PsychologyNow Team

Θεατρική παράσταση: «Λάθος Χώρα»

Θεατρική παράσταση: «Λάθος Χώρα»

PsychologyNow Team

Συνεχίζοντας με τον νέο χρόνο τις θεατρικές συναντήσεις μας στην covid εποχή επιστρέφουμε με μία ακόμη εκδήλωση την Πέμπτη 03-02 στις 21:00 στο θέατρο ΠΟΡΤΑ με την παράσταση Λάθος Χώρα, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Gazmend Kapllani σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση.


Οι αναγνώστες του PsychologyNow.gr θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 21:00, κάνοντας τηλ.κράτηση στο 210 77 11 333 και αναφέροντας το όνομα του site κερδίζοντας 30% έκπτωση στο εισιτήριο από 18 στα 12ευρώ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονίστρια τη συνεργάτιδα του site Mιρέλλα Κορομπίλια (Phd ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια) στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης.

TheatrikhLathosXwra e1

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Η παράσταση Λάθος Χώρα, με αφετηρία το ομότιτλο μυθιστόρημα του Gazmend Kapllani, το οποίο αντιπαραβάλλεται με προσωπικές ιστορίες των ίδιων των ηθοποιών της παράστασης, επιχειρεί να εξερευνήσει τα παρακάτω ερωτήματα αλλά και τους τρόπους, με τους οποίους αλληλοδιαπλέκονται η μυθοπλασία με την πραγματικότητα, το ατομικό με το συλλογικό βίωμα και η ιστορία με την καθημερινότητα. Μια παράσταση αφηγήσεων και μετα-αφηγήσεων γύρω από την έννοια του ξένου ως σώμα, ύπαρξης, σχέσεων.

Ποια σώματα σηματοδοτούνται ως <<άλλα>> στις δυτικές και πιο συγκεκριμένα στην ελληνική κοινωνία; Με ποιους τρόπους οι μεταναστευτικές ροές έχουν διαφοροποιήσει την έννοια του <<άλλου>> και την αντιμετώπισή του από αυτες τις κοινωνίες; Άραγε το φαινόμενο της μετανάστευσης έχει κάνει την ελληνική κοινωνία μία πιο συμπεριληπτική κοινωνία ή έχει εντείνει φαινόμενα φοβικά απέναντι σε ό,τι ορίζεται ως διαφορετικό από το κυρίαρχο αφήγημα;

TheatrikhLathosXwra e2

Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης
Κείμενο: Γκαζμέντ Καπλάνι
Ηθοποιοί: Έλιο Φοίβος Μπέικο, Ντέμπορα Οντόγκ, Θωμάς Σιέκας

Ημέρα παράστασης: Πέμπτη 03/2 στις 21.00

Χώρος: Θέατρο Πόρτα
Διεύθυνση: Μεσογείων 59, 115 26, Αθήνα
Εισιτήριο: Από 18 στα 12 ευρώ για τους αναγνώστες του PsychologyNow.gr
Διάρκεια: 80’ λεπτά

Τηλέφωνο ταμείου: 210 77 11 333
Κάνετε τηλ.κράτηση με το όνομα του site η επικοινωνήστε στο 6949234062

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...