PsychologyNow Team

10 εικονογραφήσεις που δείχνουν ότι ζούμε μία εποχή υποκρισίας και ματαιοδοξίας

10 εικονογραφήσεις που δείχνουν ότι ζούμε μία εποχή υποκρισίας και ματαιοδοξίας

PsychologyNow Team
γυναίκα που κλαίει ζωγραφίζει πίνακα με το πρόσωπό της στο Instagram

Ο εικονογράφος Marco Melgrati θα σας κάνει να δείτε την καθημερινότητα από μια άλλη οπτική. Παίρνει συνηθισμένα τοπία και σενάρια και τους δίνει μια άλλη διάσταση.


Άρχισα να εργάζομαι ως εικονογράφος το 2016, κυρίως για περιοδικά, ιστοσελίδες και διαφημιστικές εταιρείες. Δεδομένου ότι μπορώ να εργαστώ από οπουδήποτε στον κόσμο, ταξιδεύω πολύ. Ως εκ τούτου, έζησα για λίγο στο Μεξικό, τη Λιθουανία, την Ταϊλάνδη και το Μπαλί.

Παρόλο που σπούδασα ζωγραφική και για κάποιο διάστημα χρησιμοποίησα παραδοσιακά μέσα, πλέον το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι ψηφιακό, μιας και είναι πιο γρήγορο και εύκολο να κάνεις αλλαγές ή προσαρμογές. Ορισμένες από τις εικονογραφήσεις μου γίνονται επί πληρωμή, όμως άλλες δημιουργούνται από δική μου, προσωπική ανάγκη. Προφανώς, όταν εικονογραφώ για τον εαυτό μου, δοκιμάζω πράγματα που βρίσκω πιο ενδιαφέροντα.

Ακολουθεί δείγμα της δουλειάς του.

Ο ζωολογικός κήπος

Πρόκειται για ένα προσωπικό έργο. Δυστυχώς, είχαν πράγματι κλειστεί άνθρωποι σε κλουβιά ζωολογικών κήπων, στις αρχές του 20ου αιώνα. Μάλιστα, ορισμένοι ζωολογικοί κήποι επιδείκνυαν τους Αφρικανούς ως αξιοθέατα στην Αμερική και την Ευρώπη. Αυτή η απεικόνιση χρησιμοποιήθηκε αργότερα για το εξώφυλλο του El Malpensante, ενός Κολομβιανού περιοδικού.

PicAgeHypocr es1

The Zoo

Ο κυνηγός

Άλλη μια προσωπική δουλειά, κατασκευασμένη με μια μίξη παραδοσιακών και ψηφιακών μέσων. Αν θες να δείξεις κάτι από μια άλλη γωνία, η απεικόνιση των εξωγήινων είναι ένα πραγματικά χρήσιμο παράδειγμα. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εποχή της διαστημικής “μάχης” ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Αν διαβάσετε διάφορα forums/blogs στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η προσγείωση στη σελήνη επρόκειται για φάρσα. Ειλικρινά, όσα περισσότερα διαβάζω, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι αυτές οι θεωρίες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά σίγουρα έχουν το πλεονέκτημα να επαναφέρουν το ενδιαφέρον για την εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος.

PicAgeHypocr es2

The Hunter

Πίσω από τους γοητευτικούς πρίγκιπες

Ανάθεση από το μεξικάνικο περιοδικό Tec-Review, και συγκεκριμένα για ένα άρθρο σχετικά με τα σκάνδαλα που προέκυψαν το 2017 όσον αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση.

PicAgeHypocr es3

Behind the charming princes

Thai-γρης

Πρόκειται για μια ψηφιακή απεικόνιση που έκανα στην Ταϊλάνδη, όταν συνεργάστηκα με το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Chiang Mai. Στην Ταϊλάνδη, υπάρχουν μέρη όπου μπορείτε να ξαπλώσετε δίπλα ή πάνω σε τίγρεις, ακόμα και να τις χαϊδέψετε. Αναρωτιέμαι ποιο είναι το μυστικό χαλάρωσης αυτών των ζώων.

PicAgeHypocr es4

Thai-ger

Χιούστον, έχουμε πρόβλημα

Αυτή είναι μια γκραβούρα που έκανα πρόσφατα στην Ταϊλάνδη, και συγκεκριμένα με τη μέθοδο της χαρακτικής. Λατρεύω αυτή τη διαδικασία! Χρειάζεται πολύς χρόνος, αλλά είναι πραγματικά μια μαγευτική και γοητευτική τεχνική.

PicAgeHypocr es5

Houston, we have a problem

Ο Ναρκισσισμός των κοινωνικών δικτύων

Αυτή είναι μια άλλη δημιουργία μέσω χαρακτικής, μια άλλη ερμηνεία του “Narciso” διάσημου πίνακα του Caravaggio. Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, ο Νάρκισσος πνίγεται στη λίμνη όπου θαυμάζει την αντανάκλασή του. Χρησιμοποίησα λοιπόν την ιδέα του πίνακα και τον μύθο, ώστε να αποτυπώσω τον ναρκισσισμό που συναντάμε συνεχώς στα κοινωνικά μέσα.

PicAgeHypocr es6

Social media narcissism

Πολιτική και ψέματα

Άλλη μια μίξη παραδοσιακών και ψηφιακών τεχνικών και κατά παραγγελία του Modern Filosofi, ενός σουηδικού περιοδικού. Το εκάστοτε άρθρο ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και διασκέδασα πραγματικά τον σχεδιασμό του έργου.

PicAgeHypocr es7

About politics and lies

Υποχρεωτικό “φιλοδώρημα”

Μίξη τεχνικών, για μια γκαλερί τέχνης της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για το πώς κάποιοι Ταϊλανδέζοι αστυνομικοί αυξάνουν το εισόδημά τους εις βάρος των τουριστών, ζητώντας τους -παράνομα, φυσικά- να τους δώσουν κάποια χρήματα στο χέρι. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλοί καλοί και τίμιοι αστυνομικοί στο Chiang Mai, αλλά ομολογώ ότι δεν γνώρισα και πολλούς.

PicAgeHypocr es8

Mandatory Tipping (The Checkpoint)

Πλωτές Γέφυρες

Άλλο ένα έργο για γκαλερί τέχνης του Chiang Mai στην Ταϊλάνδη, αλλά αυτή τη φορά μια αμιγώς ψηφιακή δημιουργία. Η γκαλερί ήταν έξω από την πόλη και τριγύρω μπορούσες να θαυμάσεις τη φύση. Μέχρι και βόα βρήκαμε με έναν συνάδελφό μου, ακριβώς έξω από την πύλη! Πάντως, νύχτα ήταν τόσο μαγευτική εκεί που κάθε βράδυ αφιέρωνα λίγη ώρα πριν κοιμηθώ για να χαζέψω το φεγγάρι.

PicAgeHypocr es9

Floating Bridges

 

PicAgeHypocr es10

Μια ψηφιακή απεικόνιση για το περιοδικό CT Magazine. Επρόκειτο για ένα άρθρο σχετικά με το πώς οι άνθρωποι προσποιούνται στα social media ότι έχουν μια ωραία, αψεγάδιαστη ζωή, χωρίς όμως η πραγματική τους ζωή να είναι τόσο τέλεια.


Kat Kakou

 

Πηγή: culturacolectiva.com
Απόδοση: Κατερίνα Κακουλάκη
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

 

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Ετικέτες: ψυχολογία, τέχνη
Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...