PsychologyNow Team

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού. Μια προσωπική υπόθεση"

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού. Μια προσωπική υπόθεση"

PsychologyNow Team

Πως θα ήταν η ψυχολογία μας χωρίς τα Socialmedia, το ίντερνετ, και κατ’ επέκταση χωρίς τα πρότυπα ομορφιάς που αυτά μας προβάλουν; Πόσο άγχος μας προκαλεί ο χρόνος και η πίεση αυτού μέσα στην καθημερινότητα και πόσο πιο ήρεμοι θα είμασταν αν μπορούσαμε να κάνουμε μια παύση από όλα και όλους; Πόσο βοηθάνε στην ψυχολογία ενός ατόμου με καταθλιπτική διαταραχή τα αντικαταθλιπτικά και το αλκοόλ; Το ακαδημαϊκό άγχος και οι αναμνήσεις ακαδημαϊκών χρόνων, ατόμων και καταστάσεων πόσο επηρεάζουν την ψυχολογία ενός ατόμου; Και πόσο ήρεμο μπορεί να είναι ένα άτομο όταν όλα αυτά έχουν άμεση επίδραση στον ύπνο του με έντονους εφιάλτες;


Όλα αυτά τα ερωτήματα αποτυπώνονται φωτογραφικά σε μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας, η οποία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου. Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη θα φιλοξενεί την φωτογραφική έκθεση του Ιωάννη Αρμυριώτη, με τίτλο «Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού. μια προσωπική υπόθεση», στο κτήριο της Ιστορική Βιβλιοθήκη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου).

EKTHESH FWTOGRAFIAS APOPROSWPOPOIHSH E

Στην Έκθεση αυτή φιλοξενούνται 30 φωτογραφίες, 10 φωτογραφικά θέματα στα οποία αποτυπώνονται καθημερινές καταστάσεις και ανησυχίες, όπως η επιρροή των Social media, του ίντερνετ και της τηλεόρασης στην προσωπική ευημερία του ανθρώπου, ο χρόνος και το άγχος που είναι ικανός να προκαλέσει στον άνθρωπο μέσα στην καθημερινότητα, το ακαδημαϊκό άγχος, οι εξαρτήσεις και τα αντικαταθλιπτικά, οι εφιάλτες και η ανάγκη του ανθρώπου για μια παύση.

EKTHESH FWTOGRAFIAS APOPROSWPOPOIHSH E1

Τα φωτογραφικά θέματα, αποτελούν προσωπικές ανησυχίες και ψυχολογικές δυσκολίες του φωτογράφου. Αφορούν δυσκολίες, που είναι ικανές να προκαλέσουν συμπτώματα άγχους, θλίψης και πανικού. Το κομμάτι της αυτοαναφορικότητας, κάτω από τις φωτογραφίες, θα αποτελέσει ένα είδος αυτοθεραπείας και κατανόησης, κυρίως του ίδιου του του εαυτού. Ο θεατής καλείται να εισαχθεί, κατά κάποιον τρόπο, στα μονοπάτια της ψυχολογίας. Τέλος, οι φωτογραφίες αποτελούν έναν σημαντικά βοηθητικό ρόλο στην καταγραφή των ψυχικών αυτών δυσκολιών και διαταραχών.

EKTHESH FWTOGRAFIAS APOPROSWPOPOIHSH E2

Όπως η κάθε φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή που φεύγει και γίνεται παρελθόν, έτσι το σύνολο της Έκθεσης επιχειρεί, να μας συνδέσει με το παρόν και το μέλλον, θέλοντας να αναδείξει την νίκη του φωτογράφου, την προσπάθεια δηλαδή αποδέσμευσης και καταγραφής των συγκεκριμένων δυσκολίων και ανησυχιών αλλά και την ταυτόχρονη ήττα του διότι θα συνεχίσει να επιβιώνει με αυτές.

EKTHESH FWTOGRAFIAS APOPROSWPOPOIHSH E3

Στόχος της έκθεσης είναι να αποτελέσει εργαλείο κοινωνικού διαλόγου, να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τον θεατή πάνω σε αυτές τις διαταραχές, αλλά και σε μεγάλο βαθμό να ενθαρρύνει – ενδυναμώσει όλους όσοι ταλαιπωρούνται από αυτές, μέσα από την προσωπική εμπειρία, αφήγηση και προσέγγιση του φωτογράφου.

Ο Φωτογράφος Ιωάννης Αρμυριώτης θα βρίσκεται εκεί για ξενάγηση και επεξήγηση της έκθεσης. Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορεί να την επισκεφτεί κάποιος καθημερινά 10:00 – 17:00, καθώς και απογεύματα κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 216 900 3700. Τέλος, επιλεγμένα Σαββατοκύριακα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 216 900 3700.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...