PsychologyNow Team

Νέες Μητέρες μιλούν για τη Μητρότητα - Ημέρα της Μητέρας

Νέες Μητέρες μιλούν για τη Μητρότητα - Ημέρα της Μητέρας

PsychologyNow Team

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη», με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας στις 10/5/2020 και τις συνθήκες απομόνωσης και καραντίνας που επικρατούν παγκοσμίως, ζήτησε από νέες μητέρες συμμετείχαν στα προγράμματά της, να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία για τη μητρότητα, χρησιμοποιώντας τα μέσα επικοινωνίας που μας έχουν βοηθήσει τόσο καιρό να μείνουμε κοντά από απόσταση.


Η ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» δραστηριοποιείται από το 2006 στο πεδίο της φροντίδας και της υποστήριξης της εγκύου, νέας μητέρας και της οικογένειας, την Ελλάδα. Περισσότερο από 10.000 άτομα έως σήμερα έχουν λάβει υπηρεσίες μαιευτικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης, στο σύνολο των δράσεών της. Ενδεικτικά, από το 2009 πάνω από 8.000 άντρες και γυναίκες έχουν λάβει δωρεάν υπηρεσίες από το Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκες (περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές), ενώ από το 2014 που ξεκίνησε η λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης της εγκύου και της νέας μητέρας – 2109319054, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω 45.000 κλήσεις από όλη την Ελλάδα.

Ευχόμαστε το μήνυμα αυτών των γυναικών να φτάσει στα αυτιά όλο και περισσότερων εγκύων και νέων μητέρων και να τις κινητοποιήσει να αναζητήσουν μαιευτική και ψυχική υποστήριξη που χρειάζονται για το ταξίδι τους στη μητρότητα. Ευχόμαστε επίσης, το μήνυμα αυτό να ευαισθητοποιήσει όλους όσοι μπορούν να ενισχύσουν την παροχή φροντίδας και υποστήριξης για την ψυχική και σωματική υγεία της νέας μητέρας αλλά και της νέας οικογένειας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...