PsychologyNow Team

Cine-δρία: Σελίνα Γκόμεζ «My Mind and Me» - Το ψυχολογικό πορτρέτο μιας σταρ

Cine-δρία: Σελίνα Γκόμεζ «My Mind and Me» - Το ψυχολογικό πορτρέτο μιας σταρ

PsychologyNow Team

Ένα ντοκιμαντέρ ειλικρινές και αποκαλυπτικό που αποτυπώνει τις προκλήσεις της Σελίνα Γκόμεζ με την ψυχική ασθένεια, τον ερυθηματώδη λύκο και τη φήμη.


Το "My Mind & Me", το νέο ντοκιμαντέρ για τη Σελίνα Γκόμεζ, δεν μοιάζει με διαφημιστικό μέσο. Ειλικρινές και αποκαλυπτικό, αποτυπώνει τις προκλήσεις της Γκόμεζ με την ψυχική ασθένεια, τον ερυθηματώδη λύκο και τη φήμη. Η παρακολούθησή του είναι σαν να κρυφακούτε μια 95λεπτη συνεδρία θεραπείας με την καλλιτέχνιδα.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με την Σελίνα Γκόμεζ εκτός εαυτού. "Πρέπει να σταματήσω να ζω έτσι", λέει, καθώς μεταφερόμαστε από το 2019 πίσω στο 2016. Στα παρασκήνια μιας από τις συναυλίες της, κλαίει, λαχταρώντας να αποβάλει την εικόνα της ως παιδική σταρ και να σταθεί μόνη της ως σόλο καλλιτέχνης. Φοβάται ότι είναι μια απογοήτευση.

Το ντοκιμαντέρ δεν την δείχνει να ξεχνάει το παρελθόν της, αλλά να το αντιμετωπίζει. Ένα οδικό ταξίδι στο Grand Prairie του Τέξας, όπου ξαναβρίσκει παλιούς γείτονες και επισκέπτεται το πατρικό της σπίτι, αποτελεί σημείο καμπής για την Γκόμεζ. Στον αντίποδα βρίσκεται μια σκηνή όπου απαντά σε δημοσιογράφους των οποίων οι επιπόλαιες ερωτήσεις την αφήνουν να αισθάνεται, όπως λέει, σαν "προϊόν". Επιθυμεί μια γνήσια σύνδεση, κάτι που η φήμη δεν της έχει προσφέρει ακόμα.

Τα συναισθήματα του "My Mind & Me" είναι συγκινητικά και αποτελεσματικά και η σύνδεση που δημιουργεί η Γκόμεζ με το κοινό, αν και συνειδητά κατασκευασμένη, είναι ωστόσο πραγματική. Αυτό που ίσως είναι πιο συγκινητικό στην ταινία, όμως, δεν είναι το μήνυμά της για την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας, αλλά απλώς η επιθυμία της να πει τη δική της ιστορία και, με αυτόν τον τρόπο, να σώσει τη ζωή της.

Οι αποκαλυπτικές ποπ βιογραφίες ή τα απομνημονεύματα είναι συχνά τραγικές ιστορίες, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ένας μεγάλος αστέρας κατέληξε προϊόν προς κατανάλωση (Elvis Prisley) ή μια εύθραυστη πρώην παιδική σταρ που διαλύθηκε από το βάρος της φήμης (Britney Spears).

Στο "My Mind & Me", νιώθεις την Γκόμεζ να πιάνει το τιμόνι, παίρνοντας πίσω την ιστορία της για να πάρει πίσω τον εαυτό της. Η αποκάλυψη μερικών σκοτεινών μυστικών είναι ένας τρόπος να αποκαλύψει την ανθρωπιά της και να βρει ουσιαστική σύνδεση μέσα από το να «μοιραστεί» τον εαυτό της με τον τρόπο που εκείνη επιλέγει.

Δείτε το τρέιλερ:


Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyNow.gr
Πηγή

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...