PsychologyNow Team

Είναι αυτός ο Albert Einstein με τον ψυχοθεραπευτή του;

Είναι αυτός ο Albert Einstein με τον ψυχοθεραπευτή του;

PsychologyNow Team

Το ντιβάνι, το ριχτάρι, η στάση σώματος, δύο πρόσωπα απέναντι το ένα από το άλλο και μία έκφραση στο πρόσωπο, που παραπέμπουν στερεοτυπικά σε ψυχοθεραπευτική συνεδρία. Είναι πράγματι μία ιστορική φωτογραφία που δείχνει τον Albert Einstein με τον ψυχοθεραπευτή του;


Αν ακολουθείτε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων που ασχολούνται με την ιστορία της ανθρωπότητας, πιθανότατα έχετε δει αυτή τη φωτογραφία να εμφανίζεται δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια. Λογαριασμοί στο Twitter, όπως το HistoricalPics, το HistoryInPix, το History_Pics, μοιράζονται τη φωτογραφία με μια παραπλανητική λεζάντα για τον Αϊνστάιν σε θεραπεία επειδή γνωρίζουν ότι θα πάρει χιλιάδες retweets.

Ο τίτλος της φωτογραφίας είναι παραπλανητικός και συχνά περιλαμβάνει τη φράση: «Η ευτυχία στους ευφυείς ανθρώπους είναι το πιο σπάνιο πράγμα που γνωρίζω». Φυσικά, αυτή η φράση μας κάνει νόημα επειδή οι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε τους εαυτούς μας πιο έξυπνους από τον μέσο όρο και όμως συχνά έχουμε καταθλιπτικά συμπτώματα για τη ζωή μας ή για τον κόσμο.

Βλέπετε; Ακόμη και ο Αϊνστάιν ένιωθε καταθλιπτικά! Οι έξυπνοι άνθρωποι υπομένουν ένα ιδιαίτερο ψυχικό βάρος, φαίνεται να λέει η φωτογραφία.

Για του λόγου το αληθές: η φωτογραφία αυτή είναι από το 1948 και ΔΕΝ δείχνει τον Albert Einstein με τον θεραπευτή του. Το άτομο, με το οποίο συνομιλεί ο Einstein, είναι ο Cord Meyer Junior, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Φεντεραλιστών. Ο Meyer, πράκτορας της CIA εκείνη την εποχή, απλώς συζητούσε την παγκόσμια πολιτική με τον φημισμένο επιστήμονα.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Einstein έκανε ψυχοθεραπεία εκείνη την εποχή, γνωρίζουμε όμως ότι αλληλογραφούσε τακτικά με τον Sigmund Freud.


Πηγή: gizmodo.com
Aπόδοση – Επιμέλεια: Psychologynow.gr

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...