PsychologyNow Team

Το νέο και τελευταίο βιβλίο του Irvin Yalom ολοκληρώθηκε και θα δημοσιευθεί τον Οκτώβριο του 2017

Το νέο και τελευταίο βιβλίο του Irvin Yalom ολοκληρώθηκε και θα δημοσιευθεί τον Οκτώβριο του 2017

PsychologyNow Team
εικόνα του Irvin Yalom και δίπλα του βιβλίου του Becoming Myself

Ο διάσημος συγγραφέας, ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Irvin Yalom ανακοινώνει με συγκίνηση την ολοκλήρωση του νέου και τελευταίου βιβλίου του.


becoming my self

«Eπιτέλους, τα απομνημονεύματά μου ολοκληρώθηκαν και θα δημοσιευθούν τον Οκτώβριο του 2017.

Ο τίτλος του βιβλίου «Becoming Myself» δεν είναι αυτός που αρχικά επιθυμούσα. Πριν από λίγο καιρό βρήκα μια καταπληκτική φράση από τον Nietzsche στο «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» που με συγκλόνισε και πάντα ήθελα να χρησιμοποιήσω ως τίτλο των απομνημονευμάτων μου: «Αυτή ήταν η ζωή; Τότε λοιπόν, ακόμη μια φορά». Αν και προσπάθησα σκληρά, δεν μπόρεσα να πείσω τον εκδότη μου που δεν του άρεσε ο τίτλος και φοβόταν ότι θα προκαλούσε σύγχυση στους αναγνώστες. Στη συνέχεια, σκέφτηκα ένα άλλο από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα του Nietzsche, «Become who you are» και τελικά μεταμορφώθηκε σε «Becoming Myself».

Τα πρώτα κεφάλαια των απομνημονεύματων, περιγράφουν ορισμένα γεγονότα της θεραπευτικής μου άσκησης, τα οποία με μεταφέρουν πίσω στην αρχή της ζωής μου, που έζησα σε ένα άσχημο μέρος της Ουάσιγκτον και στα επόμενα κεφάλαια περιγράφω την εκπαίδευσή μου και την επιλογή της ιατρικής και της ψυχιατρικής, ως επαγγέλματος. Γράφω για το γάμο και την οικογένεια, για εκείνους που με επηρέασαν περισσότερο και για την εξέλιξή μου τόσο ως ψυχίατρος όσο και ως συγγραφέας.

Ήταν δύσκολο να τελειώσω το βιβλίο. Δεν ήθελα να τελειώσω αυτό το βιβλίο, γιατί ήξερα ότι θα είναι το τελευταίο μου. Οι φίλοι μου δεν το πιστεύουν όταν τους το λέω αυτό: το έχουν ακούσει πολλές φορές πριν. Αλλά αυτή τη φορά, το εννοώ πραγματικά. Έχω πάντα μια μεγάλη στοίβα από άγραφα βιβλία στο μυαλό μου, αλλά το τελευταίο ήταν πάντα ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο. Τελειώνω με μια αίσθηση υπερηφάνειας: είναι το βιβλίο που ήθελα να γράψω. Όμως το τελειώνω και με μια αίσθηση λύπης, ακόμα και με θλίψη, γιατί τώρα αντιμετωπίζω μία νέα πρόκληση, τόσο δύσκολη για τους αφοσιωμένους συγγραφείς: να ζουν καλά χωρίς να έχουν να γράψουν ένα νέο βιβλίο».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...