Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εφηβεία: φυσιολογικές και παθολογικές εκδοχές» για Επαγγελματίες Υγείας Ακαδημαϊκό έτος 2024-25

ELEPSYSEP e

Η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών (ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ) διοργανώνει, κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2024-25, Webinar με τίτλο «Εφηβεία: Φυσιολογικές και Παθολογικές Εκδοχές» με διδάσκουσα την Ομ. Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΨΥΣΕΠ, Ελένη Λαζαράτου.

Η Ελένη Λαζαράτου ήταν υπεύθυνη για πολλά χρόνια της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων στο ΚΚΨΥ Βύρωνα, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, ΕΚΠΑ. Έλαβε την Παιδοψυχιατρική ειδικότητα στη Γαλλία όπου παρέμεινε επί οκταετία και εργάσθηκε ως βοηθός καθηγητού στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Στον εκπαιδευτικό τομέα η δραστηριότητα της εκτείνεται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την παιδοψυχιατρική. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων στη Γαλλική γλώσσα και έξι στην Ελληνική.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναφέρεται στις φυσιολογικές, ψυχολογικές και στις ψυχικές διαταραχές της εφηβικής ηλικίας. Εξετάζεται η αλληλεξάρτηση και η αλληλεπίδραση των βιολογικών, ψυχολογικών, οικογενειακών και κοινωνικών παραγόντων σε ένα ενιαίο βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο που μπορεί να καθρεφτίσει τις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες αυτής της αναπτυξιακής περιόδου. Θα δοθούν κλινικά παραδείγματα με ιδιαίτερη προσοχή στην ψυχοδυναμική κατανόηση των παθολογικών εκδοχών και της θεραπευτικής τους αντιμετώπισης.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας όπως παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους, παιδιάτρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ειδικούς εκπαιδευτές με στόχο να τους οδηγήσει στην αναγνώριση, κατανόηση των φυσιολογικών και παθολογικών διεργασιών της εφηβείας και στην αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών αυτής της ηλικιακής περιόδου. Μπορεί εξίσου να φανεί ωφέλιμο σε μεταπτυχιακούς ή εν ενεργεία επαγγελματίες που συμμετέχουν σε διεπιστημονικές παιδοψυχιατρικές και ψυχιατρικές ομάδες, υποδεικνύοντας ορισμένα σημεία κομβικά για την κλινική πρακτική.

Η εκπαίδευση θα γίνεται εξ ’αποστάσεως, μέσω zoom, κάθε δεύτερη Παρασκευή και ώρα 11.00 – 14.00 καθ’ολη την διάρκεια του ακαδημαϊκοί έτους 2024-25. Αναλυτικά οι ημερομηνίες αναφέρονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί. Έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης παρακολούθησης για όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται σε 600 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε δύο δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή στα γραφεία της εταιρίας. Για την κράτηση της θέσης σας απαιτείται η κατάθεση του ποσού των 100 ευρώ. Η πρώτη δόση θα είναι κατά την εγγραφή (μέχρι 28/9/24) και η δεύτερη μέχρι 30/1/25. Σε περίπτωση ομαδικής εγγραφής (τουλάχιστον 5 άτομα) θα υπάρχει έκπτωση 20%. Η ίδια έκπτωση ισχύει για τελειόφοιτους των σχολών που αναφέρθηκαν παραπάνω, όπως και για προσφάτως αποφοιτήσαντες (μέχρι ένα έτος από τη λήψη του πτυχίου τους) και για όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο «Ψυχοπαθολογία Παιδιού και Εφήβου» του Ακαδημαικού έτους 23-24.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να γράψετε στο elepsysep@gmail.com ή να απευθύνεστε στην Γραμματεία της εταιρείας στο 210-7250544 και στο 6942981956 (κ. Μαρία Μιντούλλα)

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια (βιογραφικό σημείωμα, βασικό πτυχίο, εργασιακή εμπειρία κ.α).

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης εφ΄ όσον έχει διαπιστωθεί παρακολούθηση 16 εκ των 18 συνεδριών.

Επίσης σε όσους εγγραφούν στο σεμινάριο θα διατεθεί δωρεάν το βιβλίο της κ. Ελένης Λαζαράτου και κ. Νάντιας Μαγκλα«Ψυχική υγεία στη εφηβεία. Φυσιολογικές και παθολογικές εκβάσεις»

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία του φορέα μαζί σας, ακολουθώντας τους κανόνες του GDPR (*)

Βρείτε μας στα...