PsychologyNow Team

Βιβλιο-Προτάσεις: Πολυπολιτισμικότητα - πώς μπορούν οι ψυχολόγοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες

Βιβλιο-Προτάσεις: Πολυπολιτισμικότητα - πώς μπορούν οι ψυχολόγοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες

PsychologyNow Team
λογότυπο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

Ένα νέο βιβλίο εξετάζει το ρόλο των ψυχολόγων, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε έναν ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα των κοινωνιών.


Η κουλτούρα και η πολυπολιτισμικότητα αποτελούν και οι δύο πρόκληση και ευκαιρία. Ένα νέο βιβλίο που φέρει την επιμέλεια της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολογίας (EFPA), εξετάζει το ρόλο των ψυχολόγων και τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν την κοινωνία να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και στην κλινική πρακτική.

Ο ολοένα και πιο διεθνής και παγκοσμιοποιημένος χαρακτήρας των σύγχρονων κοινωνιών, σημαίνει ότι ειδικότερα οι ψυχολόγοι αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και έχουν νέες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της πρακτικής και της έρευνας.

Η συμβολή κορυφαίων Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων από το χώρο της ψυχολογίας, καλύπτει σχετικά διαπολιτισμικά ζητήματα και θέματα σε ποικίλους τομείς όπως η προσωπικότητα, η εκπαίδευση και η κατάρτιση, η ψυχολογία της εργασίας και της οργανωτικής ψυχολογίας, η κλινική ψυχολογία και η συμβουλευτική ψυχολογία, η μετανάστευση και οι διεθνείς ανταλλαγές νέων.

Παράλληλα με τη διερεύνηση των νέων προκλήσεων και ευκαιριών που αντιμετωπίζουν οι ψυχολόγοι στην αντιμετώπιση ατόμων που προέρχονται από όλο και πιο ποικίλα πολιτισμικά υπόβαθρα, καθίσταται πιο σημαντική η συζήτηση για το πώς οι ψυχολόγοι μπορούν να εμβαθύνουν και να αποκτήσουν τις διαπολιτισμικές δεξιότητες που απαιτούνται τώρα στην επαγγελματική μας ζωή.

Είπαν για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό παρέχει ζωτικές γνώσεις σχετικά με το πώς οι Ευρωπαίοι Ψυχολόγοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θέτει η πολιτισμική και εθνική ποικιλομορφία και παρέχει στοιχεία που βασίζονται στην έρευνα για τη σημασία της ανάπτυξης διαπολιτισμικών ικανοτήτων ως μέρος του προγράμματος σπουδών ψυχολογίας σε επίπεδο πτυχίου και μάστερ, συζητώντας θεωρητικές, εννοιολογικές και ηθικές πτυχές. Είναι ένα βιβλίο που όλοι περίμεναμε και θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους ψυχολόγους και τους σπουδαστές, αλλά και για τους αξιωματούχους και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην εκπαίδευση.

Bruna Zani, Καθηγητής Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Alma Mater Studiorum-Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, Μπολόνια, Ιταλία. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFPA

 

Αυτό το βιβλίο μας προσφέρει τα εργαλεία για να κατανοήσουμε και να εργαστούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όπου οι προκλήσεις της πολιτισμικής και εθνικής ποικιλομορφίας είναι καθημερινές και αψηφούν τους παραδοσιακούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων. Οι Ευρωπαίοι Ψυχολόγοι πρέπει να προετοιμαστούν για αυτόν τον νέο κόσμο και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους από πολύ διαφορετικό υπόβαθρο και προέλευση, καθώς γίνονται μέρος των κοινωνιών μας ως συμπολίτες.

Telmo Mourinho Baptista, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολόγων (EFPA), Καθηγητής Ψυχοθεραπείας και Ψυχολογίας της Υγείας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, Πορτογαλία

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ.


 Πηγή: efpa.eu
Aπόδοση - Επιμέλεια: Psychologynow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...