PsychologyNow Team

Η ευπάθεια των ανδρών σε προβλήματα ψυχικής υγείας όπως αποτυπώνεται μέσα από εκπληκτικά έργα τέχνης

Η ευπάθεια των ανδρών σε προβλήματα ψυχικής υγείας όπως αποτυπώνεται μέσα από εκπληκτικά έργα τέχνης

PsychologyNow Team
πίνακας The Collector του Joshua Miels

Η τέχνη εκφράζει την πάλη των ανδρών με την ψυχική ασθένεια.


Ο σύγχρονος καλλιτέχνης Joshua Miels από την Αυστραλία καταγράφει τα συναισθήματα αντρών μέσα από μια σειρά πολύχρωμων, πολυεπίπεδων, μεγάλης κλίμακας πορτρέτων. Το πιο πρόσφατο έργο του επικεντρώνεται στην κατανόηση της ευπάθειας των ανδρών που υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας, ένα θέμα που απασχολεί την ψυχή του Miels.

Ο εκφραστικός ζωγράφος ξεκινά με το σπάσιμο των φωτογραφιών των υποκειμένων σε μορφές χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό υπολογιστών. Χρησιμοποιώντας αυτά τα σχήματα ως βάση, ο Miels στη συνέχεια δημιουργεί λεπτομέρειες στον καμβά με στρώματα παχιάς λαδομπογιάς, χρησιμοποιώντας μια σειρά από μαχαίρια παλέτας. Τα οικεία πορτρέτα εμφανίζουν συχνά άνδρες που αγνοούν τον θεατή, σε σοβαρές αποχρώσεις του μπλε και του έντονου κόκκινου. Έχοντας ένα μέλος της οικογένειάς του που παλεύει με προβλήματα ψυχικής υγείας, ο Miels ελπίζει ότι οι πίνακές του θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση, ενθαρρύνοντας τους θεατές να «κοιτάξουν, να συλλογιστούν και να σκεφτούν κάποιον που μπορεί να παλεύει με τέτοιου είδους προβλήματα».

Ο Miel μερικές φορές προβάλλει τα συναισθήματά του πάνω σε καμβάδες σε μια αφηρημένη μορφή. «Μου αρέσει να αισθάνομαι την πάλη αυτή όταν ζωγραφίζω», αποκαλύπτει, και μερικές φορές «στις κακές μέρες του», καταστρέφει εσκεμμένα κάποιο κομμάτι για να του δώσει «κάποια ζωή».

eupatheia1

How Much For Cash

 

eupatheia2

The Collector

 

eupatheia3

The Collector (detail)

 

eupatheia4

Supremecy

 

eupatheia5

The Fall

 

eupatheia6

The Rise

 

eupatheia7

Swan

 

eupatheia8

Inner Thoughts

 

eupatheia9

Royal Moody

 

eupatheia10

Transcendent

 

eupatheia11

The Day That Never Comes

 

eupatheia12

Elevate

 

eupatheia13

Social Disconnect 2

 

eupatheia14


Πηγή: mymodernmet.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...