PsychologyNow Team

Μετεκπαιδευση στην Ανασυνδυασμένη θεραπεία

Μετεκπαιδευση στην Ανασυνδυασμένη θεραπεία

PsychologyNow Team

Ένα μοναδικό Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως κυριο στόχο την στοχευμένη εξειδίκευση σε έναν συνδυασμό προσσεγγισεων με μεθοδολογία, θεωρία, βιωματικά εργαστήρια και βιωματική χρήση εργαλείων, ώστε ο κάθε θεραπευτής να επιλέγει τις τεχνικές και τις θεωρίες που ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε περίπτωση.


Η εκπαίδευση διαθέτει ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία, το βίωμα και την πρακτική και περιλαμβανει:
- 4 μήνες Ατομική - Οικογενειακή Αναπαράσταση
- 4 μήνες Gestalt
- 4 μήνες Δραματοθεραπεία
- 1 μήνας Role Playing
- Εργαστήρια Ανασυνδυασμένης -Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Role Playing

Λίγα λόγια για τις συγκεκριμένες προσεγγίσεις:

Η Συστημική Αναπαράσταση (systemic constellations) είναι μια μέθοδος συμβουλευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης που εφαρμόζεται σε ανθρώπινα συστήματα (άτομα,οικογένειες,ομάδες,εταιρίες κλπ), από ειδικά εκπαιδευμένους συμβούλους - ψυχοθεραπευτές.

Μια Συστημική Αναπαράσταση έχει στόχο στην αυτογνωσία των ατόμων, να βοηθήσει στις ανακατατάξεις και αλλαγές σε οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις και γενικά στο να δημιουργήσει το έδαφος ώστε να έρθει η ανακούφιση και η αλλαγή στα ανθρώπινα συστήματα. Η Αναπαράσταση λειτουργεί σαν δίαυλος, με τελικό στόχο την αποκατάσταση τυχόν ανισορροπιών.

Gestalt: Ο πυρήνας της θεραπείας Gestalt είναι να μπορεί το άτομο να καταλαβαίνει τι βιώνει και τι πράττει, και να έχει την ευθύνη του εαυτού του. Μέσα απ΄αυτή την διαδικασία το άτομο αντιλαμβάνεται ότι έχει την δυνατότητα για αλλαγή και ότι μπορεί να κάνει διάφορες επιλογές, μαθαίνοντας να ενεργεί ως ανεξάρτητο άτομο. Η θεραπεία Gestalt είναι υπαρξιακή, φαινομενολογική, βιωματική, διαλογική και σχεσιακή.

H Δραματοθεραπεία είναι μια επιστημονική μέθοδος ψυχοθεραπείας που μέσα από τη τέχνη γενικότερα δηλαδή, την κίνηση, την μίμηση, τα θεατρικά παιχνίδια, τη ζωγραφική, τη μουσική και το παίξιμο ρόλων συμβάλλει στην εντόπιση με έναν διαφορετικό τρόπο των προβληματικών ζητημάτων του κάθε ανθρώπου και στην επίλυση τους με εναλλακτικούς τρόπους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ανθρωπιστικών επαγγελμάτων (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς).

Διεξαγωγή Μαθημάτων:
Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα 10:00 – 18:00
Σεπτέμβριος 26 και 27
Οκτώβριος 31 και 01
Νοέμβριος 28 και 29
Δεκέμβριος 12 και 13
Διάρκεια: 13 μήνες
Κόστος: 130 ευρώ το μήνα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται στους αποφοίτους «Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στην Ανασυνδυασμένη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» και έχουν τη δυνατοτητα να εγγραφούν στο σύλλογο της Ελληνικής Εταιριας Ανασυνδυασμένης Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας.
** Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από τον κρατικό φορέα πιστοποίησης προγραμμάτων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π-Υπουργείο Παιδείας

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...