PsychologyNow Team

Ενδοοικογενειακή βία: Δύο στις δέκα γυναίκες έχουν υπάρξει θύματα βίας

Ενδοοικογενειακή βία: Δύο στις δέκα γυναίκες έχουν υπάρξει θύματα βίας

PsychologyNow Team
Ενδοοικογενειακή βία με Δύο στις δέκα γυναίκες έχουν υπάρξει θύματα βίας

Δύο στις δέκα γυναίκες έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή βία. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης ή μορφωτικού επιπέδου. Για το ζήτημα αυτό μίλησε στην εκπομπή One Direct η Γ.Γ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.


Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης ή μορφωτικού επιπέδου.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε στην εκπομπή One Direct η Γ.Γ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Η γραμμή 15900 απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες και σπανιότερα στους άνδρες, οι οποίες έχουν υποστεί είτε σωματική είτε ψυχολογική βία και επιθυμούν συμβουλευτική υποστήριξη.

Είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δωρεάν και ανώνυμη και παρέχει ψυχολογική, νομική και ενίοτε επαγγελματική στήριξη στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Ακόμα, σε όλη την επικράτεια λειτουργούν 19 ξενώνες στους οποίους φιλοξενούνται γυναίκες ανάλογα με την επικινδυνότητα της κατάστασής τους.


Διαβάστε σχετικά: Τα σωματικά και συναισθηματικά τραύματα της ενδοοικογενειακής βίας


Σύμφωνα με την κα. Συρεγγέλα τα καταγγελθέντα περιστατικά έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βία κατά των γυναικών δεν αποτελεί πλέον ταμπού ούτε για τα ίδια τα θύματα, αλλά ούτε και για τον κοινωνικό περίγυρο.

Από τον Απρίλιο του 2011 έως και το 2019 έχουν καταγραφεί 18.583 περιστατικά βίας κατά των γυναικών, με τον αριθμό να σημειώνει αύξηση τα τελευταία χρόνια σε σχέση με παλιότερα. Σκοπός των συμβουλευτικών είναι να βοηθήσουν τις γυναίκες να απελευθερωθούν από την κατάσταση την οποία βιώνουν και να μιλήσουν γι’ αυτήν χωρίς φόβο ή ντροπή.


Πηγή: tovima.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...