Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Μαρία Γιαλαμά

Η Μαρία Γιαλαμά είναι υποψήφια διδάκτωρ Ψυχολογίας και βοηθός διδασκαλίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας. Η διδακτορική της διατριβή εστιάζεται στην ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας μιας νέας, πρωτοποριακής, μη φαρμακευτικής παρέμβασης για άτομα με άνοια και τους υποστηρικτές τους, βασισμένη στο συνδυασμό χοροκινητικής ψυχοθεραπείας (dance movement psychotherapy) και στοιχείων ενσυνειδητότητας (mindfulness).

Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ, κατέχει μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στην Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία. Στο παρελθόν έχει εργαστεί κλινικά/ θεραπευτικά με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις /νευροεκφυλιστικές ασθένειες (Royal National Hospital for Rheumatic Diseases, NHS), ανέργους, απόρους και αστέγους (Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού) καθώς επίσης και με ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες/ αιτούντες ασύλου (Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων).

Παράλληλα έχει διδάξει ψυχολογία και συμβουλευτική/ ψυχοθεραπεία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε πανεπιστήμια και κολλέγια, στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ιρλανδία και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές και διεπιστημονικές ομάδες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ψυχική υγεία και υποστήριξη των ευάλωτων πληθυσμών με στόχο την ευημερία τους, την κοινωνική ενσωμάτωσή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.

Ψυχολόγος Υγείας


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
maria.gialama@bath.edu

«Πότε σταματήσατε να χορεύετε»; Η σημασία της κοινωνικής συνταγογράφησης για την άνοια

«Θα μπορούσατε να θυμηθείτε πότε σταματήσατε να χορεύετε;» Ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που δεν έχετε ακούσει ή δε συνηθίζετε να ακούτε από τον/ την γιατρό σας. Σε πολλούς πολιτισμούς, ωστόσο, όταν κάποιος επισκέπτεται τον/την γιατρό του για να αναφέρει ή να παραπονεθεί για κάποιο πρόβλημα υγείας ή για κακή...

Η άνοια στα χρόνια του κορωνοϊού: Προτάσεις για τους πάσχοντες και τους υποστηρικτές τους

Πως μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τους διπλά ευάλωτους, ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού; Είναι αδιαμφισβήτητο πως η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των καιρών μας. Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε πως στις αρχές Μαρτίου (του 2020) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακήρυξε τον κορωνοϊό, έναν...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...