PsychologyNow Team

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία της Γυναίκας

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία της Γυναίκας

PsychologyNow Team

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία των Γυναικών θα λάβει χώρα 3-5 Νοεμβρίου 2023 στο συνεδριακό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.


PANELLHNIO SYNEDRIO PSYXIKHS GYNAIKAS EΑγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναγγέλλουμε με χαρά το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία των Γυναικών που θα λάβει χώρα 3-5 Νοεμβρίου 2023 στο συνεδριακό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες πολλών επιστημονικών κλάδων: ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και φυσικά σε μαιευτήρες-γυναικολόγους, μαίες και μαιευτές. Απευθύνεται επίσης, σε ογκολόγους, παιδιάτρους, νεογνολόγους, ενδοκρινολόγους, βιολόγους, εμβρυολόγους, γενετιστές, φαρμακολόγους και πολλούς άλλους ειδικούς που ασχολούνται με τον πολυεπιστημονικό και διεπιστημονικό χώρο της υγείας των γυναικών. Ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με τον αναπαραγωγικό κύκλο θα αποτελέσουν κεντρικό θεματικό εστιασμό του συνεδρίου δεδομένου ότι ψυχικές διαταραχές και προβλήματα που σχετίζονται με την κύηση, τη λοχεία, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εμμηνόπαυση είναι ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την δημόσια υγεία, την υπογεννητικότητα και την φροντίδα των παιδιών καθώς επηρεάζουν τη σχέση της μητέρας με τα παιδιά της αλλά και με ολόκληρη την οικογένεια.

Σκοπός αυτού του συνεδρίου είναι η προσπάθεια εδραίωσης στην Ελλάδα ενός εξειδικευμένου επιστημονικού βήματος, όπως ήδη υπάρχει και σε άλλες χώρες, που να προωθεί ζητήματα τα οποία άπτονται όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τις γυναίκες σε βιολογικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο. Ιδιαίτερη θέση σε αυτά τα ζητήματα κατέχει η ψυχική υγεία της ανθρώπινης γονιμότητας και του αναπαραγωγικού κύκλου, για την μητέρα, το έμβρυο, το παιδί, τον/την σύντροφο, και την ευρύτερη οικογένεια.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στο συνέδριο συμβάλλοντας ουσιαστικά στην διεπιστημονική επικοινωνία που απαιτείται για αλληλοενημέρωση και εποικοδομητική συνεργασία των επιστημόνων και τον εκσυγχρονισμό της φροντίδας των γυναικών στην Ελλάδα.



Με εκτίμηση

Κώστας Σολδάτος
Καθηγητής Ψυχιατρικής
Πρόεδρος «Ελληνικής Εταιρείας για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών»

Γιάννης Ζέρβας
Καθηγητής Ψυχιατρικής
Πρόεδρος «Εταιρείας Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας»

Δείτε την Ανακοίνωση

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.globalevents.gr

Για να εγγραφείτε Online δείτε εδώ

Για την Υποβολή Περιλήψεων δείτε εδώ

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...