Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Θεραπεία Γνωστικού Ερεθισμού (CST) - ξεκλειδώνοντας τις νοητικές δυνατότητες σε άτομα με άνοια ήπιας και μέτριας βαρύτητας

THERAPEIA GNWSTIKOU ERETHISMOU F

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με τίτλο «Θεραπεία Γνωστικού Ερεθισμού (CST) - ξεκλειδώνοντας τις νοητικές δυνατότητες σε άτομα με άνοια ήπιας και μέτριας βαρύτητας».

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡIO ΤΖΕΡΑΝΗ ΨΥΧΗΣ ΟΜΜΑ.

Εισηγήτρια είναι η Prof Aimee Spector, καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας της Γήρανσης, Διευθύντρια της Ακαδημίας Κατάρτισης Άνοιας του UCL, www.ucldementiatrainingacademy.org. και Διευθύντρια του Κέντρου Διεθνούς Θεραπείας Γνωστικού Ερεθισμού (CST) στο Univeristy College London (UCL) www.ucl.ac.uk/international-cognitive-stimulation-therapy.

Η τεχνογνωσία της έγκειται στην παγκόσμια ανάπτυξη και αξιολόγηση σύνθετων παρεμβάσεων για την άνοια και τη γενική γήρανση. Συνεργάζεται με περισσότερες από 38 χώρες και υποστηρίζει εκπαιδευτικά κέντρα άνοιας στην Δανία, Νορβηγία, Γερμανία, ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 160 εργασίες, 5 κεφάλαια βιβλίων και 10 βιβλία.

Θα δοθεί πιστοποίηση εκπαίδευσης, υπογεγραμμένη από την Prof Aimee Spector.

Η «Θεραπεία Γνωστικού Ερεθισμού» (CST), είναι μία ομαδική θεραπεία η οποία βασίζεται στο βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο αντιμετώπισης νοσημάτων και στοχεύει στην βελτίωση της νοητικής και της κοινωνικής λειτουργικότητας σε άτομα με συμπτώματα άνοιας, ήπιας και μέτριας βαρύτητας. Οι συνεδρίες CST εστιάζουν μεταξύ άλλων στον πολυαισθητηριακό ερεθισμό, στην άρρητη μάθηση, ενθαρρύνουν την «ατομικότητα» και χρησιμοποιούν τις νοητικές δεξιότητες μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο, αλλά όχι ως πρωταρχικό στοιχείο της θεραπείας. Πραγματοποιείται σε ομάδες 5-8 ατόμων, δύο φορές την εβδομάδα υπό την καθοδήγηση δύο συντονιστών – θεραπευτών κατάλληλα εκπαιδευμένων στο CST. Ο κύκλος των συνεδριών ολοκληρώνεται στις 14 συναντήσεις. Μπορεί να ακολουθήσει και μία πιο μακροχρόνια θεραπεία συντήρησης (Maintenance CST- mCST).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση μιας σφαιρικής εικόνας της Θεραπείας Γνωστικού Ερεθισμού (CST) και η εκμάθηση δεξιοτήτων και τεχνικών που απαιτούνται από τους συντονιστές των ομάδων. Πρόκειται για μια διαδραστική εκπαίδευση που περιλαμβάνει ομαδικές ασκήσεις, παιχνίδι ρόλων και παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού.

Ο συγκερασμός πρακτικών και αρχών της CST μπορεί να έχει πρακτική εφαρμογή και στο γενικότερο κλινικό πληθυσμό.

Κόστος Συμμετοχής

  • Εγγραφές έως 21.07.2024:     €110
  • Εγγραφές από 22.07.2024 έως 29.09.2024:     €150

Στην τιμή περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην εκπαίδευση, το πιστοποιητικό εκπαίδευσης, coffee breaks και γεύμα.

Διαδικασία Εγγραφής και πληρωμής

Για εγγραφές συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής πατώντας εδώ.

Για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, θα πρέπει να καταβάλετε το κόστος συμμετοχής, εντός 24 ωρών από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με τραπεζική κατάθεση σε έναν από τους εξής λογαριασμούς:

Eurobank IBAN: GR9102602400000390201766584

Δικαιούχος: ΨΥΧΗΣ ΟΜΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΚΕ

Η απόδειξη πληρωμής, το αναλυτικό πρόγραμμα και η βεβαίωση συμμετοχής θα σας αποσταλεί με email.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές μετά τις 30/9. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολιτική επιστροφής χρημάτων

Σε περίπτωση ακύρωσης εγγραφής έως τις 30 Ιουλίου 2024, θα παρακρατείται το 50% του ήδη καταβληθέντος ποσού. Μετά την παραπάνω ημερομηνία τα ήδη καταβληθέντα ποσά δεν επιστρέφονται. Για ακυρώσεις απευθυνθείτε στην εταιρεία διοργάνωσης του σεμιναρίου στο email info@mentalhealthsolutions.gr Οι επιστροφές χρημάτων θα πραγματοποιηθούν εντός ενός μηνός από το πέρας του συνεδρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από τους διοργανωτές θα πραγματοποιηθεί επιστροφή ολόκληρου του καταβληθέντος ποσού εντός 15 ημερών από την ημερομηνία ακύρωσης.

Επικοινωνία

Σχετικά με την θεραπευτικές ομάδες CST και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης: psychologist@tzeranis.gr

Σχετικά με την διοργάνωση του σεμιναρίου: info@mentalhealthsolutions.gr

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία του φορέα μαζί σας, ακολουθώντας τους κανόνες του GDPR (*)

Βρείτε μας στα...