Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Ευάγγελος Δρίβας

Ο Ευάγγελος Δρίβας είναι Κλινικός Ψυχολόγος. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει Master of Science in Clinical & Community Psychology από το University of East London. Επίσης, είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον κυρίως σε θέματα συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας υπό τις αρχές Γνωστικής-Συμπεριφοριστικής Θεραπείας και Θεραπείας Σχημάτων, κλινικής ψυχολογίας, ψυχικών διαταραχών, εκφοβισμού, εγκλήματος, νοσηλειών σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, ατομικής υποστήριξης, διαπροσωπικής βίας, κακοποίησης & ευζωίας ζώων.

Κατά την πρακτική του εκπαίδευση έχει ασχοληθεί με άτομα που πάσχουν από ψυχώσεις και αναπτυξιακές διαταραχές, αλλά και με οικογενειακή θεραπεία στο  Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα στο Π.Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο Νοσοκομείο-Αμαλία Φλέμινγκ σχετικά με την «Ψυχική Υγεία Παιδιού & Εφήβου» και «Θεραπείας Σχημάτων». 

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Εγκληματολογική Ψυχολογία» και «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική & εφηβική ηλικία», καθώς και εκπαίδευση στην «Πρόληψη του Εκφοβισμού» από το Πρόγραμμα SONET-BULL, I.K.Y.-Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει εξ΄ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα από Πανεπιστήμια του εξωτερικού σχετικά με την δικαστική ψυχολογία, εγκληματολογία, σχολικό εκφοβισμό και την ευζωία, σκέψη και συμπεριφορά ζώων. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων ψυχολογίας.

Κλινικός Ψυχολόγος (B.Sc., M.Sc.)


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση :
Άγιοι Ανάργυροι Αττικής
Τηλέφωνο :
6988390657
Email :
evangelosdrivas@gmail.com

Διαστρεβλώσεις γύρω από την αυτοκτονική συμπεριφορά

Μία αυτοκτονία ή παρα-αυτοκτονία (αλλιώς απόπειρα) είναι ένα αρκετά συγκλονιστικό γεγονός για την κοινωνία μας και δεν είναι καθόλου απίθανο ένα κοντινό μας πρόσωπο να έχει επιχειρήσει ή να σκέφτεται να το πράξει. Λέμε θα συμβεί σε «άλλον». Για τους άλλους, όμως, ο «άλλος» είμαστε εμείς. Πολλές φορές η παραπληροφόρηση

Η δυσλειτουργική επικοινωνία στις συντροφικές σχέσεις

Χρειάζεται να μάθουμε να ελέγχουμε όσα πιστεύουμε ότι σκέφτεται, αισθάνεται ή πράττει ο/η σύντροφος μας. Ο απόλυτος τρόπος σκέψης και το διάβασμα της σκέψης του άλλου είναι κάποια από τα στοιχεία που μπορούν να φέρουν ρήξη σε ένα ζευγάρι. Πολλές φορές οι δυσκολίες στις συντροφικές σχέσεις προέρχονται από την δυσλειτουργική επικοινωνία.

Η ενίσχυση του «Υγιούς Ενήλικα»

Ενισχύστε τον «Υγιή Ενήλικα» μέσα σας. Μερικές προτάσεις για να ενισχύουμε την «υγιή» και λειτουργική πλευρά του εαυτού μας, τον «Υγιή Ενήλικα» μέσα μας, ώστε να οδηγούμαστε στην κάλυψη των βαθύτερων συναισθηματικών αναγκών μας και μακροπρόθεσμα σε μία λειτουργική ζωή, αποδεχόμενοι τους περιορισμούς της: Επικυρώνω κι αποδέχομαι τα συναισθήματα και τις ανάγκες

Η Εγω-κεντρική συμπεριφορά στους εφήβους και η συνάφειά της με τον ναρκισσισμό

Η συμπεριφορά ενός εφήβου μπορεί να θυμίσει σε μεγάλο βαθμό εκείνη ενός ενήλικου ναρκισσιστή. Πώς μπορούν οι γονείς να βρεθούν κοντά στα έφηβα παιδιά τους, σε αυτή τη σημαντική μεταβατική περίοδο της ζωής τους; Η εφηβεία αποτελεί μία σημαντική μεταβατική περίοδο στη ζωή του ανθρώπου. Αποτελεί συνήθως το «ταραχώδες» σκαλοπάτι ανάμεσα

«Θεραπεία Σχημάτων: ένα συνεκτικό κι αποτελεσματικό μοντέλο θεραπείας παγίδων ζωής»

Η Θεραπεία Σχημάτων (Schema Therapy) αποτελεί μία ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ενσωματώνει κι αναμειγνύει στοιχεία από πολλά είδη θεραπείας, όπως τη Γνωστική-Συμπεριφορική, του Δεσμού, τις Αντικειμενοτρόπες Σχέσεις, τη Gestalt, την Ψυχανάλυση και τον Κονστρουκτιβισμό. Εισήχθη ως ενιαίο και συνεκτικό μοντέλο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τον Jeffrey Young με...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...