PsychologyNow Team

Επιστημονική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2014 (video)

Επιστημονική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2014 (video)

PsychologyNow Team

Το psychologynow.gr με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2014 "Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια" διοργάνωσε επιστημονική εκδήλωση στην Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός.


Η Σχιζοφρένεια είναι μια ψυχική νόσος η οποία καθιστά δύσκολο το διαχωρισμό μεταξύ πραγματικών και μη πραγματικών γεγονότων και επηρεάζει τόσο τη σκέψη και τη λογική, όσο και το συναίσθημα και τη συμπεριφορά του ατόμου. Ο ασθενής με σχιζοφρένεια συνήθως πιστεύει σε παράλογα πράγματα (παραληρητικές ιδέες) και αντιλαμβάνεται αισθήσεις οι οποίες δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα (ψευδαισθήσεις). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την κατατάσσει μέσα στις 10 νόσους με τη σοβαρότερη επιβάρυνση σε δείκτες καθημερινής, κοινωνικής και επαγγελματικής λειτουργικότητας στις ανεπτυγμένες χώρες και υπολογίζεται ότι επηρεάζει περίπου το 1% του πληθυσμού παγκόσμια.

Το Psychologynow.gr, το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσει και ενημέρωσει για τους τρόπους υποστήριξης, κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των ατόμων με Σχιζοφρένεια μέσα από τις επιστημονικές τοποθετήσεις καταξιωμένων ειδικών ψυχικής υγείας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν:
- Νικόλαος Δρόσος, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, Ταμίας Δ.Σ. Π.Ε.Ψ.Α.Ε.
 
- Μαρίνα Οικονόμου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής
 
- Νικόλαος Παρίτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής
 
- Ηλιάνα Σταμογιάννου, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, BSC, MSc, PsychD
 
- Αργύρης Τσάκος, Κλινικός Ψυχολόγος Ψ.Ν.Α. και Κ.Ψ.Υ. Αγ. Αναργύρων, Γ.Γ. Π.Ε.ΝΟ.ΨΥ, Μέλος Σ.Ε.Ψ. και Ε.Ε. της Νέας Λακανικής Σχολής.
 
Συντονιστής: Χαράλαμπος Πίσχος, Ψυχολόγος, Ειδικός Γραμματέας Σ.Ε.Ψ, Συνδημιουργός psychologynow.gr
 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...