PsychologyNow Team

Τι σημαίνει Αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους με ψυχική ασθένεια; [video]

Τι σημαίνει Αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους με ψυχική ασθένεια; [video]

PsychologyNow Team

Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, ενώνουμε τις φωνές μας για να υπερασπίσουμε και μία διαφορετική πτυχή της ψυχικής υγείας και της ψυχικής ασθένειας.


Φέτος, στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας αναδεικνύουμε όλοι μαζί, το δύσκολο και διαρκή αγώνα που δίνουν με Αξιοπρέπεια οι συνάνθρωποί μας με ψυχική ασθένεια, οι φορείς και οι ειδικοί ψυχικής υγείας καθώς και το οικογενειακό περιβάλλον απέναντι στο στίγμα και στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Τι σημαίνει Αξιοπρέπεια: μία έννοια που για τους ψυχικά ασθενείς προέρχεται από μέσα τους αλλά επιδιώκουν να τη συναντούν ταυτόχρονα από τους άλλους ανθρώπους, από το κράτος, από τους νόμους και γενικότερα από την κοινότητα.

Η φροντίδα και η στήριξή τους αποτελεί μία παγκόσμια πρόκληση της εποχής μας καθώς η ψυχική ασθένεια επηρεάζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, με άμεσες συνέπειες στον άνθρωπο, στη θεραπεία, στην οικογένεια και στην κοινωνία. Η ημέρα αυτή, λοιπόν, δεν πρέπει να είναι μία μοναδική ευκαιρία υπενθύμισης της σημασίας της ψυχικής υγείας αλλά μία κορύφωση όλων των προσπαθειών που γίνονται τις υπόλοιπες 364 ημέρες, οι οποίες υποστηρίζουν με σαφές νόημα ότι: «Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ψυχική υγεία».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...