PsychologyNow Team

"Ο Μάρτυρας": η συζήτηση μετά την παράσταση

"Ο Μάρτυρας": η συζήτηση μετά την παράσταση

PsychologyNow Team
άνθρωποι καθισμένοι σε καρέκλες σε ημικύκλιο σχήμα

Θα θέλαμε, κατ’ αρχάς, να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παρακολουθήσατε την παράσταση του έργου «Ο Μάρτυρας» στο θέατρο Vault στις 23-01. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, που προσφέρθηκε από το psychologynow.gr και η παρουσία σας προσέθεσε μια ακόμη νότα ζεστασιάς στην παράσταση.


Αμέσως μετά το πέρας της, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συντελεστών της παράστασης και του κοινού με συντονίστρια την επιστημονική συνεργάτιδα του psychologynow.gr και ψυχοθεραπεύτρια Μιρέλλα Κορομπίλια. Η συζήτηση αυτή υπήρξε μια μοναδική ευκαιρία ν’ ακουστεί η φωνή του κοινού, οι σκέψεις των θεατών, τα συναισθήματα τους, οι ταυτίσεις αλλά και οι διαφορές με τους χαρακτήρες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της παράστασης.

martyrassizi1

martyrassizi2

Κοινός τόπος των χαρακτήρων της παράστασης: μολονότι όλοι ζητούσαν να σχετιστούν, κατέληγαν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: όλοι βίωναν τη μοναξιά. Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα κοινό. Έτσι, λοιπόν, μέσα από τη συζήτηση αναδύθηκε η ανάγκη του ανθρώπου όχι να υπάρχει αλλά να συν-υπάρχει.

martyrassizi3

martyrassizi4

Εκείνο, ωστόσο, που επισημάνθηκε ήταν το γεγονός ότι, παρά τον αγώνα του κάθε χαρακτήρα να  συν-υπάρξει με κάποιον, τελικά όλοι οδηγούνταν στη σχάση, στη διάσπαση. Και το τελικό συμπέρασμα; Είναι δύσκολο – σχεδόν ακατόρθωτο – να γεννηθεί και να τραφεί μια σχέση μέσα από τον φόβο. Μοναδικός δρόμος παραμένει η ΑΓΑΠΗ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...