PsychologyNow Team

Θεατρική παράσταση: «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή»

Θεατρική παράσταση: «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή»

PsychologyNow Team

Οι συναντήσεις μας συνεχίζονται την Κυριακή στις 10-12 στις 21:15 στην παράσταση «Η μάνα αυτουνού...Έλλη Ζάχου Ταχτσή», που μετά τα απανωτά Sold Out στον πολυχώρο VAULT, μεταφέρεται λόγω επιτυχίας- σε μεγαλύτερο χώρο - στο Θέατρο ‘Εν Αθήναις (Ιάκχου 19 Γκάζι, τηλ 2130356472).


Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αναγνώστες του PsychologyNow.gr για την στήριξη αυτής της δράσης. Το θέατρο βασίζεται στην αφήγηση, στη δημιουργία και απόδοση ιστοριών, δεν μπορεί λοιπόν παρά να πλουτίζει με τις αφηγήσεις, τα συναισθήματα και τις οπτικές του κοινού που το παρακαλουθεί. Καθώς το έργο φέρνει μιά οικογενειακή ιστορία, γεμάτη συναισθήματα,εικόνες και σχέσεις, ψάχνει ένα τοπίο για να χωρέσει και να υπάρξει. Άλλοτε φαντάζει τόσο οικείο και άλλοτε τόσο ανόικειο για πολλά από εμάς.

Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το έργο και να συμμετέχουν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 21:15, κάνοντας τηλ.κράτηση (6986604174) ή στο email: provatoathens@gmail.com - mkorobilia@gmail.com και αναφέροντας το όνομα του site κερδίζοντας 20% έκπτωση στο εισιτήριο. Συντονίστρια της συζήτησης που ακολουθεί στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης είναι η συνεργάτιδα του site Mιρέλλα Κορομπίλια (Phd ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια). Υπενθυμίζουμε ότι με τη δράση μας στηρίζουμε το περιοδικό «Σχεδία» και θα υπάρχει πωλητής έξω από το χώρο του θεάτρου.

PARASTASH H MANA AUTOUNOU NE

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, μητέρα του σπουδαίου μεταπολεμικού λογοτέχνη Κώστα Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν.

«Η μάνα αυτουνού». Προσφώνηση απαξιωτική, ειρωνική, σαρκαστική, μα τόσο οικεία, τόσο γνώριμη. Ειπωμένη υπαινικτικά και πάντοτε χαμηλόφωνα. Σχεδόν ψιθυριστά. Από αυτούς τους ψίθυρους που είναι μαχαιριές στην καρδιά. Που καμιά φορά όμως γίνονται και φονικά. «Ο γιος αυτηνής», ο Κώστας Ταχτσής, δολοφονήθηκε. Όπως «δολοφονείται» σ’ αυτόν τον κόσμο, ότι απειλεί να ξεσκεπάσει την υποκρισία του.

«Η μάνα αυτουνού», από τα λιγότερα φωτισμένα πρόσωπα στον κυρίως αυτοβιογραφικό συγγραφικό κόσμο του Κώστα Ταχτσή. Στον οποίο βασίστηκε για να γράψει και το σημαντικότερο έργο του. Το «Τρίτο Στεφάνι». Που αποτελεί, πέρα από μια καταγραφή κι ένα ξεμασκάρεμα της αγίας ελληνικής οικογένειας. Κι αν το «Τρίτο Στεφάνι» ταυτίζεται με την ίδια την Ελλάδα, η ιστορία της μητέρας του, ταυτίζεται με όλα τα κρυμμένα μυστικά, που κρατάμε καλά κλειδωμένα σε σκονισμένα μπαούλα, στοιβαγμένα στα υπόγεια της ψυχής μας.

Στο ρόλο της Έλλης Ζάχου Ταχτσή η Ράνια Σχίζα.

Την φωνή του χαρίζει στο ρόλο του Κώστα Ταχτσή ο Νίκος Καραθάνος.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80' (χωρίς διάλειμμα)

Tηλ. κράτηση εισιτηρίου: τηλ.επικ. 6986604174 ή email: provatoathens@gmail.com - mkorobilia@gmail.com για του αναγνώστες του PsychologyNow.gr στην τιμή των 11 ευρώ από 13.

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Θέατρο Έν Άθήναις
Ιάκχου 19, Γκάζι, 11854 Αθήνα
Σταθμός μετρό: Κεραμεικός

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...