PsychologyNow Team

Έρευνα: Κλιματική κρίση & ψυχική υγεία

Έρευνα: Κλιματική κρίση & ψυχική υγεία

PsychologyNow Team

Πάρτε μέρος σε μία πρωτοποριακή ελληνική έρευνα σχετικά με την κλιματική κρίση και την ψυχική υγεία.


Ευχαριστούμε που αφιερώνετε χρόνο για να συμμετάσχετε σε αυτή την έρευνα σχετικά με την κλιματική κρίση και την ψυχική υγεία.

Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι να διερευνήσει (1) τη στάση και συμπεριφορά μας απέναντι στην κλιματική κρίση, (2) τον τρόπο με τον οποίο η ανησυχία λόγω της κλιματικής κρίσης μπορεί να επηρεάζει την ψυχική υγεία, και (3) την ανεύρεση πιθανών πηγών ψυχικής ανθεκτικότητας, καθώς και δυναμικών για κλιματική δράση.

Η κλιματική κρίση αποτελεί ένα από τα πλέον επιτακτικά ζητήματα της εποχής μας και η επίδρασή της εκτείνεται πέρα από το περιβάλλον, επηρεάζοντας όλες τις δομές της κοινωνίας, καθώς και την ατομική ευημερία. Οι απαντήσεις σας είναι πολύτιμες και θα συμβάλουν στην κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην ψυχική υγεία, βοηθώντας τους ερευνητές και τους αρμόδιους φορείς να βελτιώσουν τις στρατηγικές πρόληψης, υποστήριξης και παρέμβασης.

Ο χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου υπολογίζεται στα 15 λεπτά.

Η συμμετοχή σας είναι προαιρετική και ανώνυμη, ενώ οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να διακόψετε τη συμπλήρωση, χωρίς να καταγραφούν οι απαντήσεις σας.

Η διαχείριση και ανάλυση των δεδομένων είναι αποκλειστική ευθύνη της ερευνητικής ομάδας και όλα τα δεδομένα προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της έρευνας. Όλα τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα υποβληθούν σε στατιστική ανάλυση. Τα δεδομένα αυτά θα αποθηκευτούν ανωνυμοποιημένα, δηλαδή χωρίς να υφίσταται δυνατότητα ταυτοποίησης του φυσικού προσώπου του κάθε συμμετέχοντα. Τα αποτελέσματα της έρευνας πρόκειται να δημοσιευθούν σε επιστημονικά περιοδικά και να ανακοινωθούν σε ιατρικά συνέδρια. Η παρουσίαση των δεδομένων θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι εφικτή η ταυτοποίηση κάθε συμμετέχοντος. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασίζεται στη συγκατάθεσή σας. Καθ' όλην τη διάρκεια της μελέτης, καθώς και στη συνέχεια, τα προσωπικά σας στοιχεία θα παραμείνουν κωδικοποιημένα (δηλαδή δεν θα αναφέρεται το όνομά σας) και προστατευμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του info@obrela.gr.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και τη συμβολή σας στο έργο αυτό.

Ορέστης Γιωτάκος (Ψυχίατρος), Γιώργος Τσουβέλας (Ψυχολόγος), Ευθαλία Μάσσου (Στατιστικός)
Φορέας υλοποίησης της μελέτης: Obrela, Neuroscience and Mental Health (www.obrela.gr)

Για να συμμετέχετε στην έρευνα συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, κάντε κλικ ΕΔΩ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8KEYEj5LhIcYPReo-5ZPIkV_jopuFeTMtbZS0rqW3Ctdrgg/viewform

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...