PsychologyNow Team

Μεγάλη επιτυχία της Επιστημονικής Ημερίδας «Ψυχική Υγεία & Αξιοπρεπής Εργασία» που διοργάνωσε η ΠΕΨΑΕΕ

Μεγάλη επιτυχία της Επιστημονικής Ημερίδας «Ψυχική Υγεία & Αξιοπρεπής Εργασία» που διοργάνωσε η ΠΕΨΑΕΕ

PsychologyNow Team

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Α. Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δ. Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) η Επιστημονική Ημερίδα «Ψυχική Υγεία & Αξιοπρεπής Εργασία» με αφορμή τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εργασία των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.


Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριος Αναστάσιος Πετρόπουλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δ. Αθηναίων, κυρία Μαρία Στρατηγάκη και ο  εκπρόσωπος του Σωματείου Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Αυτοεκπροσώπηση», κύριος Λεονάρδος Σκόρδος.

pepsae esw1

 

pepsae esw2

 

pepsae esw3

Στην Ημερίδα συμμετείχαν συνολικά πάνω από 20 ομιλητές. Η πρώτη θεματική ενότητα αφορούσε στον θετικό αντίκτυπο των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για τα άτομα με ψυχική νόσο και συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών φορέων, όπως η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία και ο ΟΑΕΔ.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα ειδικοί επιστήμονες της συμβουλευτικής απασχόλησης παρουσίασαν την καινοτόμα μεθοδολογία της υποστηριζόμενης απασχόλησης όπως έχει αναπτυχθεί από την ΠΕΨΑΕΕ και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της στο πλαίσιο των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης, καθώς και στα απτά αποτελέσματα της μεθόδου. Η τρίτη θεματική ενότητα έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουν τα ίδια τα άτομα με ψυχική νόσο και να αναλύσουν τη σημασία της εργασίας για τη ζωή τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Τέλος, η τέταρτη θεματική ενότητα αφορούσε στα δικαιώματα των ατόμων με ψυχική νόσο και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων αυτών.

Η Επιστημονική Ημερίδα ήταν απόλυτα πετυχημένη με τη συμμετοχή άνω των 350 ατόμων που ήταν στην πλειονότητα τους νέοι επιστήμονες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση και έλαβαν χώρα ουσιαστικές συζητήσεις για όλες τις αλλαγές, τις οποίες επιφέρουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στην ζωή των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και στην καθημερινή επαγγελματική πρακτική των επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Φορείς και τους επαγγελματίες που πραγματοποίησαν ομιλίες, τις εταιρείες Skywalker.gr και Psychologynow.gr, οι οποίες ανέλαβαν τη χορηγία επικοινωνίας της ημερίδας και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους!!!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...