες "τεχνικές" και έχουν τραυματιστεί ψυχικά και ανεξίτητλα, είναι πολλές με συνέπεια να χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να γίνονται χειρότερα από πριν.

Ευτυχώς όμως, δεν υπάρχουν "μαγικές λύσεις" στα ζητήματα της ψυχοθεραπείας. Η ψυχοθεραπεία όταν εφαρμόζεται επιστημονικά, χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να λειτουργήσει σταθερά, σε σωστό πλαίσιο εμπιστοσύνης, χτίζοντας ένα υπέροχο υπόβαθρο για τον άνθρωπο που την επιλέγει, ώστε να μπορεί να δεχθεί τις αλλαγές που θα βάλει στη ζωή του. Αλλαγές που θα παρέχουν βελτιωμένες διαπροσωπικές σχέσεις, υψηλή αυτοεκτίμηση και μία καλύτερη ζωή.

Ο Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος, έχει φτιάξει ένα πολύ όμορφο video, απεικονίζοντας οπτικά όλα τα παραπάνω. 

 


the therapy network logo

 

Επισκεφθείτε το TherapyNetwork.eu και παρακολουθήστε επιμορφωτικές συνεδρίες με τους πιο γνωστούς θεραπευτές να διδάσκουν την τέχνη της ψυχοθεραπείας.

 

Ετικέτες: ζωή, ψυχοθεραπεία
Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...