Αλλάζουμε μένοντας ίδιοι

Χάρης Πίσχος

Αλλάζουμε μένοντας ίδιοι

Χάρης Πίσχος

Μετά από 2,5 χρόνια ζωής και ψυχολογικής εξέλιξης, έφτασε η ώρα στο PsychologyΝow να κάνουμε το επόμενο βήμα.


Υπάρχει όμως ένα μυστικό για κάθε προχώρημα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Το προχώρημα και η υπεράσπισή του προϋποθέτει να έχεις ισχυρούς δεσμούς με την αφετηρία σου. Στην περίπτωση ενός παιδιού, με τους γονείς του. Στην περίπτωση του PsychologyNow.gr με τις αρχικές του αξίες.

Το προχώρημά μας αφορά σε νέο περιεχόμενο, νέα αισθητική, νέα αρχιτεκτονική, νέες συνεργασίες, νέες προσεγγίσεις και νέα βήματα για την καλύτερη επικοινωνία της ψυχολογίας και της ψυχικής υγείας αλλάκαι της σύνδεσης των ειδικών ψυχικής υγείας με το Ελληνικό κοινό. Ταυτόχρονα, εμπεριέχει όλες εκείνες τις αξίες που μας έχουν φέρει ως εδώ: Συνέπεια, Εγκυρότητα, Αξιοπιστία. Στόχος μας: να συνεχίσουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της Ψυχολογίας στην Ελλάδα, να προσέφερουμε έμπνευση, υποστήριξη και εμπιστοσύνη με το αναγνωστικό κοινό μας.

 

Η επικοινωνία και η προβολή της ψυχολογίας, της ψυχικής υγείας, της ψυχικής ασθένειας, είναι κάτι πολύ δύσκολο. Όποιος το επιχειρεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε τι που λέει/γράφει/επικοινωνεί χτυπάει στην ψυχή των ανθρώπων.

 

Η αλήθεια είναι ότι όταν σκέφτηκα τη δημιουργία του PsychologyNow.gr, δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο στο διαδίκτυο. Θα μπορούσαμε να είχαμε ακολουθήσει τον εύκoλο δρόμο για να εμπορικοποιήσουμε την επισκεψιμότητά και τους αναγνώστες μας, με copy paste άρθρων ψυχολογίας από άλλα site, με υπογραφές συνεργατών σε ξένα άρθρα που δεν είναι δικά τους, με αντιγραφές viral άρθρων, με άρθρα για σιρόπια κατά του καρκίνου, με «σύγχρονες» σαμανικές δοξασίες που γιατρεύουν την κατάθλιψη με μία ώρα παρακολούθησης της θάλασσας, με βίντεο με γατάκια/φωτογραφίες νησιών/φάρσες και άλλα πολλά που βλέπουμε να κυκλοφορούν. Όλα είναι θεμιτά και εύκολα στον φανταστικό κόσμο του διαδικτύου, μόνο που δεν μας αντιπροσωπεύει γιατί δεν είναι εμείς.

 

Ευτυχώς όμως η ομάδα του PsychologyNow.gr είναι για τα δύσκολα. «Και στα δύσκολα, στα ζόρια υπερασπίζεσαι την επιλογή σου», όπως μου έλεγε και ο δάσκαλός μου ο παιδοψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης. Είναι δύσκολο αλλά είναι και όμορφο. Τα δύσκολα μας πάνε μπροστά και μας φέρνουν αυτά που ζητάμε ως ενεργητικοί, ερωτικοί άνθρωποι: την απόλαυση και την εξέλιξη.


Στο PsychologyNow.gr σεβόμαστε αρχικά το χώρο μας, το χώρο της ψυχολογίας για να μας σεβαστεί και αυτός. Άλλωστε όλοι προερχόμαστε και αγαπάμε το χώρο της ψυχολογίας. Δεν ανήκουμε σε έναν άλλο business χώρο που είδαμε στην ψυχολογία μία επιχειρηματική ευκαιρία. Ο σεβασμός διαπερνά πρώτα τον εαυτό μας και μετά κάθε τι που κάνουμε στο PsychologyNow.gr:
- Σεβόμαστε την Ψυχολογία όταν αναζητάμε ό,τι νεότερο υπάρχει σε έρευνες, άρθρα και απόψεις από αξιόπιστες πηγές και ψυχολόγους που έχουν ελεγχθεί πριν δημοσιευθούν.

- Σεβόμαστε την Ψυχολογία ζητώντας από τους συνεργάτες μας να γράψουν πρωτότυπα άρθρα, όχι για να ικανοποιήσουν εμάς, αλλά για να αναδειχθούν οι ίδιοι καθώς έτσι δημιουργούν σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό τους και δείχνουν ότι τους σέβονται, παρουσιάζοντας κάτι φρέσκο και καινούργιο.

- Σεβόμαστε την Ψυχολογία βάζοντας πάντα την πηγή από το ξένο site/journal όπου έχουμε βρει το άρθρο.

- Σεβόμαστε την Ψυχολογία καθώς πριν δημοσιεύσουμε ένα άρθρο, έχει μεταφραστεί από έμπειρους μεταφραστές, με γνώσεις ψυχολογίας και έχει ελεγχθεί δύο και τρεις φορές από την ομάδα του PsychologyNow.gr, βάζοντας πρώτα την αξιοπιστία.

- Σεβόμαστε την Ψυχολογία όταν δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα των άρθρων, στην ουσία, στο περιεχόμενο, στις συνεργασίες, στους ανθρώπους όπως ακριβώς κάνει και η μετα-επιστήμη μας.

- Σεβόμαστε την Ψυχολογία όταν ξοδεύουμε πάρα πολλές ώρες χρόνου για να φέρουμε στην οθόνη σας ό,τι νεότερο και εγκυρότερο υπάρχει, όπως γίνεται και στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία όπου η αλλαγή χρειάζεται πολύ χρόνο.

- Σεβόμαστε την Ψυχολογία όταν διοργανώνουμε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, χωρίς οικονομική στήριξη αλλά με μόνο εφόδιο τις αυθεντικές σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει και τους εκλεκτούς συνεργάτες μας, τους οποίους ευχαριστούμε.

- Σεβόμαστε την Ψυχολογία όταν αυτό που κάνουμε δεν το κάνουμε για το κέρδος αλλά για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σε θέματα ψυχικής υγείας και ψυχικής ασθένειας και να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι με τον τρόπο μας στην προσπάθεια όλων των ψυχικών φορέων που δίνουν τον άνισο αγώνα τους απέναντι στη στιγματοποίηση.

- Σεβόμαστε την Ψυχολογία όταν εκτιμούμε τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, τους φορείς ψυχικής υγείας, τους επαγγελματίες που διαφημίζονται σε εμάς, τους ανθρώπους που μας διαβάζουν και πατάνε like στο άρθρο μας, που μας στέλνουν με email την αγωνία τους. Κυρίως σέβομαι και ευχαριστώ προσωπικά τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης που προσφέρουν ανιδιοτελώς τη συμβολή τους στη λειτουργία του PsychologyNow.gr

Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!

Θα ήθελα να προτείνω σε όσους βρίσκεστε στο χώρο της ψυχικής υγείας, έγκυρα και υπεύθυνα, με σπουδές σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, νευρολόγοι, παιδοψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες με τις αντιστοιχες επιστημονικές και επαγγελματικές αναγνωρίσεις και ισοτιμίες, να έρθετε μαζί μας στον κόσμο της Ψυχολογίας.

Στείλτε στο PsychologyNow.gr τα άρθρα σας, τα σεμινάρια που διοργανώνετε, πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει, ψυχολογικά προγράμματα που συμμετέχετε, ένα νέο βιβλίο που έχετε γράψει, ελάτε να γίνετε Επιστημονικοί Συνεργάτες μας ή να μπείτε στην Ομάδα Διαχείρισης και βοηθήστε μας να αναπτύξουμε ακόμη καλύτερα την επικοινωνία της Ψυχολογίας. Το PsychologyNow.gr είναι ένα ανοιχτό σύστημα που καλοδέχεται τη διαφορετικότητα και υπηρετεί την αντίστιξη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα email:
Για γενικές πληροφορίες: info@psychologynow.gr
Για Επιστημονικές Συνεργασίες και αποστολή άρθρων: articles@psychologynow.gr
Για συμμετοχή στην ομάδα Διαχείρισης: team@psychologynow.gr
Για διαφήμιση στο Psychologynow: advertising@psychologynow.gr

Οπότε, τι θα βρείτε στο νέο site:

Bασικά θα βρείτε αυτό που γράφω στον τίτλο του άρθρου: αλλάζουμε, μένοντας ίδιοι. Η αλλαγή ξέρω ότι δεν είναι εύκολη αλλά μέσα από αυτή γινόμαστε καλύτεροι

Έτσι, από σήμερα στο PsychologyNow.gr θα βρείτε όλες τις ενότητες που υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση όπως και νέες ενότητες, με πολύ πιο εύκολη πλοήγηση, διαφορετική αρχιτεκτονική, μεγαλύτερες εικόνες και όμορφη αισθητική. Τι καινούριο θα βρείτε:
- Στο slider της αρχικής σελίδας τα νεότερα άρθρα με εντυπωσιακή, όμορφη παρουσία και ευανάγνωστους τίτλους.

- Οι εκδηλώσεις ψυχολογίας έχουν χωριστεί ανά κατηγορία και εμφανίζονται όλες στην αρχική σελίδα κάνοντας πιο εύκολη την αναζήτηση τους.

- Οι επιστημονικοί συνεργάτες ξεχωρίζουν με τα άρθρα και την υπογραφή τους στην αρχική σελίδα και κάθε ένας έχει τη δική του σελίδα, με το βιογραφικό του, τη δική του στήλη, τα στοιχεία επικοινωνία του και τα άρθρα του. Είναι όλοι αξιόλογοι επιστήμονες, πάνω από όλα άνθρωποι με (εν)συναίσθηση και μπορείτε να τους προσεγγίσετε απευθείας.

- Τα δημοφιλέστερα άρθρα προβάλλονται με βάση την επισκεψιμότητα και τη διαχρονικότητά τους.

- Η ενότητα Η Ψυχολογία στη Ζωή μας άνοιξε στην αρχική σελίδα και μοιράζεται τα άρθρα της όπως και η ενότητα Ψυχική Υγεία η οποία εμπλουτίστηκε με τις ενότητες Ψυχιατρική, Ευεξία και Ποιότητα Ζωής, Εγκέφαλος και Ψυχή και Καταθέσεις Ψυχής. Η τελευταία ενότητα είναι η ενότητα των αναγνωστών και όχι των ειδικών. Σε αυτήν θέλουμε να χτίσουμε τη δική μας σχέση με δικά σας κείμενα και επιστολές για το πώς βιώνετε τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας, την ψυχική υγεία, την ψυχική ασθένεια κ.α., τα περισσότερα από τα οποία θα δημοσιεύονται.

- Οι συνεντεύξεις με τους ειδικούς και τα βίντεο ψυχολογίας που τόσο αγαπάτε έχουν το δικό τους χώρο για να ενημερώνεστε για τις νέες εξελίξεις και θεωρίες.

- Αφιερώματα, Βιβλία, Εικαστικά, Ταινίες, όπως και οι πρωτότυπες στήλες μας ΨυχοΑποτυπώματα, Ψυχο-Λόγια, pSy-arcasm και Hall of Fame παραμένουν διανθίζοντας την προσέγγισή μας στην ψυχολογία και προκαλώντας χαμόγελα και προβληματισμούς.

- Στο μενού Νέα Ψυχολογίας θα βρείτε όλες τις νέες Αγγελίες Εργασίας που εντοπίζουμε ή μας στέλνουν στο mail μας, την ενότητα Επικαιρότητα που αφορά σε όλα τα νέα περί πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την ψυχική υγεία, νέα από τους επαγγελματικούς συλλόγους, ενέργειες από δημόσιες δομές και γενικότερα επίκαιρες ειδήσεις.

- Μέσα στο site θα βρείτε μία παρότρυνση να αγκαλιάσετε το έργο μας, κάνοντας μία δωρεά, όποια εσείς επιθυμείτε. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολες εποχές αλλά η αλληλεγγύη μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες και να προχωρήσουμε στο έργο μας.

- Άμεσα θα δημιουργηθεί και το νέο newsletter μας. Η βάση δεδομένων μας ξεπερνά τις 3,000 εγγραφές και σας ευχαριστούμε για αυτό. Ξέρουμε ότι δεν ήμασταν όσο συνεπείς θα θέλαμε αλλά αυτό θα αλλάξει τώρα και θα το διαπιστώστε σύντομα.

Διορθώσεις θα γίνονται συνέχεια, αν βρείτε ένα λάθος παρακαλώ να το μοιραστείτε μαζί μας ή αν θέλετε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας για το νέο Psychologynow.gr στείλτε μας email στο info@psychologynow.gr

Σύντομα νέες, πρωτότυπες ενότητες θα έχουν τη θέση τους στο Psychologynow που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά τους ειδικούς με το κοινό τους.

Στο PsychologyNow.gr πιστεύουμε ότι η Ψυχολογία έχει το δικό της χώρο της στην καθημερινότητα μας. Καθώς αποκτούμε ψυχολογική σκέψη, βλέπουμε πίσω από τις δυσκολίες και τα προβλήματα και αναζητούμε λύσεις. Λύσεις παρέχουμε και μέσα από το PsychologyNow.gr.

Η Ψυχολογία για εμάς δεν είναι συμπληρωματική καμίας άλλης επιστήμης, είναι αυτούσια, ολόκληρη και επιτρέπει τις αρμονικές συνθέσεις. Έτσι πρέπει να είναι και η επικοινωνία της: δεν μπορεί να αποτελεί συμπληρωματική στήλη κανενός blog τηλεοπτικού σελέμπριτυ ή ειδησεογραφικού site δίπλα στα ζώδια και τα fashion news.

Η επικοινωνία της ψυχολογίας χρειάζεται να στέκεται γερά στα πόδια της, να έχει το δικό της χώρο, να είναι πλήρης, ολοκληρωμένη, να έχει τη δική της υπόσταση και να μπορεί να παρέχει πληροφόρηση και υποστήριξη με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία, προάγωντας την ίδια την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Η επικοινωνία της Ψυχολογίας βρίσκεται σε καλά χέρια και με τη δική σας βοήθεια θα γίνει ακόμη καλύτερη. Στο PsychologyNow.gr αυτό υπερασπιζόμαστε, αυτό αναδεικνύουμε και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...