PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: Γιατί η Ψυχοθεραπεία μπορεί να με βοηθήσει - Δρ. Χαρούλα Τράπκου

Βιβλιοπροτάσεις: Γιατί η Ψυχοθεραπεία μπορεί να με βοηθήσει - Δρ. Χαρούλα Τράπκου

PsychologyNow Team

Ποια είναι τα νέα δεδομένα στο χώρο της Ψυχοθεραπείας; Πώς οι Νευροεπιστήμες συμβάλλουν στην εδραίωσή της; Πόσο χρόνο θα μείνω σε αυτήν; Πώς θεραπεύεται το διαγενεαλογικό Τραύμα που κουβαλάμε; Πόσες σχολές υπάρχουν; Τι να επιλέξω; Ατομικά ή να μπω σε ομάδα;


Αυτά και σε άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει αυτό το βιβλίο με γνώμονα πάντα το γεγονός πως κατά την Ψυχοθεραπευτική διαδικασία αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι η στάση του θεραπευτή. Εκείνη είναι που λυτρώνει και εκείνη είναι που θεραπεύει. Ο θεραπευτής θεραπεύει με τη στάση του. Με το είναι του. Μπαίνει ολόκληρος μέσα στη συνεδρία και ακούει.

Είναι εκείνος που μαζί με τον θεραπευόμενο συνιστούν τη θεραπευτική σχέση, η οποία μέλλει και να σφραγίσει ανεξίτηλα τη ζωή του θεραπευόμενου. Είναι η σχέση μέσα στην οποία θα αναπλαισίωσει όλες τις ανασφαλείς σχέσεις της ζωής του και θα « επαναπρογραμματίσει» εκ νέου τα εγκεφαλικά του κύτταρα προς μία πιο ποιοτική και γεμάτη ζωή. Καμία συνάντηση δεν είναι τυχαία, κι όταν δύο άνθρωποι συναντώνται και συντονίζονται, τότε η θεραπεία κάνει «θαύματα».

Αποκτά σιδερένιο θώρακα και στοιβαρά οστά να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς του συλλογικού και διαγενεαλογικού τραύματος που όλοι μας κουβαλάμε. Κι εκεί μέσα στις «ασφαλείς» μάχες που δίνονται στα γραφεία των έμπειρων και καταρτισμένων θεραπευτών, βγαίνουν και οι δύο πλευρές με κάθε έννοια «νικητές».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Δρ. Χαρούλα Τράπκου είναι απ’ τους πρωτεργάτες έμπειρους Ψυχολόγους,Συνθετικούς Ψυχοθεραπευτές, Συγγραφέας και Ομιλήτρια που συνυφαίνει την επιστημονική μέθοδο με τη Διαλεκτική και Φιλοσοφική χροιά και έτσι μέσω των προσωπικών της βιωμάτων παρουσίαζει μία νέα οπτική, που ενημερώνει τους ανθρώπους να βρουν και να αναζητήσουν τη δική τους «θεραπεία».

Ενδιαφέρεται να βοηθηθούν οι άνθρωποι να αγγίξουν το τραύμα της Ενοχής και να αποδεχτούν την ταυτότητά τους, τόσο τη γήινη όσο και την πνευματική. Συγγραφέας ενός υπό έκδοση μυθιστορήματος.

PSYXOTHERAPEIA BIBLIO OS E

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...