PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: «Η Ηρωίδα μου είσαι Eσύ!»

Βιβλιοπροτάσεις: «Η Ηρωίδα μου είσαι Eσύ!»

PsychologyNow Team

Πώς τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν τον COVID-19. Βιβλίο γραμμένο για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού.


Το βιβλίο μπορεί να το διαβάσει ένα παιδί ή μια μικρή ομάδα παιδιών, ηλικίας 6 έως 10 ετών, μαζί με έναν γονιό, έναν φροντιστή ή έναν/μία εκπαιδευτικό. Δεν προτείνεται να διαβάσουν το βιβλίο αυτό μόνα τους τα παιδιά χωρίς την υποστήριξη ενός ενήλικα.

Πρόκειται για μετάφραση/προσαρμογή από τα Αγγλικά της ιστορίας με τίτλο Μy hero is You η οποία έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες στο πλαίσιο δράσεων της Ομάδας Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Στήριξη σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης της Μόνιμης Δι-Υπηρεσιακής Επιτροπής (Inter-Agency Standing Committee Reference Group on Mental Health and Psychosocial Support in Emergency Settings - IASC MHPSS RG).

Η μετάφραση/προσαρμογή στα Ελληνικά έγινε ύστερα από συνεννόηση με την IASC MHPSS RG από τις Ευδοκία Λαγάκου, Μαρία Βλασσοπούλου και Ελένη Λαζαράτου - Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η αρχική ιστορία με τίτλο “Μy Hero is You” και η εικονογράφηση έγινε από την Helen Patuck.

Ελπίζουμε το ταξίδι της Σάρα και του Άριο με τις όμορφες εικόνες τους να γίνουν αφορμή για σκέψη και κουβέντα με τα παιδιά!!

HrwidaMoyEisai e

Άδεια Creative Commons για την Ελληνική μετάφραση/προσαρμογή: CC BY-NC-SA 3.0 IGO, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/igo/deed.el

Δείτε το Βιβλίο

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...