PsychologyNow Team

Η δύναμη του υποσυνείδητου

Η δύναμη του υποσυνείδητου

PsychologyNow Team
γυναίκα στην εξοχή εξασκεί τη δύναμη του υποσυνείδητου

Μια νοερή εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Το υποσυνείδητό σας θα κάνει πραγματικότητα οποιαδήποτε εικόνα έχετε στο μυαλό σας που υποστηρίζεται από πίστη. Εμμένοντας σε αυτά τα πράγματα και κατακτώντας τα, το υποσυνείδητό σας θα αποδεχτεί το σχέδιό σας και θα το πραγματοποιήσει.


Γιατί ένας άνθρωπος είναι λυπημένος και ένας άλλος χαρούμενος; Γιατί κάποιος φοβάται και αγχώνεται και κάποιος άλλος έχει πίστη και αυτοπεποίθηση; Γιατί κάποιος είναι επιτυχημένος και κάποιος άλλος αποτυχημένος; Γιατί ένας ομιλητής είναι καταπληκτικός, ένας άλλος τρομερά δημοφιλής και ένας τρίτος μέτριος και στην αφάνεια; Γιατί ένας άνθρωπος είναι αυθεντία στη δουλειά του, ενώ ένας άλλος μοχθεί και κοπιάζει χωρίς να κάνει ή να καταφέρνει κάτι αξιόλογο;

Μπορεί η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα να βρίσκεται στον τρόπο που λειτουργεί ο συνειδητός και ο υποσυνείδητος νους; Και βέβαια μπορεί.

Ας ξεκινήσουμε με ένα απλό παράδειγμα. Ο μηχανικός έχει μια τεχνική και ακολουθεί μια διαδικασία όταν θέλει να χτίσει μια γέφυρα ή να κατασκευάσει ένα μηχάνημα. Όπως ο μηχανικός, το μυαλό σας έχει επίσης μια τεχνική για να κυβερνά, να ελέγχει και να καθοδηγεί τη ζωή σας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι μέθοδοι και οι τεχνικές έχουν θεμελιώδη σημασία.

Για την κατασκευή της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ, ο αρχιμηχανικός καταρχάς είχε κατανοήσει τις μαθηματικές αρχές, τις δυνάμεις και τις πιέσεις. Δεύτερον, είχε μια εικόνα της ιδανικής γέφυρας που ενώνει τις δύο πλευρές ενός κόλπου. Τρίτον, εφάρμοσε δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες μεθόδους, βασισμένες στις παραπάνω αρχές, μέχρι που η γέφυρα πήρε μορφή και τώρα τη διασχίζουμε με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν επίσης τεχνικές και μέθοδοι με τις οποίες εισακούγονται οι προσευχές σας. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Ο κόσμος μας είναι ένας κόσμος νόμων και τάξης. Το υποσυνείδητό σας θα δεχτεί το σχέδιό σας.

Αν φτιάχνατε ένα καινούριο σπίτι για την οικογένειά σας, ξέρετε ότι το βασικό σας μέλημα θα ήταν το σχέδιο του σπιτιού – θα φροντίζατε οι εργάτες να το ακολουθήσουν πιστά. Θα επιλέγατε τα υλικά και μόνο τα καλύτερα ξύλα και σίδερα – στην ουσία, τα καλύτερα από τα πάντα. Τι γίνεται, όμως, με το νοερό σας σπίτι και το νοερό σας σχέδιο για ευτυχία και αφθονία; Όλες οι εμπειρίες σας και οτιδήποτε έρχεται στη ζωή σας εξαρτάται από τα νοητικά δομικά στοιχεία που χρησιμοποιείτε για την κατασκευή του νοερού σπιτιού σας.

Αν το σχέδιό σας είναι γεμάτο νοητικά μοτίβα φόβου, ανησυχίας, άγχους ή έλλειψης και αν είστε γεμάτοι απελπισία, αμφιβολία και κυνισμό, τότε το υλικό που υφαίνετε στο μυαλό σας θα εκδηλωθεί με τη μορφή περισσότερου μόχθου, περισσότερης φροντίδας, έντασης, περισσότερου άγχους και περιορισμών κάθε είδους.

Η πιο σημαντική και ωφέλιμη δραστηριότητα στη ζωή είναι αυτή που χτίζετε στη νοοτροπία σας κάθε στιγμή της ημέρας. Ο λόγος σας είναι σιωπηλός και αόρατος. Ωστόσο, είναι πραγματικός.

Χτίζετε το νοερό σας σπίτι όλη την ώρα και η σκέψη και η νοερή εικόνα του αντιπροσωπεύουν το σχέδιό σας. Ώρα με την ώρα, λεπτό προς λεπτό, μπορείτε να «χτίσετε» άριστη υγεία, επιτυχία και ευτυχία με τις σκέψεις που κάνετε, τις ιδέες που σκέφτεστε, τις πεποιθήσεις που έχετε και τις σκηνές που προβάρετε στο κρυφό εργαστήριο του μυαλού σας. Αυτό το μεγαλόπρεπο οικοδόμημα, με του οποίου την κατασκευή ασχολείστε αυτή τη στιγμή, είναι η προσωπικότητά σας, η ταυτότητά σας, ολόκληρη η ιστορία της ζωής σας σε αυτή τη γη.

Φτιάξτε ένα καινούριο σχέδιο και χτίστε σιωπηλά, φέρνοντας γαλήνη, αρμονία, χαρά και καλή θέληση στο παρόν.

Μια νοερή εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Το υποσυνείδητό σας θα κάνει πραγματικότητα οποιαδήποτε εικόνα έχετε στο μυαλό σας που υποστηρίζεται από πίστη. Εμμένοντας σε αυτά τα πράγματα και κατακτώντας τα, το υποσυνείδητό σας θα αποδεχτεί το σχέδιό σας και θα το πραγματοποιήσει.


Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Η δύναμη του υποσυνείδητου - Αναθεωρημένη έκδοση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Το κλασικό βιβλίο του Joseph Murphy σε νέα αναθεωρημένη έκδοση, με εισαγωγή από τον κορυφαίο life coach-σύμβουλο C. James Jensen. 

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...