PsychologyNow Team

Ισπανία: Με κατάθλιψη ένα στα έξι παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας

Ισπανία: Με κατάθλιψη ένα στα έξι παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας

PsychologyNow Team
παιδί στην Ισπανία με κατάθλιψη στη διάρκεια της πανδημίας
Image credit: Janko Ferlic / pexels.com

Επιρροές και στην ψυχική υγεία φαίνεται να είχε η πανδημία του κορωναϊού, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι στοιχεία που εξέδωσε ΜΚΟ σχετικά με την επιρροή του lockdown στα παιδιά στην Ισπανία, καθώς σχεδόν ένα στα έξι παιδιά ένιωθε τακτικά θλίψη στη διάρκεια της καραντίνας.


Η Ισπανία εφάρμοσε ένα από τα αυστηρότερα lockdowns στον κόσμο υποχρεώνοντας επί εβδομάδες τα παιδιά να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σχεδόν 28.000 άνθρωποι.

Η οργάνωση Save the Children ανακοίνωσε ότι η έρευνά της που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του Απριλίου έδειξε ότι το ενώ το lockdown επέτρεψε σε πολλές οικογένειες να απολαμβάνουν περισσότερο χρόνο μαζί, το 17% των παιδιών βίωνε κατάθλιψη συχνά ή καθημερινά και οι νέες οικονομικές δυσκολίες διεύρυναν τις ανισότητες.

Στις φτωχότερες οικογένειες το 32,3% των παιδιών είχε δυσκολίες να αποκοιμηθεί, ενώ το 30,1% φοβόταν την COVID-19 -σχεδόν ένα τρίτο περισσότερα σε σχέση με τα λιγότερο ευάλωτα νοικοκυριά.


Διαβάστε σχετικά: Ο φόβος στα χρόνια του κορωνοϊού


Επίσης τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών έκλαιγαν περισσότερο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που βασίστηκε σε περισσότερες από 1.800 συνεντεύξεις με παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η Save the Children είπε ότι μια στις τέσσερις ευάλωτες οικογένειες βίωσε είτε απόλυση ή μείωση του εισοδήματός της, γεγονός που προκαλούσε ένταση και αβεβαιότητα στα παιδιά.

Σε κάποιες περιπτώσεις οικογένειες χρειάστηκε να μοιραστούν τη στέγη με ξένους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του ενοικίου.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το tovima.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...