PsychologyNow Team

Άνοιξε η πρώτη παμπ εικονικής πραγματικότητας για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης

Άνοιξε η πρώτη παμπ εικονικής πραγματικότητας για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης

PsychologyNow Team
ποτήρι με μπύρα στην πρώτη παμπ εικονικής πραγματικότητας για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης

Η εικονική παμπ Red (On) Lion δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν, να πιουν ποτό, να συναντηθούν με φίλους ή αγνώστους και να υποστηρίξουν τις παμπ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Για πολλούς ανθρώπους η κατανάλωση μιας μπύρας σε μία παμπ είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής, αλλά πρόκειται για μία απόλαυση που πρέπει να παραλείψουμε κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Προσφέροντας μια προσωρινή εναλλακτική λύση, η Εκστρατεία Real Ale (μπύρα τύπου Ale) από τον βρετανικό σύνδεσμο καταναλωτών CAMRA, λάνσαρε μία εικονική παμπ, όπου οι καταναλωτές μπύρες μπορούν να συνδεθούν μέσω μίας διεύθυνσης URL.

Με το όνομα Red (On) Lion, το ψηφιακό «κρησφύγετο» δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την κοινωνική απομόνωση και τη μοναξιά κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και για να βοηθήσει τις κλειστές παμπ να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Οι φίλοι μπορούν να κλείσουν «τραπέζι» για να παίξουν παιχνίδια, να παρακολουθήσουν εικονικές εκδηλώσεις ή απλά για να πιουν τη μπύρα τους. Οι «σόλο» καταναλωτές μπύρας είναι επίσης ευπρόσδεκτοι και μπορούν να καθήσουν σε ένα εικονικό σκαμπό στο «κύριο μπαρ» για να συνομιλήσουν με ξένους.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο που άνοιξε, η εικονική παμπ Red (On) Lion υποδέχτηκε 8.000 επισκέπτες, εξυπηρετώντας 1.400 πελάτες ταυτόχρονα, σύμφωνα με το σύνδεσμο καταναλωτών CAMRA.

Οι παμπ στη Βρετανία δεν αφορούν μόνο στην κατανάλωση μπύρας, δηλώνει ο Νικ Αντόνα, πρόεδρος του CAMRA. Οι παμπ στοχεύουν στη σύνδεση με άλλα μέλη της κοινότητας, στο να προωθούν νέες φιλίες και στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της απομόνωσης. Με όλα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ισχύ, αυτό είναι προφανώς πιο σημαντικό από ποτέ.

Είμαστε επίσης πρόθυμοι να βοηθήσουμε τους χρήστες να αξιοποιήσουν αυτό το χρόνο αποχής για να μάθουν περισσότερα για το αγαπημένο τους ποτό και να συνδεθούν μέσω οργανωμένων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, προσθέτει.

Η εικονική παμπ έχει ήδη φιλοξενήσει μια ζωντανή μουσική εκδήλωση και ο CAMRA ενθαρρύνει τις παμπ και τις ζυθοποιίες να διεξάγουν εικονικά κουίζ ή γευσιγνωσίες μπύρας.

Θέλετε και εσείς να πιείτε μία «εικονική» μπύρα με κόσμο; Μπείτε εδώ: https://theredonlion.co.uk/

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...