PsychologyNow Team

Η Νike κλείνει τα γραφεία της για μία εβδομάδα δίνοντας «άδεια ψυχικής υγείας» στους υπαλλήλους της

Η Νike κλείνει τα γραφεία της για μία εβδομάδα δίνοντας «άδεια ψυχικής υγείας» στους υπαλλήλους της

PsychologyNow Team

Η παγκόσμια εταιρεία ένδυσης και υποδημάτων Nike βάζει την ψυχική υγεία ορισμένων υπαλλήλων της πάνω από την παραγωγικότητα.


Η Nike έκλεισε τα εταιρικά της γραφεία για μία εβδομάδα στο Όρεγκον των ΗΠΑ, ώστε οι εργαζόμενοι να απολαύσουν επιπλέον χρόνο για να ξεκουραστούν και να ανακάμψουν ψυχολογικά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η κίνηση της Nike έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όσους εργάζονται στην εταιρεία.

Ο Matt Marrazzo, ανώτερο στέλεχος της Nike, δημοσίευσε στη σελίδα του στο LinkedIn: Δεν είναι απλώς μια "εβδομάδα ρεπό" για την ομάδα ... Είναι μια αναγνώριση ότι μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στην ψυχική υγεία και παρ΄όλα αυτά να συνεχίζουμε μετά τη δουλειά μας.

Ένας άλλος εργαζόμενος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε: Δεν είναι μόνο μια ευκαιρία να επαναφορτιστούμε και να ανασυνταχθούμε ψυχολογικά, αλλά και ένα ευχαριστώ για μια εντυπωσιακή χρονιά.

Η εταιρία θέτει στο επίκεντρο την ψυχική υγεία ως βάση για να παίρνουν οι άνθρωποι άδεια, όχι μόνο όταν είναι σωματικά άρρωστοι. Πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει η ψυχική υγεία για τους εργαζομένους και την ευημερία των εργαζομένων.


Διαβάστε σχετικά: Burn out - Επαγγελματική Εξουθένωση


Το 2019, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε την επαγγελματική εξουθένωση ως "επαγγελματικό φαινόμενο". Ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΟΥ συνέδεσε άμεσα την επαγγελματική εξουθένωση στις ταξινομήσεις των ασθενειών του ως εργασιακό κίνδυνο. Αυτό σήμαινε επίσης ότι οι εργαζόμενοι μπορούσαν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για κάτι άλλο εκτός από ασθένεια ή κατάσταση υγείας.

Το 2020 και το 2021, οι εταιρείες άρχισαν να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ψυχική υγεία των εργαζομένων, δίνοντάς τους περισσότερες άδειες.

Στην Intel, τον μεγαλύτερο εργοδότη του ιδιωτικού τομέα στο Όρεγκον των ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι μπορούν είτε να πάρουν άδεια τεσσάρων εβδομάδων μετά από τέσσερα χρόνια είτε να περιμένουν και να πάρουν άδεια οκτώ εβδομάδων μετά από επτά χρόνια. Η εταιρεία άρχισε επίσης να προσφέρει επιπλέον 12 ώρες ρεπό για κάθε εξάμηνο του 2021.

Αξιωματούχος της εταιρείας δήλωσε ότι το επιπλέον ρεπό προορίζεται για τους εργαζόμενους να ανανεωθούν και να επαναφορτιστούν κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Η Microsoft δήλωσε ότι έχει προσθέσει πέντε "ημέρες ευεξίας" στις παροχές πληρωμένου ελεύθερου χρόνου σε παγκόσμιο επίπεδο για να βοηθήσει τους εργαζόμενους να δώσουν προτεραιότητα στην ψυχική υγεία τους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...