PsychologyNow Team

Άσκηση αυτοβοήθειας "Music Imagery" για ασθενείς Covid-19 || Sonora: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας

Άσκηση αυτοβοήθειας "Music Imagery" για ασθενείς Covid-19 || Sonora: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας

PsychologyNow Team

Αυτή η εμπειρία χαλάρωσης είναι βασισμένη στην τεχνική μουσικοθεραπείας Guided Imagery and Music (GIM) και σχεδιάστηκε με σκοπό να υποβοηθήσει την ίαση ανθρώπων με ήπια ή μέτρια συμπτώματα COVID-19. 


Αυτή η εμπειρία ως πηγή αυτοβοήθειας, στοχεύει στο να συμπληρώσει τη συμβατική ιατρική θεραπεία, υποβοηθώντας την σωματική ίαση και προσφέροντας ψυχολογική στήριξη ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα. Δε μπορεί να θεραπεύσει από τη λοίμωξη COVID-19, γιαυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε πάντα τις ιατρικές συμβουλές που σας έχουν δοθεί και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια αν νιώσετε ότι η κατάστασή σας χειροτερεύει.

Η έρευνα με βάση τη μέθοδο μουσικοθεραπείας Guided Imagery & Music (GIM) συνιστά ότι το GIM και παρεμφερείς τεχνικές μουσικής και φαντασίας (Music Imagery) μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες ιατρικές παθήσεις: να βοηθήσουν στη διαχείριση του στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, να ενισχύσουν την ελπίδα, μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα ακόμα και σε σωματικά συμπτώματα, υποβοηθώντας την καλύτερη έκβαση της ιατρικής θεραπείας και τυχόν παρενέργειες που δημιουργούνται από αυτήν, αλλά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η πρωτότυπη έκδοση αυτής της εμπειρίας μπορεί να βρεθεί εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=ssKIj...) και σχεδιάστηκε από έναν Βρετανό θεραπευτή GIM, εκπαιδευτή και ερευνητή, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς του χώρου, βασισμένη σε υπάρχουσα γνώση, εμπειρία και έρευνα.

Αυτή η ελληνική έκδοση, έχει μεταφραστεί και ηχογραφηθεί από την Ευαγγελία Παπανικολάου, επιστημονική υπεύθυνη της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας μουσικοθεραπείας «SONORA», μουσικοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια GIM και μοναδική εκπαιδεύτρια μεθόδου GIM στην Ελλάδα, ερευνήτρια πάνω στις επιδράσεις της μεθόδου GIM σε ασθενείς με καρκίνο.

 

Δείτε την ελληνική έκδοση της σύντομης άσκησης αυτοβοήθειας "Music Imagery" για ασθενείς με ήπια/μέτρια συμπτώματα Covid-19

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...