PsychologyNow Team

Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία: Δύο σύγχρονες Ψ προσεγγίσεις σε ένα Μεταπτυχιακό από το New York College

Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία: Δύο σύγχρονες Ψ προσεγγίσεις σε ένα Μεταπτυχιακό από το New York College

PsychologyNow Team

Βελτιώστε την πρακτική σας και εξελίξτε τη σταδιοδρομία σας με τη Συμβουλευτική και τη Θετική ψυχολογία. Ένα μεταπτυχιακό που είναι χρήσιμο σε χώρους υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην ιδιωτική πρακτική, στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και σε διοικητικούς ρόλους που εστιάζονται πρωτίστως στην εργασία με τους ανθρώπους.


Η Συμβουλευτική και η Θετική Ψυχολογία, είναι δύο σύγχρονες προσεγγίσεις της ψυχικής υγείας. Πώς αποτυπώνονται στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του New York College;

SynenteykshBSCPsyxologiaNewYork e3Η εστίαση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι εξίσου μοιρασμένη μεταξύ των δεξιοτήτων και τεχνικών της θεραπευτικής συμβουλευτικής και των θεωριών, της έρευνας και των παρεμβάσεων στη θετική ψυχολογία.

Οι φοιτητές εξασκούν τις θεραπευτικές τους δεξιότητες ανεξάρτητα αλλά και μέσα στην τάξη μέσω καθοδηγούμενων παιχνιδιών ρόλων με τον επόπτη ή με τον καθηγητή, και στο δεύτερο εξάμηνο ξεκινούν την εποπτευόμενη κλινική πρακτική 120 ωρών όπου χρησιμοποιούν τόσο τις θεραπευτικές τους δεξιότητες συμβουλευτικής όσο και τις τεχνικές θετικής ψυχολογίας. Η ομάδα καθηγητών του NYC αποτελείται από ειδικούς στην πρακτική & έρευνα σε θέματα θεραπευτικής συμβουλευτικής και θετικής ψυχολογίας.

Οι δύο ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες από τους μελλοντικούς ψυχοθεραπευτές, όπως ενσυναίσθηση, κατανόηση και υπομονή. Πώς εκπαιδεύονται οι φοιτητές σε αυτές τις δεξιότητες παράλληλα με την θεωρητική γνώση;

Οι φοιτητές διδάσκονται τη θεωρία και τις διάφορες τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιεί ο σύμβουλος και στη συνέχεια τις εξασκούν στην τάξη, σε προσομοιωμένα παιχνίδια ρόλων, λαμβάνοντας άμεση ανατροφοδότηση από τους εκπαιδευτές για να ενισχύσουν την κατανόησή τους. Ολοκληρώνουν ασκήσεις για το σπίτι μαζί με έναν συμφοιτητή τους για να βελτιώσουν τις συμβουλευτικές τους ικανότητες.

Αξιολογούνται επίσης και λαμβάνουν ανατροφοδότηση σε ηχογραφήσεις μιας προσομοιωμένης συνεδρίας συμβουλευτικής. Η τελική δοκιμασία των δεξιοτήτων τους είναι φυσικά όταν αρχίσουν την πρακτική τους άσκηση και τότε εξασκούνται και εξελίσσουν τις δεξιότητές τους μέσω της εργασίας με διαφορετικούς πελάτες και της πρώτης εποπτείας, οπότε ουσιαστικά στην πρακτική άσκηση των 120 ωρών βελτιώνουν τις ικανότητές τους.

BANNER NEW YORK COLLEGE MSC SYMBOULEUTIKH

Ποια είναι η διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος και τι χρειάζεται να διαθέτει ένας υποψήφιος φοιτητής για να το παρακολουθήσει;

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Counselling and Positive Psychology του Πανεπιστημίου Bolton είναι ένα πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, διάρκειας 18 μηνών, το οποίο περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη μελέτη επιλεγμένων τομέων της συμβουλευτικής και της θετικής ψυχολογίας σε προχωρημένο επίπεδο, καθώς και την απόκτηση προηγμένων επαγγελματικών πρακτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων.

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι φοιτητές πρέπει να έχουν:

  • Καλό επίπεδο αγγλικών (IELTS 6.0 και άνω).
  • Πτυχίο Bachelor στην Ψυχολογία ή σε συναφή τομέα, με βαθμό 2,1 ή ανώτερο (όσοι έχουν βαθμό 2,2 μπορεί να γίνουν δεκτοί μετά από επιτυχή συνέντευξη).
  • Εμπειρία σε υποστηρικτική ιδιότητα σε ρόλους ατομικής βοήθειας.
  • Δύο ικανοποιητικές συστάσεις (μία ακαδημαϊκή και μία από τον εργοδότη/οργανισμό εθελοντισμού).
  • Τα προσόντα συμβουλευτικής θα αποτελέσουν πρόσθετο πλεονέκτημα, αλλά όχι απαραίτητη προϋπόθεση.

Γιατί ένας φοιτητής να επιλέξει να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MSc Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία»;

Ο σπουδαιότερος λόγος είναι για να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα αυτών των δυναμικών προσεγγίσεων και επίσης γιατί οδηγεί σε επαγγελματικά προσόντα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα ποιοτικά στοιχεία που χρειάζεται να διαθέτει ο απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «MSc Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία»;

Να διαθέτει γνήσιο ενδιαφέρον για την υποστήριξη των ανθρώπων καθώς και ενδιαφέρον για τις δυνατότητες της θετικής ψυχολογίας στο περιβάλλον μας. Να είναι έτοιμος να ασκήσει κριτική, να διερευνήσει, να είναι ανοιχτός σε νέες προοπτικές και διαφορετικές απόψεις, να λαμβάνει και να παρέχει υποστήριξη, να αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα.

SynenteukshMSCSymbouleutikhThetikhNewYork e1

Που μπορεί να απασχοληθεί επαγγελματικά ένας απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος και να εφαρμόσει τις γνώσεις του;

Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την πρακτική και να διευκολύνει την εύρεση απασχόλησης και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας στη συμβουλευτική και τη θετική ψυχολογία σε χώρους υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην ιδιωτική πρακτική, στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και σε διοικητικούς ρόλους που εστιάζονται πρωτίστως στην εργασία με τους ανθρώπους.

"Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική και τη Θετική Ψυχολογία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν ικανότητες από δύο επιστημονικούς κλάδους και, συνεπώς, την ευκαιρία να έχουν μια μεγάλη ποικιλία εργασιακών ρόλων στην πρακτική, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις κυβερνητικές υπηρεσίες."

Marsha Koletsi, CPsychol, AFBPsS Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια και Διαπιστευμένη Επόπτρια της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

"Η ικανότητα των αποφοίτων να παρέχουν συμβουλευτική βασισμένη στη θετική ψυχολογία, θα τους καταστήσει ιδιαίτερα επιλέξιμους στην ελληνική αγορά, η οποία έχει ήδη δεχτεί και χρειάζεται περισσότερους επαγγελματίες θετικής ψυχολογίας".

Δρ. Αγαθή Λακιώτη, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.

Κάποιος που είναι ήδη επαγγελματίας, πώς μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα;

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η ευελιξία του, καθώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο τα απογεύματα της Παρασκευής και τα Σάββατα, ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να συνδυάζουν τις μεταπτυχιακές σπουδές με την εργασία τους. Όλα τα μαθήματα παραδίδονται στην αγγλική γλώσσα.

Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να διδαχθούν από ειδικούς στον τομέα, να εξελίξουν και να εκσυγχρονίσουν τις δεξιότητές τους στις τεχνικές παρεμβάσεων και την έρευνα στη Συμβουλευτική και τη Θετική Ψυχολογία.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα παραδίδεται δια ζώσης ή online;

Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για δια ζώσης διδασκαλία αλλά έχουμε τα μέσα να επιτρέψουμε στους σπουδαστές να συμμετάσχουν σε μαθήματα μέσω διαδικτύου όταν π.χ. υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Υπάρχει δυνατότητα να ακολουθήσει περαιτέρω ερευνητική πορεία μέσω ενός διδακτορικού, αν το επιθυμεί;

Οι απόφοιτοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα PhD του Πανεπιστημίου Bolton και να συνεχίσουν τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα στη θεραπευτική συμβουλευτική ή/και τη θετική ψυχολογία. Θα ενταχθούν σε μια ζωντανή κοινότητα φοιτητών PhD και εποπτών με πολυετή εμπειρία στην επίβλεψη διδακτορικής έρευνας.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ: MSc Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία 


*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Διαβαστε ακομη

Βρείτε μας στα...