PsychologyNow Team

But Milk Is Important: Ένα βραβευμένο Animation για τη Διαταραχή Κοινωνικού Άγχους [video]

But Milk Is Important: Ένα βραβευμένο Animation για τη Διαταραχή Κοινωνικού Άγχους [video]

PsychologyNow Team

Το βραβευμένο animation “But Milk Is Important” επιδιώκει να προβάλλει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι που βιώνουν τη Διαταραχή Κοινωνικού Άγχους.


H Διαταραχή Κοινωνικού Άγχους, παλαιότερα γνωστή ως Κοινωνική Φοβία, χαρακτηρίζεται από έντονο και επίμονο φόβο για μία ή περισσότερες κοινωνικές καταστάσεις ή καταστάσεις στις οποίες ο άνθρωπος πρέπει να επιτελέσει μπροστά σε άλλους ανθρώπους που είτε είναι άγνωστοι ή πρόκειται να το υποβάλουν σε εξονυχιστικό έλεγχο ή αντιπροσωπεύουν άτομα εξουσίας.

Ο πάσχων αναγνωρίζει ότι το άγχος του είναι υπερβολικό, ωστόσο αδυνατεί να ασκήσει έλεγχο σε αυτό, οπότε είτε αποφεύγει τις επίφοβες κοινωνικές καταστάσεις είτε τις υπομένει υπό το κράτος έντονου άγχους, με συνέπεια να παρατηρείται έκπτωση της λειτουργικότητάς του σε σημαντικούς τομείς της ζωής του.

Ωστόσο, επειδή το κοινωνικό άγχος είναι κάτι που πολλοί από εμάς βιώνουν από καιρό σε καιρό, είναι πολύ σημαντικό να ΜΗΝ προχωρείτε σε αυτοδιάγνωση. Αν νομίζετε ότι έχετε Διαταραχή Κοινωνικού Άγχους και θέλετε να αξιολογήσετε αυτή την πεποίθηση, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν ψυχίατρο ή ψυχολόγο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...