Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Έλσα Καλαμπάκα

Το όνομα μου είναι Καλαμπάκα Έλσα. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Καλαμπάκα Θεσσαλίας. Στην συνέχεια σπούδασα και εκ τότε εργάζομαι στην Αθήνα. Είμαι Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια. Το πρώτο μου πτυχίο είναι στην Κοινωνική Εργασία. Στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην Συστημική Οικογενειακή Προσέγγιση μέσω της ψυχοθεραπείας ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο ψυχοθεραπευτικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Είμαι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνική Εταιρία Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας). Έχω κλινική εμπειρία τα τελευταία 17 χρόνια σε χώρους πρόληψης, θεραπείας και αυτογνωσίας με ενήλικες αλλά και στο επίπεδο της συμβουλευτικής εφήβων.

Έχω Μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην θεραπεία της Gestalt.Έχω εκπαιδευτεί στην συγκινησιακά Εστιασμένη θεραπεία ζευγαριών - EFT (Emotionally Focused Therapy). Επιπρόσθετα έχω πραγματοποιήσει εκπαίδευση πάνω στην θεραπεία ψυχικού τραύματος (Trauma and Post Traumatic Stress Syndrome, PTSD, Recovery) με την Jane A. Simington μέσω πανεπιστημίου της Alberta του Καναδά.
Έχω ολοκληρώσει δυο μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις οι οποίες αφορούν στον τομέα της συμβουλευτικής απεξάρτησης αλλά και τον σχεδιασμό της. Από το 2000 εργάζομαι με ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Έχω εργαστεί με οικογένειες, άτομα αλλά και ζευγάρια. Έχω δουλέψει στο πλαίσιο της ατομικής αλλά και ομαδικής ψυχοθεραπείας υποστηρίζοντας τους ανθρώπους στην αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και στην ενδυνάμωση και αυτοβελτίωση μέσω της αυτογνωσίας.

Έχω γράψει άρθρα που αφορούν τον σημαντικό ρόλο των γονιών στην οικογένεια και στα παιδιά. Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια, ημερίδες και υπήρξα καλεσμένη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πιστεύω στην ανθρώπινη δύναμη και στην αυθεντική ομορφιά που κάθε άνθρωπος μεταφέρει στον πυρήνα του. Μέσω της ψυχοθεραπείας οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους δημιουργώντας λειτουργικές σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους. Καταλυτικό για την αλλαγή του ανθρώπου, μέσω της ψυχοθεραπείας, είναι η πίστη και η ελπίδα ότι ο άνθρωπος θέλει και αξίζει να αγαπηθεί πρωτίστως από τον ίδιο του τον εαυτό.

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια - Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο :
6909081749
Email :
elsakala@gmail.com

Βουβές Απώλειες Ενός Σύγχρονου Κόσμου Η' Αλλιώς Επαναβίωση Ενός Συλλογικού Τραύματος

«Σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται. Γιατί πιστεύω πως τούτος ο σύγχρονος κόσμος όπου ζούμε, ο τυραννισμένος από το φόβο και την ανησυχία, τη χρειάζεται την ποίηση. Η ποίηση έχει τις ρίζες της

Το θυμωμένο παιδί - Η συμπεριφορά του παιδιού ως σημαντικό μήνυμα προς τους γονείς

Το συναίσθημα του θυμού αποτελεί ένα φυσιολογικό, χρήσιμο και απαραίτητο συναίσθημα του ανθρώπου ανεξαρτήτως ηλικίας και ρόλου. Η αποδοχή, η κατανόηση και η επεξεργασία είναι υψίστης σημασίας διεργασία των γονέων τόσο για την κοινωνική ενσωμάτωση του παιδιού όσο και για την προσωπική ψυχική υγεία του παιδιού τους. Ο θυμός αποτελεί ένα

Η "επιδημία" ενός σύγχρονου κόσμου να εξουσιάζει το νόημα της ζωής

Η ανθρώπινη ζωή ξεκινάει χωρίς κάποιο προδιαγεγραμμένο νόημα. Το νόημα της ζωής αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα ερωτήματα φιλοσόφων, επιστημών και θρησκευτικών δογμάτων ανά τους αιώνες. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει μια συνταγή ή μια κατεύθυνση για τον καθένα από εμάς. Τα πάντα συνδυάζονται μεταξύ τους, όπως μια μεγάλη

Οικογενειακή Θεραπεία - Υποστηρίζοντας την Οικογένεια

Κάθε οικογένεια αποτελεί από μόνη της ένα πολύπλοκο, μοναδικό και ζωντανό σύστημα. Αποτελεί μια μονάδα, ένα σύστημα αυτόνομο μέσα στην κοινωνία αλληλεπιδρώντας ωστόσο συνέχεια με αυτή. Οι δυναμικές που εμφανίζονται σε ένα οικογενειακό σύστημα δημιουργούν τον προσωπικό χάρτη της κάθε οικογένειας, διαμορφώνοντας κοινούς κώδικες επικοινωνίας, πεποιθήσεις, αξιακά συστήματα καθώς και τους

Σύγχρονη οικογένεια και ανθεκτικότητα

Η οικογένεια είναι ο πρωταρχικός θεσμός συγκρότησης του ανθρώπου σε ομάδα. Πρόκειται για ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ των μελών της στον οποίο τα μέλη της βιώνουν μια βαθιά αίσθηση του ανήκειν σε μια ομάδα. Η διαχρονικότητα του θεσμού της οικογένειας έγκειται στην ανθρώπινη ανάγκη να καλυφτούν βασικές βιολογικές, συναισθηματικές και

Η Ενοχή ως ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο αυταπάρνησης ενός περιθωριοποιημένου εαυτού

Γεννιόμαστε σε μια κοινωνία όπου πρωταρχικό μέλημα είναι να λάβουμε την απαραίτητη εκπαίδευση έτσι ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε ως ανθρώπινα όντα σε μια οργανωμένη κοινωνία και να συνυπάρξουμε μεταξύ μας σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Η μη καλή κοινωνικοποίηση, η όποια διαφορετικότητα από το γενικό πρόσταγμα της κάθε εποχής έχει την

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...