PsychologyNow Team

Τα μικρο-σπίτια αλλάζουν τη ζωή των αστέγων του Cambridge

Τα μικρο-σπίτια αλλάζουν τη ζωή των αστέγων του Cambridge

PsychologyNow Team
μικρο-σπίτια του Cambridge

Στη σκιά του διάσημου πανεπιστημίου του, οι άστεγοι του Κέιμπριτζ ζουν στον δρόμο. Ένα νέο έργο στέγασης στοχεύει να αλλάξει τις ζωές τους


Ένα έργο προσιτής στέγασης, που έχει καθυστερήσει λόγω του κορονοϊού, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, παρέχοντας ασφαλή καταλύματα σε αστέγους στο Κέιμπριτζ, όπου το υψηλό κόστος ζωής έχει ωθήσει ανθρώπους να μένουν στον δρόμο.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει έξι μικρά σπίτια, τα οποία έχουν εγκατασταθεί σε οικόπεδο που ανήκει σε μια τοπική εκκλησία. Το οικόπεδο είναι διαθέσιμο ως δωρεά για τρία χρόνια και τα σπίτια έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεταφερθούν εύκολα σε έναν άλλο δωρεάν τόπο όταν τελειώσει το τρέχον συμβόλαιο.

Κάθε σπίτι διαθέτει εντοιχισμένη κουζίνα, καθιστικό, μπάνιο, ξεχωριστό υπνοδωμάτιο και πλυντήριο ρούχων. Οι κάτοικοι μπορούν να μείνουν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζονται και θα λάβουν υποστήριξη επιτόπου από τη φιλανθρωπική οργάνωση για αστέγους Jimmy's Cambridge.

Όταν οι μονάδες μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία, οι κάτοικοι θα έχουν την επιλογή να συνεχίσουν να ζουν σε αυτές ή να μετακινηθούν σε πιο μόνιμα καταλύματα εάν είναι σε θέση να το κάνουν.

Η πρωτοβουλία διευθύνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση Allia, η οποία υποστηρίζει αναπτυξιακά έργα με θετικό αντίκτυπο, σε συνεργασία με την Jimmy’s και το New Meaning Foundation, μια ηθική κατασκευαστική κοινωνική επιχείρηση.

Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα που είναι άστεγα είναι η εύρεση προσιτών καταλυμάτων μαζί με την υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τα αίτια που τους οδήγησαν να κοιμούνται στον δρόμο εξαρχής, δήλωσε ο Μαρκ Άλαν, διευθύνων σύμβουλος της Jimmy's Cambridge.

Αυτό το έργο προσφέρει και τα δύο. Έξι νέα προσιτά σπίτια που υποστηρίζονται από μια ομάδα αφοσιωμένου προσωπικού και εθελοντών με εμπειρία στη στήριξη ατόμων για να αντιμετωπίσουν τους εθισμούς τους, να χτίσουν την αυτοεκτίμησή τους και να διαχειριστούν τις δυσκολίες της ψυχικής τους υγείας, να επανασυνδεθούν με την αποξενωμένη τους οικογένεια, να βρουν εργασία και πολλά άλλα. Αυτά τα νέα σπίτια θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων.

Μια έκθεση του 2018 από ένα think tank με όνομα Center for Cities ανακήρυξε το Κέιμπριτζ ως την πόλη με τις μεγαλύτερες ανισότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη σκιά του διάσημου πανεπιστημίου του, πολλοί άνθρωποι μένουν στον δρόμο, εν μέρει λόγω της έλλειψης προσιτής στέγασης.

Ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή για περισσότερα τέτοια καινοτόμα έργα έως ότου υπάρχει στέγαση για όλους όσους το χρειάζονται, δήλωσε ο Μάρτιν Κλάρκ, διευθυντής στην Allia. Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε επιτέλους αυτά τα σπίτια και ελπίζουμε ότι θα κάνουν πραγματική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων.

Τα σπίτια χρηματοδοτήθηκαν από επιχορηγήσεις και δωρεές από δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες και χτίστηκαν από εργαζόμενους στο New Meaning Foundation, το οποίο παρέχει απασχόληση σε άτομα με εμπειρία έλλειψης στέγης.

Η οικοδόμηση των μονάδων προσέφερε μια μεγάλη ευκαιρία για εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία σε 13 νέους που έχουν υπάρξει άστεγοι, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητές τους, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, δήλωσε ο Τζον Έβανς, διευθυντής του New Meaning Foundation.


Mar Tom
Απόδοση: Μαρία Τομπουλίδη, φοιτήτρια Τμήματος Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

Επιμέλεια: Ισμήνη Τσοχαλή, επιμελήτρια κειμένων
Πηγή

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...