PsychologyNow Team

Η Λίβερπουλ προσέλαβε ψυχολόγο για να βοηθήσει την ομάδα του Kλοπ να κάνει το επόμενο βήμα

Η Λίβερπουλ προσέλαβε ψυχολόγο για να βοηθήσει την ομάδα του Kλοπ να κάνει το επόμενο βήμα

PsychologyNow Team
ο προπονητής της Λίβερπουλ προσέλαβε ψυχολόγο για να βοηθήσει την ομάδα του

Οι «Κόκκινοι» έχουν επιδείξει μια ισχυρή ψυχική ανθεκτικότητα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, παλεύοντας μέχρι τέλους τα παιχνίδια και εξασφαλίζοντας νικηφόρα αποτελέσματα.


Η Λίβερπουλ προσέλαβε τον αθλητικό ψυχολόγο Lee Richardson το καλοκαίρι, ενώ ο προπονητής Jurgen Klopp πρόθυμος να δημιουργήσει μία επιστημονική ψυχολογική ομάδα.

Οι «Κόκκινοι» προσπαθούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους σε διάφορους τομείς, με τον Klopp να ζητά τη βοήθεια ειδικών για να υποστηρίξουν την προσπάθειά του στην προπόνηση, στην προετοιμασία και στους αγώνες.

Μεταξύ αυτών, προσέλαβε ειδική διατροφολόγο αλλά και επαγγελματία σέρφερ (!) για να εμπνεύσει με τις ομιλίες του τους παίκτες το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια, προσέλαβε τον Richardson στη θέση του ψυχολόγου επιδόσεων, έχοντας εργαστεί προηγουμένως σε παρόμοιες θέσεις με τις ποδοσφαιρικές ομάδες West Ham, Wigan, Crystal Palace και Hull.

Ο 50χρονος ψυχολόγος ήταν προηγουμένως επαγγελματίας παίκτης, του οποίου η σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1987 και έληξε το 2004 στο Chesterfield, όπου ανέλαβε διευθυντής το 2007.

Ο Richardson άρχισε να συνεργάζεται με την ομάδα του Klopp τον Ιούλιο.

Σε μια ενημέρωση της Λίβερπουλ σχετικά με το νέο εκπαιδευτικό κέντρο της ομάδας, επιβεβαιώθηκε ότι ένας αθλητικός ψυχολόγος θα βρίσκεται στο κέντρο της εγκατάστασης για να ενθαρρύνει τους παίκτες να το χρησιμοποιούν τακτικά.


Διαβάστε σχετικά: Το ποδόσφαιρο και το τέρας: Η μάχη με την κατάθλιψη!


Για εμάς είναι ένα απαραίτητο βήμα, εξήγησε ο Klopp. Είναι δύσκολο να βρούμε τους σωστούς ανθρώπους σε αυτή τη δουλειά. Μετά την προσθήκη του Richardson αισθανόμαστε πολύ καλά μαζί του.

H ψυχολογία είναι μία επιστήμη που πρέπει να εντάξουμε στην ομάδα αλλά δεν μπορώ πραγματικά να μιλήσω [γι’ αυτό] γιατί δεν το γνωρίζω. Δεν είναι ότι μιλάω στον ψυχολόγο και του λέω τι να τους πει ούτε εκείνος έρχεται σε μένα. Έχουμε μιλήσει, αλλά οι συνομιλίες μας είναι απόλυτα εμπιστευτικές.

Δεν εμπλέκομαι σε αυτό που κάνει με τους παίκτες. Εγώ κάνω αυτό που ξέρω με τους παίκτες, όπως το έκανα πριν. Ο ψυχολόγος είναι μία προσθήκη στην ομάδα προκείμενου να πετύχουμε όλα τα πράγματα που προσπαθούμε. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι παίκτες μας βρίσκονται στα καλύτερα χέρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λίβερπουλ συνεργάζεται με έναν αθλητικό ψυχολόγο, αλλά είναι η πρώτη φορά από τότε που ήρθε ο Klopp στην ομάδα.

Οι «Κόκκινοι» έχουν επιδείξει μια ισχυρή ψυχική ανθεκτικότητα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, παλεύοντας μέχρι τέλους τα παιχνίδια και εξασφαλίζοντας νικηφόρα αποτελέσματα.

Αν και δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην έλευση του Richardson, η συμβολή του θα πρέπει να θεωρείται ουσιαστική λόγω των αυξανόμενων πιέσεων που δέχονται οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.


Πηγή: thisisanfield.com
Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...