PsychologyNow Team

1ο Βαλκανικό / Νοτιοευρωπαϊκό Συνέδριο για την Έρευνα του Ύπνου και 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Έρευνα του Ύπνου

1ο Βαλκανικό / Νοτιοευρωπαϊκό Συνέδριο για την Έρευνα του Ύπνου και 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Έρευνα του Ύπνου

PsychologyNow Team

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο «1ο Βαλκανικό / Νοτιοευρωπαϊκό Συνέδριο για την Έρευνα του Ύπνου», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2016, παράλληλα με το «6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Έρευνα του Ύπνου».


AthensSleep2016Poster

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Έρευνας του Ύπνου, υπό την αιγίδα της European Sleep Research Society.

Η ΕΕΕΥ έλαβε την πρωτοβουλία της εν λόγω διοργάνωσης με γνώμονα το γεγονός ότι οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ιατρική του ύπνου στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή μοιράζονται κοινές προκλήσεις και προβλήματα. Με αυτό το δεδομένο, στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι το συνέδριο ν’ αποτελέσει την ευκαιρία για την θεσμοθέτηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και πρωτοκόλλων με συναδέλφους του εξωτερικού και την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ ερευνητών, φορέων και εθνικών επιστημονικών εταιριών, με έμφαση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Έρευνας του Ύπνου. Επιθυμία και στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να επιτευχθεί ένας χρήσιμος διάλογος μεταξύ εκπροσώπων ιατρικών ειδικοτήτων που είθισται να ασχολούνται με τον ύπνο, όπως ψυχίατροι, νευρολόγοι, πνευμονολόγοι, ΩΡΛ, στοματολόγοι και άλλοι. Επιπροσθέτως, στόχο αποτελεί και η ενημέρωση γενικότερα όλων όσων αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση του επαγγέλματος τους πρακτικά προβλήματα σχετιζόμενα με τα θέματα του ύπνου και παράλληλα η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, όπως παιδιάτρων, ιατρών εργασίας, γενικών ιατρών, κλπ.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Οργανωτική Επιτροπή σχεδίασε τον βασικό κορμό του επιστημονικού προγράμματος που περιλαμβάνει διαλέξεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συναδέλφους, συμπόσια και workshops. Είναι σημαντικό ότι για την εξυπηρέτηση του διεπιστημονικού διαλόγου, που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη κατανόηση των λειτουργιών και των διαταραχών του ύπνου, η πλειονότητα των συμποσίων που έχουν προγραμματιστεί ως τώρα δεν περιορίζονται στο πλαίσιο κάποιας συγκεκριμένης ιατρικής ειδικότητας αλλά προσεγγίζουν θέματα που αφορούν τον ύπνο από τη πλευρά όλων των σχετικών επιστημονικών πεδίων. Παράλληλα προβλέπονται και ελεύθερες ανακοινώσεις των οποίων το αντικείμενο εμπίπτει στην ευρεία θεματολογία της Υπνολογίας.

Σας περιμένουμε στη σημαντική αυτή επιστημονική συνάντηση προσβλέποντας στην ενεργό συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, η οποία, πιστεύουμε, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων του συνεδρίου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Δικαίος
Πρόεδρος ΕΕΕΥ

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...