PsychologyNow Team

Βιβλιο-προτάσεις: Κουμπούρες δεν υπάρχουν

Βιβλιο-προτάσεις: Κουμπούρες δεν υπάρχουν

PsychologyNow Team
εικόνα του βιβλίου Κουμπούρες δεν υπάρχουν

Παρουσίαση του βιβλίου της Αννύ Κορντιέ.


Κουμπούρες δεν υπάρχουν

Η Αννύ Κορντιέ είναι νευροψυχίατρος και ψυχαναλύτρια. Το βιβλίο της Κουμπούρες δεν υπάρχουν είναι μια εργασία ψυχαναλυτικής κλινικής, η οποίο θέτει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη σχολική αποτυχία. Η σχολική αποτυχία λοιπόν, είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερα περίπλοκο και όλο πιο δημοφιλές στις μέρες μας.

Ο καθένας, εφευρίσκει δικές του αιτίες, αποδίδοντας άλλοτε στο σύστημα, στην κοινωνία, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή τους γονείς τις αιτίες. Στο βιβλίο αυτό, η σχολική αποτυχία, εξετάζεται διευρυμένα και δεν αγνοεί καθόλου το ασυνείδητο. Η αποτυχία, είναι μια αξιολογική κρίση, αντίθετη της επιτυχίας, η οποία αποτελεί συχνά ιδανικό για την κοινωνία, το σχολείο, την οικογένεια.

Ο καθένας όμως, μπροστά σε ένα παιδί που "δεν μαθαίνει", προβάλλει δικές του φαντασιώσεις και σκέψεις, οι οποίες δεν είναι παρά γρήγορες απαντήσεις. Στην κοινωνία συχνά ακούμε πως: το παιδί πρέπει να γίνεται καλά, να επιτυγχάνει για να βρίσκει το δρόμο του στο μέλλον.

Πώς όμως η βλέψη αυτή επηρεάζει την απόδοση ενός παιδιού; Εμπλέκονται σίγουρα, πολλοί περισσότεροι παράγοντες και φορείς σχετικοί με τη μάθηση ενός παιδιού και κανένας από μόνος του δεν εξηγεί το σύμπτωμα της σχολικής αποτυχίας, το οποίο δεν είναι μια απλή διανοητική ανεπάρκεια.

Συγγραφέας: Αννύ Κορντιέ
Μετάφραση: Ακριβή Αλεξιάδη

Επιμέλεια: Xρύσα Καριεντίδου

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...