PsychologyNow Team

«Camille Claudel mudness», του Γιάννη Λασπιά

«Camille Claudel mudness», του Γιάννη Λασπιά

PsychologyNow Team
εικόνα από την παράσταση Camille Claudel mudness

Το psychologynow προτείνει για το Σαβ/κο τις δύο τελευταίες παραστάσεις 20-21/01 του έργου Camille Claudel mudness στο θέατρο ΠΟΛΗ. Μία ιστορία συνάντησης συναρπαστική και ανατρεπτική ανάμεσα στην πρωτοπόρο ψυχίατρο Constance Pascal και την εξαιρετική γλύπτρια Camille Claudel.


Υπόθεση

Η Camille Claudel, η πρώτη γυναίκα γλύπτρια και η Constance Pascal, η πρώτη γυναίκα ψυχίατρος, συναντιούνται σ’ έναν φανταστικό πρωτότυπο διάλογο σχέσης θεραπευτή-θεραπευόμενου. Μέσα από τις συναντήσεις τους ξετυλίγονται οι αντισυμβατικές ζωές των δύο γυναικών και αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός. Η Constance θα έρθει αντιμέτωπη με ένα ολόκληροπαγιωμένο σύστημα που καταδικάζει σε εγκλεισμό και απομόνωση τα άτομα που διεκδικούν το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και επιλογής πέρα από τους ρόλους που επιβάλει η κοινωνία.

camille claudel 2

camille claudel 3

camille claudel 4

Δυο γυναίκες που κατάφεραν μέσα από αντίξοες συνθήκες να θέσουν τη δική τους παρουσία σε μία κοινωνία που φαινομενικά δεν ανήκαν.

Στην πραγματικότητα η Camille και η Constance δεν συναντήθηκαν ποτέ, αλλά έζησαν και εργάστηκαν στην ίδια πόλη σε διαφορετική χρονική περίοδο, μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες, αντιμετώπισαν κοινές δυσκολίες και δόθηκαν με το ίδιο πάθος στη Τέχνη και την Επιστήμη.

Το έργο του Γιάννη Λασπιά, «Camille Claudel mudness», που παρουσιάζετε σε σκηνοθεσία Πάνου Κούγια, στο Θέατρο Πόλη, κλείνει τον κύκλο του με 2 τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου.

Σάββατο 20-01 : 20.30
Κυριακή 21-01: 19.30

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...