PsychologyNow Team

Θεατρική παράσταση: «The Prudes»

Θεατρική παράσταση: «The Prudes»

PsychologyNow Team

Οι συναντήσεις μας στην covid εποχή συνεχίζονται την Δευτέρα στις 13-12 στις 21:00 στο θεατρικό πολυχώρο VAULT με την γλυκόπικρη κωμωδία του Anthony Neilson «The Prudes» από την ομάδα ProvaT.O. Athens σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη.


Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αναγνώστες του PsychologyNow.gr για την στήριξη της δράσης και τα όσα ειπώθηκαν την Τρίτη 09-11 μετά το τέλος της παράστασης. Το θέατρο βασίζεται στη δημιουργία και απόδοση ιστοριών, δεν μπορεί λοιπόν παρά να πλουτίζει με τις αφηγήσεις, τα συναισθήματα και τις οπτικές του κοινού που το παρακαλουθεί.

Καθώς αρκετοί αναγνώστες του site επικοινωνήσαν μαζί μας ζητώντας την επάναληψη της εκδήλωσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το έργο και να συμμετέχουν την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 21:00, κάνοντας τηλ.κράτηση (6986604174) και αναφέροντας το όνομα του site κερδίζοντας 20% έκπτωση στο εισιτήριο. Συντονίστρια της συζήτησης που ακολουθεί στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης είναι η συνεργάτιδα του site Mιρέλλα Κορομπίλια (Phd ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια).

ThePrudes2VAULT e1

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση:

Το «The Prudes» γράφτηκε το 2018 από τον Anthony Neilson για το Royal Court Theatre – το θέατρο των συγγραφέων όπως είναι γνωστό στο Λονδίνο - με αφορμή το κίνημα #ΜeΤoo κι ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021 λίγο μετά το ξέσπασμα του δικού μας #MeToo.

Οι «Prudes» ή στα ελληνικά «Οι Σεμνότυφοι», είναι ένα ζευγάρι, ο Τζίμμυ και η Τζες, που μέχρι πρόσφατα είχε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, τολμηρή μεν αλλά «δίχως τρέλες». Δεν είναι σεμνότυφοι, παρά το όνομά τους, απλά τυχαίνει να μην συμπαθούν το dogging, τα golden showers κλπ. Και ποιο είναι το πρόβλημά τους; Έχουν να κάνουν σεξ εδώ και 14 μήνες και 4 ημέρες. Αποφάσισαν, λοιπόν, να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το αδιέξοδο και να «αναζωπυρώσουν» τη σχέση. Πώς; Θα κάνουν σεξ μπροστά στο κοινό, εδώ και τώρα! Ξεκινά, λοιπόν, μια διαδικασία γεμάτη αμηχανία, χιούμορ, εξομολογήσεις φαντασιώσεων και τραυμάτων, σαν μια ύστατη, απεγνωσμένη προσπάθεια του ζευγαριού να διασώσει η σχέση του.

ThePrudes2VAULT e2

Πώς διαχειρίζεσαι ένα τραύμα; Πώς ο σύντροφός σου διαχειρίζεται το τραύμα σου; Πώς η αποκάλυψη του τραύματος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή σου; Τι θεωρείται «επιτρεπτό» πια στο σεξ; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που βασανίζουν τους δύο ήρωες, τα θέτουν ενώπιον του κοινού, βγάζουν τα εσώψυχά τους και τα- όλα τους- και ελπίζουν πως το «πείραμα» αυτό θα πετύχει. Αλλιώς η αυλαία θα πέσει οριστικά.

ThePrudes2VAULT e3

Παίζουν (αλφαβητικά): Αγγελική Γρηγοροπούλου, Θανάσης Ισιδώρου

Tηλ. κράτηση εισιτηρίου: τηλ.επικ. 6986604174 για του αναγνώστες του PsychologyNow.gr στην τιμή των 10 ευρώ

Web siteprovatoathens.com

E mail: provatoathens@gmail.com και info@provatoathens.com

*Στη παράσταση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70' (χωρίς διάλειμμα)

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00) : 213 0356472, 6951832070

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...