PsychologyNow Team

Το στίγμα της ψυχικής ασθένειας (και όχι μόνο) μέσα από τα μάτια των άμεσα ενδιαφερόμενων

Το στίγμα της ψυχικής ασθένειας (και όχι μόνο) μέσα από τα μάτια των άμεσα ενδιαφερόμενων

PsychologyNow Team

Τι λένε συγγενείς και φίλοι ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια. Μία πρωτοβουλία του Ψυχολόγου Νίκου Νακόπουλου.


Πριν λίγο καιρό ζήτησα από όσους/ες έχουν διαγνωστεί με μια ή περισσότερες ψυχιατρικές ασθένειες αλλά και όσους/ες αντιμετωπίζουν εν γένει δυσκολίες ψυχολογικής φύσεως να μοιραστούν ανώνυμα σε μια διαδικτυακή φόρμα τις λέξεις/φράσεις οι οποίες τους δυσκολεύουν περαιτέρω στην αποκατάσταση τους και στην διεκδίκηση ίσων ευκαιριών.

Λέξεις και φράσεις από συγγενείς και φίλους, τα Μ.Μ.Ε, συναδέλφους στη δουλειά κ.ο.κ οι οποίες χρησιμοποιούνται ασυνείδητα κάρα κόρον και όχι μόνο δεν είναι βοηθητικές αλλά ίσα-ίσα είναι πολύ επιβαρυντικές μέχρι και κακοποιητικές(!)

Δεν θα ήθελα να καταλάβω περισσότερο χώρο. Δείτε στην εικόνα ποιες φράσεις είναι αυτές τις οποίες πολλοί συμπολίτες μας έχουν σιχαθεί να ακούνε και σκεφτείτε ποιες από αυτές χρησιμοποιείτε εσείς οι ίδιοι. Και σε ένα επόμενο επίπεδο μπορείτε να ρωτήσετε τους ίδιους τους ανθρώπους που περνάνε δύσκολες καταστάσεις τι τους δυσκολεύει περαιτέρω και τι τους βοηθάει.

Ο λόγος στους ίδιους. Ακούστε τους:

stimaniknak


Ιδέα: Νακόπουλος Νίκος, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής

Καλλιτεχνική υλοποίηση: Έλενα Λένη, φοιτήτρια Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...