Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Δώρα Βίνη

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bedfordshire (British Psychological Society Accredited). Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές στο University of London στην Ομαδική Θεραπεία στο Λονδίνο.

Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα παρακολούθησα το τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) με τίτλο «Διαμορφώνοντας Συστημική Προσέγγιση» το οποίο ολοκλήρωσα το 2007.

Συνέχισα την εκπαίδευση μου στο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θεραπεία Οικογένειας Συστημικής Προσέγγισης» στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α) το οποίο και ολοκλήρωσα το 2010.

Παράλληλα, παρακολούθησα το διετές πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης με τίτλο “Διοίκηση και Κοινωνικός Σχεδιασμός στον Τομέα της αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης” της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχιατρικής του University of California, San Diego, από το οποίο αποφοίτησα το 2011.

Συνεργάστηκα με κέντρα επαγγελματικής κατάρτησης και δια βίου μάθησης (Άποψη, Σαρωνίς, Consul) για 4 έτη στα προγράμματα «επαγγελματικής συμβουλευτικής και κατάρτισης ανέργων».

Από το 2014 παρακολουθώ το τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (ΕΔΑΣ) με τίλτο «Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία».

Εργάστηκα για 15 έτη ως ψυχολόγος στην απεξάρτηση ενηλίκων από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, και τα ναρκωτικά στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Κατέχω άδεια άσκησης επαγγέλματος από το 2007.

ΜΑ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα
Τηλέφωνο :
6940005810
Κοινωνικά Δίκτυα :

Συγκρούσεις στη συντροφική σχέση

Στον κύκλο ζωής μιας σχέσης θα υπάρξουν δυσκολίες και αποστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις. Αναμφίβολα, οι συγκρούσεις αποτελούν μέρος της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, είναι ένας τρόπος να ειπωθούν πράγματα και είναι ένα πεδίο που απασχολεί σχεδόν όλα τα ζευγάρια μέσα σε μια σχέση. Έχει μία δική της χρησιμότητα καθώς

Η τέχνη της επικοινωνίας

Η ανάληψη προσωπικής ευθύνης για αυτό που συμβαίνει μέσα από μία αναστοχαστική διαδικασία «πως μπορεί να έχω συμβάλλει και εγώ σε αυτό» ανοίγει ένα σημαντικό κανάλι στη λειτουργική επικοινωνία. η τέχνη της επικοινωνίας “ακόμη και η επίγνωση του εαυτού μας εξαρτάται από την επικοινωνία” Paul Watzlawick Τι σημαίνει η έκφραση που όλοι

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...