PsychologyNow Team

Ψάχνοντας απαντήσεις σε μια εποχή αβεβαιότητας

Ψάχνοντας απαντήσεις σε μια εποχή αβεβαιότητας

PsychologyNow Team

Σε μια εποχή όπου αναρωτιόμαστε για τις αξίες της κοινωνίας μας και τα θεμέλια της, σε μια εποχή αβεβαιότητας και απομόνωσης, σε μια εποχή όπου καλούμαστε να βρούμε την ψευδαίσθηση της ευτυχίας στο έχειν και στην εικόνα, ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις.


Αναζητώντας την απόλυτη ευτυχία, την εσωτερική μας γαλήνη και την πιο ουσιαστική σύνδεση με τους άλλους, χάνουμε πολλές φορές τον δρόμο μας.

Τα ερωτήματα παραμένουν και σε αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν τα βιβλία.

Ευτυχώς, για την ανθρωπότητα η σοφία των παλιών περνά από γενιά σε γενιά και τα διδάγματα ζωής που λαμβάνουμε, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε. Για σκέψου να μπορούσες να κάνεις μια συζήτηση με τον Σενέκα, τον Επίκτητο ή με κάποια άλλη μεγάλη προσωπικότητα της Ιστορίας… Δέος!

Αυτήν την πολύτιμη «κουβέντα» μπορείς να την κάνεις μέσα από τα βιβλία. Μισή ώρα πριν κοιμηθείς ή μόλις ξυπνήσεις ή όποτε καταφέρεις να ξεκλέψεις λίγη ώρα στην καθημερινότητά σου για εσένα.

Βρες τις απαντήσεις στους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από μια σειρά μικρών και κατανοητών βιβλίων φιλοσοφίας για όλους.

Το δώρο του θυμού

TO DWRO TOY THYMOY
Ανακαλύψτε έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα –του Μαχάτμα Γκάντι– σε αυτή την έντονη και επίκαιρη εξερεύνηση του δρόμου της αλήθειας, όπως τη διηγείται ο εγγονός του Αρούν Γκάντι. Στο ταραχώδες κλίμα που επικρατεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτά τα μαθήματα είναι πιο πολύτιμα από ποτέ.

Ο αγώνας για την ελευθερία, την ισότητα και την ειρήνη μπορεί να είναι μακρύς και κουραστικός. Ωστόσο, η στάση ζωής του Γκάντι δείχνει πόσο άξιζε αυτός ο αγώνας του και ότι εξίσου θα αξίζει και ο δικός μας. Η φιλοσοφία της μη βίας απαιτεί χρόνο και υπομονή. Τα μαθήματα αυτά εναρμονίζονται με μια οικουμενική αντίληψη για το γνώθι σαυτόν, τη διαχείριση του θυμού, την κατάθλιψη, τη μοναξιά, τη φιλία και την οικογένεια, και είναι ιδανικά για όσους αναζητούν έναν τρόπο να φέρουν μια θετική αλλαγή στον εαυτό τους και στον εύθραυστο κόσμο μας.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Η τέχνη της ευτυχίας

EPIKOUROS TEXNH THS EYTYXIAS
Τι χρειαζόμαστε πραγματικά για μια ευτυχισμένη ζωή;

Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ένας Έλληνας φιλόσοφος, ο Επίκουρος, έδωσε μια απάντηση που μοιάζει απλή: ευχαρίστηση. Το μόνο που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι ευχαρίστηση.

Σήμερα τείνουμε να συνδέουμε τη λέξη «επικούρειος» με την απόλαυση ενός καλού φαγητού ή κρασιού και με έναν παρακμιακό ηδονισμό.

Αλλά αυτό απέχει έτη φωτός από το όραμα μιας ευχάριστης ζωής όπως το συνέλαβε ο Επίκουρος, ο οποίος εστίασε στις νοητικές και όχι στις σωματικές απολαύσεις, στην αποφυγή του πόνου και όχι στην άμεση επιδίωξη της ευχαρίστησης. Ο στόχος του, με λίγα λόγια, ήταν μια ζωή με αταραξία.

Ποια είναι η αφετηρία και ο στόχος όλων όσα κάνουμε;

Τι χρειαζόμαστε πραγματικά για μια ευχάριστη ζωή;

Απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα, θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατανόηση των βασικών διδαγμάτων του σπουδαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Η τέχνη της ψυχραιμίας

H TEXNH THS PSYXRAIMIAS
Σήμερα, που η έλλειψη πολιτισμού στον λόγο επηρεάζει όλο και περισσότερο τον δημόσιο διάλογο, οι σκέψεις του Σενέκα σχετικά με τον θυμό είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ. Είτε αναζητά την προσωπική του ανάπτυξη είτε την πολιτική του αναγέννηση, ο αναγνώστης θα βρει στη σοφία του Σενέκα ένα πολύτιμο αντίδοτο στις παθογένειες μιας οργισμένης εποχής.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

 

 

 

 

 

 

 

Η τέχνη των στωικών

H TEXNH TWN STOIKWN
Τα τελευταία χρόνια, ο στωικισμός έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Αλλά τι ακριβώς πίστευαν οι στωικοί; Στο βιβλίο Η Τέχνη των Στωικών, ο λέκτορας Φιλοσοφίας John Sellars παρουσιάζει τις βασικές ιδέες των τριών μεγάλων Ρωμαίων στωικών –του Σενέκα, του Επίκτητου και του Μάρκου Αυρήλιου– μέσα από γεγονότα της ζωής τους και αναφορές στο έργο τους. Με ζωντανή γλώσσα, ο Sellars καταδεικνύει πώς το έργο αυτών των τριών στωικών εμπνέει τους αναγνώστες εδώ και εκατοντάδες χρόνια, μια και πραγματεύεται πολλά από τα θέματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στη ζωή μας ακόμα και σήμερα. Ένα βιβλίο που μας δείχνει πώς πρέπει να ζούμε, πώς να κατανοούμε τον συνάνθρωπό μας, πώς να αντέχουμε τις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής, πώς να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να συμπεριφερόμαστε στους άλλους.

Η Τέχνη των Στωικών είναι ένας οδηγός για τη φιλοσοφία μιας όμορφης ζωής.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Περί ηγεσίας

KOMFOUKIOS PERI HGESIAS
Ο Κομφούκιος ήταν ο πρώτος μεγάλος δάσκαλος στο θέμα της ηγεσίας. Συνήθως κατατάσσεται στους φιλοσόφους, αλλά, όπως και ο σχεδόν σύγχρονός του Σωκράτης, στην πραγματικότητα υπήρξε ένας πρακτικός φιλόσοφος. Κύριο μέλημά του ήταν να εφαρμόσει την καθαρή σκέψη και τη γνώση του για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον η Κίνα θα είχε καλούς ηγέτες και ηγέτες για το καλό.

Η ποιότητα και η φερεγγυότητα των ηγετών παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε τομέα της ζωής μας, εντούτοις η αποτελεσματική ηγεσία διδάσκεται δύσκολα. Ο καλός ηγέτης πρέπει να διαχειρίζεται, να αναλύει, να ενθαρρύνει και να εμπνέει.

Ο ειδικός της ηγεσίας John Adair μας δείχνει πώς η φιλοσοφία του Κομφούκιου μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε όλες τις επιμέρους ιδιότητες ενός καλού ηγέτη, από την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα ως την τέχνη της λήψης σωστών αποφάσεων.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...