PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: Μάθε Αγάπησε Ζήσε - Αγνή Μαριακάκη

Βιβλιοπροτάσεις: Μάθε Αγάπησε Ζήσε - Αγνή Μαριακάκη

PsychologyNow Team

Γίνεται ασήμαντα και ανάξια λόγου περιστατικά να σε επηρεάζουν δεκαετίες αργότερα; Γνωρίζεις ότι τα πιο λαμπρά κατορθώματά σου είναι φτιαγμένα από τα «γκρεμισμένα» κομμάτια σου; Πόσο μας εξαντλεί η λαχτάρα για την έγκριση, την αποδοχή και τον θαυμασμό των άλλων;


MATHE AGAPHSE ZHSE EΣου έχει γίνει συνήθεια να υποβαθμίζεις τα θαυμάσιά σου, να τα σβήνεις, να τα εξουδετερώνεις. Αλλά τώρα η αποστολή που σου ανατίθεται είναι αυτή: να επιτρέπεις στον εαυτό σου να νιώθει αυτό το δέος, τον θαυμασμό, το θάμβος γι’ αυτό που είσαι, ζώντας τη ζωή που σου αξίζει. Είναι το προγονικό μας δικαίωμα να κουβαλάμε μέσα μας την καταστροφή σαν υλικό ανάπτυξης.

Η ψυχολόγος και κοινωνική ερευνήτρια Αγνή Μαριακάκη μας εξηγεί με βαθιά ενσυναίσθηση γιατί το τραύμα είναι αναπόφευκτο στα παιδικά μας χρόνια, πώς και γιατί καθορίζει τη ζωή μας, την προσωπικότητα, τις επιλογές, τις αποφάσεις και τις σχέσεις μας.

Σε αυτό το βιβλίο θα διαπιστώσεις ότι τα τραύματά μας ίσως υπήρξαν αναπότρεπτα, αλλά δεν είναι καταδικαστικά. Η συγγραφέας μάς προτρέπει να μάθουμε, να αγαπήσουμε, να ζήσουμε στον δρόμο προς την απελευθέρωση και προς τον καλύτερο εαυτό μας. Μας δείχνει τον τρόπο για να σπάσουμε τα καλούπια του παρελθόντος, όποιες και να είναι οι τραυματικές εντολές που μας καθόρισαν. Να αναλάβουμε πρακτικές δράσεις για την προσωπική μας εξέλιξη και να θέσουμε καινούριους κανόνες ώστε να αναπνεύσουμε ελεύθερα, να συναντήσουμε τον αυθεντικό εαυτό μας και να ανοίξουμε τα φτερά μας στο φως και στην αγάπη.

Αντλώντας γνώση από τις σημαντικότερες έρευνες και έμπνευση από αληθινές ιστορίες, αυτό το βιβλίο δείχνει τον τρόπο να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε επιτέλους τον εαυτό μας και να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη νόημα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Από τα λάθη σου σταματάς να μαθαίνεις όταν τα απορρίπτεις. Δες τα λάθη σου χωρίς λογοκρισία και θα συνδεθείς με την αλήθεια σου και με όλο το αληθινό φως σου. Και κατόπιν χρειάζεται μια πολύ γενναία απόφανση. Η απόφανση πως αυτός ο κόσμος θα ήταν λιγότερο όμορφος και συναρπαστικός χωρίς εσένα. Το φως σου είναι απαραίτητο, η παρουσία σου, οι αξίες σου, η διαδρομή σου στη ζωή, οι μάχες και οι νίκες σου, όλα αυτά αξίζουν να είναι στο φως».

«Πολλοί , όταν μιλούν για τα τραύματα της παιδικής ηλικίας, φαντάζονται ότι αυτά αφορούν μόνο συγκλονιστικά, τεράστια, αξέχαστα κακοποιητικά περιστατικά. Αυτά είναι τα ορατά, τα συνειδητοποιημένα τραύματα. Πολλές φορές όμως τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας χάνονται στη λήθη του χρόνου. Μπορεί και να αφορούν μικρές κι ασήμαντες εμπειρίες, σχεδόν ανάξιες λόγου, που ως ενήλικας δεν θα τις σπουδαιολογούσες· όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή πια έχεις συνηθίσει ή έχεις ξορκίσει το κεντρί τους. Τέτοια τραύματα κουβαλάμε όλοι, αφού συμβαίνουν στις καλύτερες οικογένειες, από (συχνά) καλοπροαίρετους ανθρώπους, που δεν ξέρουν καλύτερα ή κουβαλούν οι ίδιοι μέσα τους τα δικά τους αθέατα βαρίδια, τις δικές τους άγνωστες σε εμάς πληγές».

«Πάρ’ το απόφαση πως ένας και μόνο θα σε συνοδεύσει, θα είναι μαζί σου σε όλη σου τη ζωή, μέχρι την τελευταία σου πνοή: ο εαυτός σου. Και του οφείλεις την απόλυτη προτεραιότητα σε φροντίδα, σε αξία, σε σεβασμό και αγάπη. Αλλιώς θα σε παρατήσει, γεμίζοντάς σε ψυχοσωματικά τραύματα, φόβους, θλίψη και έλλειψη νοήματος… Οπότε, κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες του: Αξίζω επειδή αναπνέω, χωρίς να χρειάζεται να εξαργυρώνω την προσοχή και την αγάπη με κόπο, κούραση και φροντίδα»!

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

«Η Αγνή Μαριακάκη, ένας σπάνιος άνθρωπος µε ανοιχτό µυαλό, διορατικότητα, ενσυναίσθηση, επιστηµονική σκέψη, καλοσύνη, χιούµορ και γενναιοδωρία, µας δείχνει πώς η επιστήµη ανοίγει δρόµους προς την ίαση, και µας προσφέρει πρακτικά εργαλεία θεραπείας και ευζωίας. Συνδυάζοντας την επιµελή έρευνα µε τη βιωµένη καθηµερινότητα, η σοφία της Αγνής Μαριακάκη δεν είναι ούτε θεωρητική, ούτε συγκαταβατική, αλλά γεµάτη από τα χρώµατα και την αγάπη ενός ανθρώπου που, όπως ανακαλύπτει το φως, το µοιράζεται µε τους συνανθρώπους του. Κάθε συνάντηση µαζί της µας αφήνει πλουσιότερους».

Δρ Ρωµανός Γεροδήµος, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Επικοινωνίας

«Το ταξίδι προς την εσωτερική δύναµη και το ψυχικό σθένος είναι ένα βασικό κοµµάτι όχι µόνο της ίασης, αλλά και της συνολικής ισορροπίας στη ζωή. Και η Αγνή Μαριακάκη προσφέρει σε αυτό το βιβλίο, απλά και πρακτικά, εξαιρετική, συµπυκνωµένη γνώση που βοηθά να βρει κανείς τον δρόµο προς την εσωτερική συγκρότηση».

Δρ Ανδρέας Λάζαρης, καθηγητής Παθολογικής Ανατοµικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών

«Η Αγνή είναι από τους ανθρώπους που δουλεύουν συστηµατικά, µε αφοσίωση, σεµνότητα και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Εκτιµώ ιδιαίτερα την ικανότητά της να αναλύει πολύ απλά βαθυστόχαστες επιστηµονικές έννοιες, καταφέρνοντας να εµπνέει και να γεµίζει ελπίδα αυτούς που τη διαβάζουν».

Dr. Jane Simington, καθηγήτρια Διαχείρισης Μετατραυµατικού Στρες και Πένθους

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

AGNH MARIAKAKH E

Η Αγνή Μαριακάκη είναι ψυχολόγος και κοινωνική ερευνήτρια. Έχει σπουδάσει Οργανισμική Ψυχολογία στο University of Lancaster και έχει πιστοποιηθεί στη Διαχείριση του Τραύματος και του Πένθους υπό την Dr. Jane Simington σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Alberta. Έχει μεταπτυχιακό στην εξωλεκτική επικοινωνία υπό

τον Dr. Philippe Turchet. Διευθύνει την εταιρεία μελετών MindSearch και έχει διεξαγάγει πάνω από τέσσερις χιλιάδες focus groups για περισσότερα από τριακόσια brands. Έχει συμμετάσχει στη διεπιστημονική ομάδα για την ανάπτυξη του MAMEM, ενός ειδικού λογισμικού για την κοινωνική συμπερίληψη ανθρώπων ΑΜΕΑ, ενώ έχει βραβευτεί από την Google για την ανάπτυξη της εφαρμογής Questory. Είναι μέλος της επιτροπής Women in Business.

Η επιστημονική της ομάδα περιλαμβάνει τρεις γάτες: την Cookie, τη Yasmin και το Πατούνι. Μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί της στη διεύθυνση agnes@mariakaki.com. Eπίσης, μπορείς να την ακολουθήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, στο YouTube, Instagram, TikTok και Facebook, με το όνομα Agnes Alice Μariakaki.

Από την Key Books κυκλοφορεί επίσης το bestseller Σου αξίζει να ευτυχήσεις:

AGNH MARIAKAKH E2

Μπορούν οι φουρτούνες της ζωής να σε κάνουν πιο δυνατό;

Μπορεί ο φόβος να σε εξελίξει;

Έχεις μάθει να συγχωρείς τον εαυτό σου;

Βλέπεις το παρελθόν σαν βάρος ή το έχεις ξεπεράσει;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι τα κλειδιά για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας – και τη ζωή. Γιατί η αλήθεια είναι πως –αντίθετα με όσα μάς έμαθαν- είμαστε γεννημένοι για να ευτυχούμε.

Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στο να συμφιλιωθούμε με όσα δυσάρεστα βιώματα μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν και μας δείχνει με ποιους τρόπους μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε σε εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Μέσα από την πολύτιμη γνώση της, οι αφηγήσεις αληθινών ιστοριών, καθώς και οι προσωπικές εξομολογήσεις της γίνονται ένας κατανοητός και ανεκτίμητος χάρτης του ψυχισμού μας. Η Αγνή Μαριακάκη μάς θυμίζει τι σημαίνει ευτυχία, πώς να την αποκτήσουμε και –το κυριότερο- πως την αξίζουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο, καθώς και για συνεντεύξεις ή βιβλιοπαρουσιάσεις, επικοινωνήστε με την Ευγενία Μπέσιου στο eb@keybooks.gr ή την Ελένη Τώρου στο e.torou@keybooks.gr.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...