Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Γεωργία Μαριακάκη

H Γεωργία Μαριακάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Leiden Ολλανδίας. Ολοκλήρωσε 4ετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στη γνωσιακή- συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) (Παράρτημα Μακεδονίας). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με ψυχοπαθολογία, διάγνωση και θεραπευτικές τεχνικές (γνωσιακές-συμπεριφοριστικές και μη).

Εργάστηκε εθελοντικά επί σειρά ετών στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής (Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών) και στο Συμβουλευτικό Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων, Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Στον τομέα της έρευνας, συμμετείχε σε πρόγραμμα του κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα της Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (με σχετική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό).

Το 2011 εργάστηκε ως συντονίστρια ομάδων στις Σχολές Γονέων (συμβουλευτική γονέων) στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας και το 2012 ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία) στη δομή αποτοξίνωσης από αλκοόλ και ψυχοτρόπες ουσίες Kompass Direkt/Drogenhilfe στο Augsburg Γερμανίας.

Από το 2008 μέχρι το 2012 εργάστηκε ιδιωτικά στη Ν.Σμύρνη. Από το 2013 μέχρι το 2018 εργάστηκε ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στο «Ιατρικό Κέντρο Ψυχιατρικής και Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας Verhaltenstherapie Falkenried» στο Αμβούργο Γερμανίας.

Σήμερα κάνει ψυχοθεραπεία σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα.

Kλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Βασ. Σοφίας 102Α 115 27, Πλατεία Μαβίλη
Τηλέφωνο :
6945188087
Email :
mariakakig@hotmail.com
Κοινωνικά Δίκτυα :

Το «εσωτερικό παιδί»

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται έναν τόπο, όπου αισθάνεται ασφαλής και καλοδεχούμενος. Κάθε άνθρωπος επιθυμεί έναν τόπο, όπου μπορεί να χαλαρώσει και να είναι ο εαυτός του. Στην ιδανική περίπτωση το μέρος αυτό υπήρξε το πατρικό μας σπίτι. Αν έχουμε αισθανθεί ότι οι γονείς μας μας αγάπησαν και μας αποδέχτηκαν ως παιδιά, τότε

Επιθετικότητα- Τι να κάνουμε όταν δυσκολευόμαστε να τη διαχειριστούμε

Η τάση σε ξεσπάσματα θυμού και επιθετική συμπεριφορά είναι κάτι που βαραίνει τόσο το ίδιο το άτομο όσο και το περιβάλλον του. Αρνητικά συναισθήματα (όπως ο θυμός, η ματαίωση, η απογοήτευση, η απόγνωση κ.α.) που μπορούν να οδηγήσουν σε επιθετική συμπεριφορά είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης και ζωής. Διάφοροι παράγοντες όπως

Καταπιεσμένα συναισθήματα και ο φόβος της βίωσης των συναισθημάτων

Οι περισσότεροι, ως παιδιά, είχαμε καλή πρόσβαση στα συναισθήματά μας. Στην πορεία της ζωής μάθαμε από τους ενήλικες/την κοινωνία, ότι δεν «επιτρέπεται» ή ότι δεν είναι καλό να εκφράζουμε πάντα τα συναισθήματά μας. Που χάθηκε στην πορεία η έκφραση του αυθορμητισμού μας; Οι άνθρωποι συχνά δυσκολευόμαστε να μιλάμε για συναισθήματα. Οι περισσότεροι,

Yποχονδρίαση: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Ο όρος «υποχονδρίαση» αναφέρεται στην ενασχόληση του ατόμου με φόβους ή την ιδέα ότι έχει μία σοβαρή ασθένεια. Η ενασχόληση αυτή του ατόμου επιμένει παρά την κατάλληλη ιατρική αξιολόγηση και καθησύχαση. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο καταφεύγει σε συχνές ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την άμεση ανακούφισή του.

Η ασθένεια της αμφιβολίας

Η ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή αποτελεί μία αγχώδη διαταραχή που εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα. Πλήττει εξίσου τους άντρες και τις γυναίκες και πρωτοεμφανίζεται συνήθως σε μικρές ηλικίες. Η διαταραχή μπορεί να είναι χρόνια με επιδεινώσεις και υφέσεις. Συχνά συνυπάρχει με κατάθλιψη, άλλες αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας ή διαταραχές πρόσληψης τροφής. Η διαταραχή

Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή

Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή αφορά σε «υπερβολικό άγχος και ανησυχία» για ένα πλήθος θεμάτων χωρίς προφανή αιτία. Η ανησυχία αποτελεί ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Όλοι μας βιώνουμε κάποιες στιγμές κάποιο βαθμό άγχους και ανησυχίας στη ζωή μας. Όταν όμως το άγχος και η ανησυχία γίνονται υπερβολικά και συνεχή, τότε μπορούμε να μιλήσουμε

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...